Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täytetty kukkakaali – uunissa paahdettu herkku mehevällä lehtikaalitäytteellä

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Täytetty kukkakaali saa sisäänsä valkosipulilla ja sitruunalla maustetun lehtikaaliseoksen. Kukkakaalia paahdetaan uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen. Täytetty kukkakaali käy esimerkiksi joulupöydän kinkun korvikkeeksi.

3.12.2020
Reseptin ainekset
2 annosta
1
iso kukkakaali
1 dl
oliiviöljyä
4 rkl
panko- tai korppujauhoa
paahdettuja pinjansiemeniä
kuivattuja karpaloita
Täyte
200 g
lehtikaalia
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan raastettu kuori
1 dl
pinjansiemeniä
noin 1 dl
oliiviöljyä

Täytetty kukkakaali – ohje:

  1. Poista kukkakaalista vihreät lehdet. Leikkaa kanta tasaiseksi. Keitä kukkakaalia isossa kattilassa, suolalla maustetussa vedessä noin 7 minuuttia. Kaada vesi pois.
  2. Revi lehtikaali paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista lehtikaalia pannulla öljyssä valkosipulin kanssa muutama minuutti. Laita seos tehosekoittimeen pinjansiementen ja sitruunankuoren kanssa. Aja tasaiseksi massaksi. Käännä kukkakaali ympäri ja lusikoi tai pursota massapussilla mahdollisimman paljon seosta kukkakaalin sisään.
  3. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes kukkakaali on kypsä.
  4. Sekoita pankojauhot ja öljy. Taputtele seos kukkakaalille.
  5. Jatka paistamista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes kukkakaalin pinta on kauniin värinen. Koristele pinjansiemenillä ja karpaloilla. Tarjoa täytetty kukkakaali lopun lehtikaaliseoksen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt