Täytetty kukkakaali – uunissa paahdettu herkku mehevällä lehtikaalitäytteellä

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Täytetty kukkakaali saa sisäänsä valkosipulilla ja sitruunalla maustetun lehtikaaliseoksen. Kukkakaalia paahdetaan uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen. Täytetty kukkakaali käy esimerkiksi joulupöydän kinkun korvikkeeksi.
KA
MA
MU
VE
4.6
0
Julkaistu: 3.12.2020


Reseptin ainekset (2 annosta)

  • 1iso kukkakaali
  • 1 dloliiviöljyä
  • 4 rklpanko- tai korppujauhoa
  • paahdettuja pinjansiemeniä
  • kuivattuja karpaloita

Täyte

  • 200 glehtikaalia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 1 dlpinjansiemeniä
  • noin 1 dloliiviöljyä
Tulosta

Täytetty kukkakaali valmistuu näin:

  1. Poista kukkakaalista vihreät lehdet. Leikkaa kanta tasaiseksi. Keitä kukkakaalia isossa kattilassa, suolalla maustetussa vedessä noin 7 minuuttia. Kaada vesi pois.
  2. Revi lehtikaali paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista lehtikaalia pannulla öljyssä valkosipulin kanssa muutama minuutti. Laita seos tehosekoittimeen pinjansiementen ja sitruunankuoren kanssa. Aja tasaiseksi massaksi. Käännä kukkakaali ympäri ja lusikoi tai pursota massapussilla mahdollisimman paljon seosta kukkakaalin sisään.
  3. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes kukkakaali on kypsä.
  4. Sekoita pankojauhot ja öljy. Taputtele seos kukkakaalille.
  5. Jatka paistamista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes kukkakaalin pinta on kauniin värinen. Koristele pinjansiemenillä ja karpaloilla. Tarjoa täytetty kukkakaali lopun lehtikaaliseoksen kanssa.

Kommentoi »