Maku

Mantelinen makuspiraali! Wiener nougat -bostonkakusta paljastuu mantelia neljässä muodossa

2 h 5 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 35 min
Ovatko Wiener nougatit lempikarkkejasi? Tämä vegaaninen pullaherkku on sinua varten. Wiener nougat -bostonkakku on mantelifanin unelma, sillä niissä on mantelia nesteenä, jauheena, täytteenä ja kokonaisina koristeina. Nappaa resepti!
VE
0
0
Julkaistu 14.12.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 2½ dlmantelijuomaa
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 dl (80 g)mantelijauhetta
  • 7 - 7½ dlvehnäjauhoja
  • 100 gleivontamargariinia

Täyte

  • 25Wiener nougat -konvehtia

Pinnalle

  • 100 gvegaanista vaniljarahkaa (esim. Valio Oddlygood bake & dessert)
  • 2 rkltomusokeria
  • ½ dlkuorellisia manteleita
  • 5Wiener nougat -konvehtia
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Wiener nougat -bostonkakku – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelijuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita mantelijauhot ja puolet vehnäjauhoista taikinaan. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
  2. Kohota taikinaa liinan alla 45 minuuttia.
  3. Sulata nougatpalat mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  4. Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy (70 × 50 cm).
  5. Levitä nougatsula tasaisesti levylle. Taittele levy kolmeen osaan. Käännä levyn pitkä sivu eteesi. Kauli taikina uudelleen isommaksi levyksi (48 × 25 cm)
  6. Leikkaa levystä 12 noin 4 cm:n suikaletta. Pyöritä suikaleet löyhiksi rulliksi.
  7. Voitele vuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Pane rullat kierrepuoli ylöspäin vuokaan, jätä pullien väliin kohoamisvaraa.
  8. Kohota leivinliinalla peitettynä vähintään 30 minuuttia.
  9. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  10. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneiden pullien päälle. Viimeistele wiener nougat -bostonkakku mantelirouheella ja nougatsulalla.
Kommentoi »