


Karamellisoitu tofu kruunaa joulupöydän – ihastu makean mausteiseen char siu -marinadiin
30 min
Kiinalainen makean mausteinen char siu -marinadi tekee paistetusta tofusta erityisen maukasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 pkt (noin 500 g)
maustamatonta tofua
1 annos
char siu -marinadia
½ dl
maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 rkl
rypsiöljyä
Char siu -marinadi
¼ dl
hoisinkastiketta
¼ dl
soijakastiketta
¼ dl
tomaattiketsuppia
¼ dl
ruokosokeria
1 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
riisiviinietikkaa
½ rkl
seesamiöljyä
½ tl
kiinalaista viismaustetta
Karamellisoitu tofu – ohje:
- Kääri tofut talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Laita päälle paino ja anna kuivua noin 15 minuuttia.
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
- Hiero maissitärkkelys tofupalojen pintaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofut siinä kauttaaltaan kullanruskeiksi. Lisää marinadi ja hauduta välillä käännellen, kunnes kastike hieman sakenee.
- Viipaloi tofu ja valuta päälle kastiketta.
Vinkki: viismausteen voi valmistaa myös itse
Viismaustetta saa aasialaisiin tuotteisiin erikoistuneista ruokakaupoista, mutta voit valmista sitä myös itse. Paahda kuivalla pannulla 1 ½ tl mustapippureita, 1 tl neilikoita, 1 ½ tl fenkolinsiemeniä ja 3–4 tähtianista. Jauha hienoksi morttelissa ja lisää 2 tl jauhettua kanelia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat