


Vegaaninen piparijuustokakku – mausteisen piparkakun ja pirskahtelevan appelsiinin makupari hurmaa juhlapöydässä
14 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 14 h 0 min
Vegaaninen piparijuustokakku on täynnä lämmittävää mausteisuutta ja suussa sulavaa täyteläisyyttä. Piparkakkupohja saa täytteekseen vegaanista tuorejuustoa, kondensoitua kookosmaitoa ja sitruksia.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
300 g
vegaanisia piparkakkuja
100 g
leivontamargariinia
Täyte
450 g
vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly tai Violife)
1 prk (210 g)
kondensoitua kookosmaitoa
1
appelsiinin mehu
sitruunan kuori (raastettuna)
3 rkl
maissitärkkelystä
Tarjoiluun
vegaanista vaniljakastiketta (esim. Oatly tai Planti)
piparimurua
Vegaaninen piparijuustokakku – ohje:
- Aseta uuni 175 asteeseen (ei kiertoilma).
- Murskaa piparkakut tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Säästä muutama pipari koristeluun. Lisää sulatettu margariini ja sekoita massaksi.
- Pingota irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele piparimassa vuoan pohjalle ja reunoille.
- Notkista vegaaninen tuorejuusto vispilällä ja lisää kondensoitu kookosmaito. Purista appelsiinimehu. Sekoita siihen maissitärkkelys ja hienoimmalla terällä raastettu sitruunan kuori. Lisää seos tuorejuustomassaan ja kaada vuokaan.
- Paista kakkua uunin alaosassa tunti. Laita uuni pois päältä ja anna kakun seistä toinen tunti jälkilämmössä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Peitä kakku kelmulla. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa rauhassa yön yli.
- Tarjoile vegaaninen piparijuustokakku vaniljakastikkeen ja piparimurun kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat