


Vegaaninen joulukakku – karpalotäytteellä ja kinuskivaahdolla aateloitu herkku hurmaa kahvipöydässä
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Vegaaninen joulukakku on kuin mauste- ja täytekakku samassa paketissa! Raikas karpalotäyte ja kinuskivaahto tekevät siitä täydellisen tarjottavan juhlakauteen.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
piparkakkumaustetta
3 dl
maustamatonta kaurajogurttia (esim. Planti Yog Oat)
150 g
margariinia sulatettuna (vegaanista)
1 dl
siirappia
Täyte
2 dl
karpaloita (pakaste)
1 dl
karpalohyytelöä
Kuorrutus
2½ dl
vaahtoutuvaa kaura-kinuskikastiketta (Alto)
150 g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Oatly på Mackan)
Viimeistely
valmista piparkakkutaikinaa (vegaanista)
karpaloita
Vegaaninen joulukakku – ohje:
- Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe sekä piparkakkumauste. Lisää kaurajogurtti, sulatettu margariini ja siirappi. Sekoita taikina huolellisesti.
- Kumoa taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan (ø 20−22 cm).
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- Leikkaa kakku kahdeksi levyksi. Murskaa kohmeisia karpaloita haarukalla hieman ja sekoita hyytelö niiden joukkoon.
- Vaahdota kaura-kinuskikastike ja vatkaa tuorejuusto vaahtoon pienissä erissä. Täytä kakku karpaloseoksella ja vaahdolla. Levitä loppu vaahto kakun päälle reiluksi kerrokseksi tai levitä se koko kakun pintaan.
- Paista piparkakkutaikinasta vohveliraudalla piparivohveleita koristeeksi. Viimeistele vegaaninen joulukakku jäisillä karpaloilla.
Vinkki!
Piparivohveli on hauska kakunkoriste! Paista piparitaikinasta vohveliraudalla iso vohveli ja taita se sydänpaloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat