Vegaaninen piparijuustokakku – mausteisen piparkakun ja pirskahtelevan appelsiinin makupari hurmaa juhlapöydässä
14 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
14 h Vegaaninen piparijuustokakku on täynnä lämmittävää mausteisuutta ja suussa sulavaa täyteläisyyttä. Piparkakkupohja saa täytteekseen vegaanista tuorejuustoa, kondensoitua kookosmaitoa ja sitruksia.
KA
LA
MA
MU
VE
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.11.2021

Vegaaninen piparijuustokakku – mausteisen piparkakun ja pirskahtelevan appelsiinin makupari hurmaa juhlapöydässä
Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 300 gvegaanisia piparkakkuja
- 100 gleivontamargariinia
Täyte
- 450 gvegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly tai Violife)
- 1 prk (210 g)kondensoitua kookosmaitoa
- 1appelsiinin mehu
- sitruunan kuori (raastettuna)
- 3 rklmaissitärkkelystä
Tarjoiluun
- vegaanista vaniljakastiketta (esim. Oatly tai Planti)
- piparimurua
Vegaaninen piparijuustokakku leivotaan näin:
- Aseta uuni 175 asteeseen (ei kiertoilma).
- Murskaa piparkakut tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Säästä muutama pipari koristeluun. Lisää sulatettu margariini ja sekoita massaksi.
- Pingota irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele piparimassa vuoan pohjalle ja reunoille.
- Notkista vegaaninen tuorejuusto vispilällä ja lisää kondensoitu kookosmaito. Purista appelsiinimehu. Sekoita siihen maissitärkkelys ja hienoimmalla terällä raastettu sitruunan kuori. Lisää seos tuorejuustomassaan ja kaada vuokaan.
- Paista kakkua uunin alaosassa tunti. Laita uuni pois päältä ja anna kakun seistä toinen tunti jälkilämmössä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Peitä kakku kelmulla. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa rauhassa yön yli.
- Tarjoile vegaaninen piparijuustokakku vaniljakastikkeen ja piparimurun kanssa.

Vegaaninen juustokakku ilman uunia – pähkinäinen herkku valmistuu pakastimessa kuin itsestään
Meillä kotona

Baileys-juustokakku lasissa – tätä et uskoisi vegaaniseksi!
Maku

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Maku

Kakkujen kuningatar! Vegaaninen mustaherukka-suklaakakku ei tingi tyylistä eikä mehevyydestä
Maku

Vegaaninen kakku – tämän vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maku

Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia
Maku

Vegaaninen suklaamousse – rakas klassikkojälkiruoka ilman maitoa tai munia
Maku

Vegaaninen crème brûlée – rakastettu klassikkojälkiruoka ilman maitoa ja kananmunia
Maku