Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vegaaninen mureke – sienistä ja pähkinöistä valmistuu gluteeniton juhlapöydän tähti

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Vegaaninen mureke saa hieman makeutta taateleista. Rapeapintaisen sieni-kasvismurekkeen taikina paistetaan kakkuvuoassa syötäväksi kranssiksi.

5.12.2022
Reseptin ainekset
6–8 annosta
200 g
herkkusieniä
2
valkosipulinkynttä
1
pieni sipuli
1
porkkana
75 g
juuriselleriä
100 g
palsternakkaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 dl
kvinoaa (raakana)
10
kokonaista taatelia
70 g
saksanpähkinöitä
80 g
kuorittuja manteleita
1 dl
gluteenitonta pankojauhoa (esim. Esgir) tai gluteenitonta korppujauhoa
3 rkl
perunajauhoja
3 rkl
persiljaa hienonnettuna
3 rkl
timjamia hienonnettuna
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Koristelu
4
taatelia
2 rkl
saksanpähkinöitä rouhittuna
salvianlehtiä

Vegaaninen mureke – ohje:

  1. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta juurekset.
  2. Paista herkkusieniä ja kasviksia pannulla öljyssä muutama minuutti.
  3. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Halkaise taatelit ja poista kivet. Rouhi pähkinät ja taatelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
  5. Sekoita kasvikset, kvinoa ja pähkinä-taateliseos keskenään. Lisää panko- ja perunajauhot sekä mausteet.
  6. Vuoraa rengasvuoka (11/2 l) leivinpaperilla. Lusikoi murekeseos vuokaan, tasoita pinta ja peitä vuoka foliolla.
  7. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.
  9. Halkaise taatelit ja poista niistä kivet. Koristele mureke taateleilla, salvianlehdillä ja saksanpähkinärouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt