Vegaaninen piparijuustokakku – mausteisen piparkakun ja pirskahtelevan appelsiinin makupari hurmaa juhlapöydässä

14 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
14 h
Vegaaninen piparijuustokakku on täynnä lämmittävää mausteisuutta ja suussa sulavaa täyteläisyyttä. Piparkakkupohja saa täytteekseen vegaanista tuorejuustoa, kondensoitua kookosmaitoa ja sitruksia.
KA
LA
MA
MU
VE
4
0
Julkaistu: 30.11.2021


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 300 gvegaanisia piparkakkuja
  • 100 gleivontamargariinia

Täyte

  • 450 gvegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly tai Violife)
  • 1 prk (210 g)kondensoitua kookosmaitoa
  • 1appelsiinin mehu
  • sitruunan kuori (raastettuna)
  • 3 rklmaissitärkkelystä

Tarjoiluun

  • vegaanista vaniljakastiketta (esim. Oatly tai Planti)
  • piparimurua
Tulosta

Vegaaninen piparijuustokakku leivotaan näin:

  1. Aseta uuni 175 asteeseen (ei kiertoilma).
  2. Murskaa piparkakut tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Säästä muutama pipari koristeluun. Lisää sulatettu margariini ja sekoita massaksi.
  3. Pingota irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele piparimassa vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Notkista vegaaninen tuorejuusto vispilällä ja lisää kondensoitu kookosmaito. Purista appelsiinimehu. Sekoita siihen maissitärkkelys ja hienoimmalla terällä raastettu sitruunan kuori. Lisää seos tuorejuustomassaan ja kaada vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin alaosassa tunti. Laita uuni pois päältä ja anna kakun seistä toinen tunti jälkilämmössä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  6. Peitä kakku kelmulla. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa rauhassa yön yli.
  7. Tarjoile vegaaninen piparijuustokakku vaniljakastikkeen ja piparimurun kanssa.

Kommentoi »