Mantelinen makuspiraali! Wiener nougat -bostonkakusta paljastuu mantelia neljässä muodossa
2 h 5 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 35 minOvatko Wiener nougatit lempikarkkejasi? Tämä vegaaninen pullaherkku on sinua varten. Wiener nougat -bostonkakku on mantelifanin unelma, sillä niissä on mantelia nesteenä, jauheena, täytteenä ja kokonaisina koristeina. Nappaa resepti!
VE
0
Kuvat
Julkaistu 14.12.2022

Mantelinen makuspiraali! Wiener nougat -bostonkakusta paljastuu mantelia neljässä muodossa
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 2½ dlmantelijuomaa
- 25 ghiivaa
- 1 dlsokeria
- 1 tlsuolaa
- 1 tlkardemummaa
- 2 dl (80 g)mantelijauhetta
- 7 - 7½ dlvehnäjauhoja
- 100 gleivontamargariinia
Täyte
- 25Wiener nougat -konvehtia
Pinnalle
- 100 gvegaanista vaniljarahkaa (esim. Valio Oddlygood bake & dessert)
- 2 rkltomusokeria
- ½ dlkuorellisia manteleita
- 5Wiener nougat -konvehtia
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Wiener nougat -bostonkakku – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelijuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita mantelijauhot ja puolet vehnäjauhoista taikinaan. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
- Kohota taikinaa liinan alla 45 minuuttia.
- Sulata nougatpalat mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy (70 × 50 cm).
- Levitä nougatsula tasaisesti levylle. Taittele levy kolmeen osaan. Käännä levyn pitkä sivu eteesi. Kauli taikina uudelleen isommaksi levyksi (48 × 25 cm)
- Leikkaa levystä 12 noin 4 cm:n suikaletta. Pyöritä suikaleet löyhiksi rulliksi.
- Voitele vuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Pane rullat kierrepuoli ylöspäin vuokaan, jätä pullien väliin kohoamisvaraa.
- Kohota leivinliinalla peitettynä vähintään 30 minuuttia.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneiden pullien päälle. Viimeistele wiener nougat -bostonkakku mantelirouheella ja nougatsulalla.
Valmistus vaihe vaiheelta

Appelsiininen juustokakku ja tuhti brownie samassa suupalassa! Fazerina-juustokakkubrownie saa maistelijat huokailemaan onnesta
Maku

Dumle-juustokakku – taivaallinen toffeeviettelys huipentaa herkkuhetken!
Maku

Jälkkäripöydän söpöläiset! Päältä rapeat ja sisältä sopivan sitkeät polkapavlovat tarjoillaan kermavaahdon, karpaloiden ja piparminttusiirappin kera
Maku

After Eight -jäätelökakku – vastustamattoman viileä jälkkäri maistuu minttusuklaasattumilta ja makealta keksimurulta
Maku

Appelsiiniboston – suloisen pullakakun kierteisiin kätkeytyy kanelilla ja appelsiinilla maustettu tuorejuustotäyte
Kotivinkki

Geisha-kakku – leivo mehevin ja kaunein suklaakakku ikinä ja kerää kehut
Maku

Vegaaninen piparijuustokakku – mausteisen piparkakun ja pirskahtelevan appelsiinin makupari hurmaa juhlapöydässä
Meillä kotona

Vegaaninen joulukakku – karpalotäytteellä ja kinuskivaahdolla aateloitu herkku hurmaa kahvipöydässä
Meillä kotona