


Vegaaninen piparitaikina – luotto-ohje joulun mausteisiin pikkuleipiin!
6 h 48 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 6 h 8 min
Vegaaninen piparitaikina on helppo valmistaa. Vegaaniset piparit saavat koristeekseen pikeerin, joka vatkataan aquafabasta eli kikherneiden säilykeliemestä. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
noin 50 kpl
Vegaaninen piparitaikina
125 g
leivontamargariinia (100 % kasviperäinen)
1 dl
sokeria
1 dl
tummaa siirappia
½ dl
vettä
2 rkl
piparkakkumaustetta
n. 4½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
Vegaaninen pikeeri
2 rkl
säilykekikherneiden lientä
½ pkt (250 g)
tomusokeria
Vegaaninen piparitaikina – ohje:
- Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi, vesi ja piparkakkumauste. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Yhdistä jauhot ja sooda, ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua kylmässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota muotilla haluamasi muotoisia pipareita. Paista 200 asteessa 7–8 minuuttia. Anna jäähtyä ennen pikeerikoristelua.
- Tee pikeeri. Vatkaa kikherneliemi sähkövatkaimella valkoiseksi vaahdoksi. Tähän menee noin 5 minuuttia. Lisää tomusokeri 3–4 erässä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista viimeisen tomusokerilisäyksen jälkeen vielä noin 5 minuuttia. Valmis pikeeri on paksua ja kuohkeaa.
- Lusikoi pikeeri kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa pieni reikä pussin kärkeen ja koristele piparit.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat