Vegaaninen riisipuuro – aattoaamun klassikon lisukkeena maistuvat makea pipari-kinuskikastike ja kirpsakka puolukkahillo

4 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
3 h
Vegaaninen riisipuuro keitetään pehmeän makuiseen mantelimaitoon, joka antaa tutulle puurolle aivan uuden makuvivahteen. Lisukkeetkin ovat entistä ihanammat.
VE
MU
MA
LA
0
0
Julkaistu 18.11.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2 dlvettä
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 1 lmantelijuomaa (esim. Alpro)
  • 1 tlsuolaa

Pipari-kinuskikastike

  • 1 prk (320 g)kondensoitua kookosmaitoa (Spice Up)
  • ¾ tlkanelia
  • ½ tlinkivääriä
  • ½ tlpomeranssinkuorta
  • ½ tlkardemummaa
  • ¼ tlneilikkaa

Lisäksi

  • 2 dlpuolukkahilloa
  • 1manteli
Tulosta

Vegaaninen riisipuuro – ohje:

  1. Valmista ensin kinuskikastike. Poista etiketti kookosmaitotölkistä ja upota purkki kattilaan kiehu vaan veteen. Keitä 2–3 tuntia. Tarkista veden määrä välillä, koska purkin on oltava veden alla koko keittämisen ajan. Nosta purkki kattilasta ja anna jäähtyä.
  2. Avaa purkki ja kaada kastike kulhoon. Lisää mausteet ja anna maustua huoneenlämmössä.
  3. Valmista puuro. Kiehauta vesi ja lisää riisit. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää mantelijuoma ja hauduta puuroa hiljalleen noin 40 minuuttia. Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan. Mausta puuro suolalla ja piilota joukkoon manteli.
  4. Tarjoa vegaaninen riisipuuro pipari-kinuskikastikkeen ja puolukkahillon kanssa.

Vinkki!

Voit valmistaa kinuskikastikkeen myös tavallisesta kondensoidusta maidosta, jos sen ei tarvitse olla maidoton. Kondensoitua maitoa on saatavana myös valmiiksi karamellisoituna, jolloin keittämistä ei tarvita.

Kommentoi »