Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karpalosämpylät

12 h 40 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 12 h 35 min

Yön yli kohonneesta taikinasta tehdyt karpalosämpylät saavat kuumassa uunissa paksun ja rapean kuoren.

15.9.2017
Reseptin ainekset
15 kpl
1 dl
kuivattuja karpaloita
1/2 kpl
pala hiivaa
6 dl
kylmää vettä
2 tl
suolaa
4 dl
grahamjauhoja
7 dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
2 tl
hiutalesuolaa

Silppua karpalot. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, karpalot, grahamjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee koostumukseltaan kuin löysähköä puuroa. Sekoita taikinaa puuhaarukalla vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin, älä vaivaa.

Peitä taikinakulho kelmulla tai kannella. Pane jääkaappiin noin 12 tunniksi.

Nostele kulhosta kahden lusikan avulla sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille. Ripottele pinnalle vähän hiutalesuolaa.

Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Pitkä paistoaika on tarpeen jääkaappikylmälle taikinalle. Samalla sämpylät saavat paksun ja rapean pinnan.

Jäähdytä karpalosämpylät ritilän päällä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt