


Vegaaninen mureke – sienistä ja pähkinöistä valmistuu gluteeniton juhlapöydän tähti
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Vegaaninen mureke saa hieman makeutta taateleista. Rapeapintaisen sieni-kasvismurekkeen taikina paistetaan kakkuvuoassa syötäväksi kranssiksi.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
200 g
herkkusieniä
2
valkosipulinkynttä
1
pieni sipuli
1
porkkana
75 g
juuriselleriä
100 g
palsternakkaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 dl
kvinoaa (raakana)
10
kokonaista taatelia
70 g
saksanpähkinöitä
80 g
kuorittuja manteleita
1 dl
gluteenitonta pankojauhoa (esim. Esgir) tai gluteenitonta korppujauhoa
3 rkl
perunajauhoja
3 rkl
persiljaa hienonnettuna
3 rkl
timjamia hienonnettuna
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Koristelu
4
taatelia
2 rkl
saksanpähkinöitä rouhittuna
salvianlehtiä
Vegaaninen mureke – ohje:
- Puhdista ja hienonna herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta juurekset.
- Paista herkkusieniä ja kasviksia pannulla öljyssä muutama minuutti.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Halkaise taatelit ja poista kivet. Rouhi pähkinät ja taatelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
- Sekoita kasvikset, kvinoa ja pähkinä-taateliseos keskenään. Lisää panko- ja perunajauhot sekä mausteet.
- Vuoraa rengasvuoka (11/2 l) leivinpaperilla. Lusikoi murekeseos vuokaan, tasoita pinta ja peitä vuoka foliolla.
- Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.
- Halkaise taatelit ja poista niistä kivet. Koristele mureke taateleilla, salvianlehdillä ja saksanpähkinärouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat