


Mantelinen makuspiraali! Wiener nougat -bostonkakusta paljastuu mantelia neljässä muodossa
2 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 35 min
Ovatko Wiener nougatit lempikarkkejasi? Tämä vegaaninen pullaherkku on sinua varten. Wiener nougat -bostonkakku on mantelifanin unelma, sillä niissä on mantelia nesteenä, jauheena, täytteenä ja kokonaisina koristeina. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
12 annosta
2½ dl
mantelijuomaa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
2 dl (80 g)
mantelijauhetta
7 - 7½ dl
vehnäjauhoja
100 g
leivontamargariinia
Täyte
25
Wiener nougat -konvehtia
Pinnalle
100 g
vegaanista vaniljarahkaa (esim. Valio Oddlygood bake & dessert)
2 rkl
tomusokeria
½ dl
kuorellisia manteleita
5
Wiener nougat -konvehtia
Wiener nougat -bostonkakku – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelijuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita mantelijauhot ja puolet vehnäjauhoista taikinaan. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
- Kohota taikinaa liinan alla 45 minuuttia.
- Sulata nougatpalat mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy (70 × 50 cm).
- Levitä nougatsula tasaisesti levylle. Taittele levy kolmeen osaan. Käännä levyn pitkä sivu eteesi. Kauli taikina uudelleen isommaksi levyksi (48 × 25 cm)
- Leikkaa levystä 12 noin 4 cm:n suikaletta. Pyöritä suikaleet löyhiksi rulliksi.
- Voitele vuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Pane rullat kierrepuoli ylöspäin vuokaan, jätä pullien väliin kohoamisvaraa.
- Kohota leivinliinalla peitettynä vähintään 30 minuuttia.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- 10Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneiden pullien päälle. Viimeistele wiener nougat -bostonkakku mantelirouheella ja nougatsulalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat