Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karamellisoitu tofu kruunaa joulupöydän – ihastu makean mausteiseen char siu -marinadiin

30 min

Kiinalainen makean mausteinen char siu -marinadi tekee paistetusta tofusta erityisen maukasta.

18.12.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
2 pkt (noin 500 g)
maustamatonta tofua
1 annos
char siu -marinadia
½ dl
maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 rkl
rypsiöljyä
Char siu -marinadi
¼ dl
hoisinkastiketta
¼ dl
soijakastiketta
¼ dl
tomaattiketsuppia
¼ dl
ruokosokeria
1 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
riisiviinietikkaa
½ rkl
seesamiöljyä
½ tl
kiinalaista viismaustetta

Karamellisoitu tofu – ohje:

  1. Kääri tofut talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Laita päälle paino ja anna kuivua noin 15 minuuttia.
  2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
  3. Hiero maissitärkkelys tofupalojen pintaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofut siinä kauttaaltaan kullanruskeiksi. Lisää marinadi ja hauduta välillä käännellen, kunnes kastike hieman sakenee.
  4. Viipaloi tofu ja valuta päälle kastiketta.

Vinkki: viismausteen voi valmistaa myös itse

Viismaustetta saa aasialaisiin tuotteisiin erikoistuneista ruokakaupoista, mutta voit valmista sitä myös itse. Paahda kuivalla pannulla 1 ½ tl mustapippureita, 1 tl neilikoita, 1 ½ tl fenkolinsiemeniä ja 3–4 tähtianista. Jauha hienoksi morttelissa ja lisää 2 tl jauhettua kanelia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt