Vegaaninen joulukakku – karpalotäytteellä ja kinuskivaahdolla aateloitu herkku hurmaa kahvipöydässä

1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Vegaaninen joulukakku on kuin mauste- ja täytekakku samassa paketissa! Raikas karpalotäyte ja kinuskivaahto tekevät siitä täydellisen tarjottavan juhlakauteen.
VE
0
0
Julkaistu 1.12.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1½ dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 rklpiparkakkumaustetta
  • 3 dlmaustamatonta kaurajogurttia (esim. Planti Yog Oat)
  • 150 gmargariinia sulatettuna (vegaanista)
  • 1 dlsiirappia

Täyte

  • 2 dlkarpaloita (pakaste)
  • 1 dlkarpalohyytelöä

Kuorrutus

  • 2½ dlvaahtoutuvaa kaura-kinuskikastiketta (Alto)
  • 150 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Oatly på Mackan)

Viimeistely

  • valmista piparkakkutaikinaa (vegaanista)
  • karpaloita
Tulosta

Vegaaninen joulukakku – ohje:

  1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe sekä piparkakkumauste. Lisää kaurajogurtti, sulatettu margariini ja siirappi. Sekoita taikina huolellisesti.
  2. Kumoa taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan (ø 20−22 cm).
  3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  4. Leikkaa kakku kahdeksi levyksi. Murskaa kohmeisia karpaloita haarukalla hieman ja sekoita hyytelö niiden joukkoon.
  5. Vaahdota kaura-kinuskikastike ja vatkaa tuorejuusto vaahtoon pienissä erissä. Täytä kakku karpaloseoksella ja vaahdolla. Levitä loppu vaahto kakun päälle reiluksi kerrokseksi tai levitä se koko kakun pintaan.
  6. Paista piparkakkutaikinasta vohveliraudalla piparivohveleita koristeeksi. Viimeistele vegaaninen joulukakku jäisillä karpaloilla.

Vinkki!

Piparivohveli on hauska kakunkoriste! Paista piparitaikinasta vohveliraudalla iso vohveli ja taita se sydänpaloiksi.

Kommentoi »