Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vegaaninen piparitaikina – luotto-ohje joulun mausteisiin pikkuleipiin!

6 h 48 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 6 h 8 min

Vegaaninen piparitaikina on helppo valmistaa. Vegaaniset piparit saavat koristeekseen pikeerin, joka vatkataan aquafabasta eli kikherneiden säilykeliemestä. Nappaa resepti!

8.12.2023
Reseptin ainekset
noin 50 kpl
Vegaaninen piparitaikina
125 g
leivontamargariinia (100 % kasviperäinen)
1 dl
sokeria
1 dl
tummaa siirappia
½ dl
vettä
2 rkl
piparkakkumaustetta
n. 4½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
Vegaaninen pikeeri
2 rkl
säilykekikherneiden lientä
½ pkt (250 g)
tomusokeria

Vegaaninen piparitaikina – ohje:

  1. Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi, vesi ja piparkakkumauste. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Yhdistä jauhot ja sooda, ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua kylmässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota muotilla haluamasi muotoisia pipareita. Paista 200 asteessa 7–8 minuuttia. Anna jäähtyä ennen pikeerikoristelua.
  4. Tee pikeeri. Vatkaa kikherneliemi sähkövatkaimella valkoiseksi vaahdoksi. Tähän menee noin 5 minuuttia. Lisää tomusokeri 3–4 erässä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista viimeisen tomusokerilisäyksen jälkeen vielä noin 5 minuuttia. Valmis pikeeri on paksua ja kuohkeaa.
  5. Lusikoi pikeeri kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa pieni reikä pussin kärkeen ja koristele piparit.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt