Maku

Karpalosämpylät

12 h 40 min
0
0

Karpalosämpylät

MA
MU
0
0
Yön yli kohonneesta taikinasta tehdyt karpalosämpylät saavat kuumassa uunissa paksun ja rapean kuoren.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 1/2 kplpala hiivaa
  • 6 dlkylmää vettä
  • 2 tlsuolaa
  • 4 dlgrahamjauhoja
  • 7 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 2 tlhiutalesuolaa

Tee näin

12 h 40 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN12 h 35 min

Silppua karpalot. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, karpalot, grahamjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee koostumukseltaan kuin löysähköä puuroa. Sekoita taikinaa puuhaarukalla vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin, älä vaivaa.

Peitä taikinakulho kelmulla tai kannella. Pane jääkaappiin noin 12 tunniksi.

Nostele kulhosta kahden lusikan avulla sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille. Ripottele pinnalle vähän hiutalesuolaa.

Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Pitkä paistoaika on tarpeen jääkaappikylmälle taikinalle. Samalla sämpylät saavat paksun ja rapean pinnan.

Jäähdytä karpalosämpylät ritilän päällä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä