Nyt tulee sillitön silli – tämä kalapöydän vegeherkku lyö sinut ällikällä!

50 min
KA
VE
4.5
1

Vegaaninen silli näyttää hämmästyttävän paljon silliltä! Sinappikastikkeessa uiskenteleva munakoisosilli on helppo tehdä ja mikä parasta, se myös tuoksuu hyvältä.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (6)

Vegaaninen silli

  • 1munakoiso (keskikokoinen)
  • 2 dlkaurakermaa
  • 1 dlvegaanista majoneesia
  • 3 rklkokojyväsinappia
  • 2 tletikkaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 dltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1 dlruohosipulia (silputtuna)
  • suolaa (maun mukaan)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Vegaaninen silli tehdään näin:

  1. Pilko keskikokoinen munakoiso sillin kokoisiksi eli noin 1×5 cm suikaleiksi.
  2. Kiehauta vesi ja lisää suola. Keitä munakoisopaloja noin 5 minuuttia. Varo, ettet keitä liian kauan, jottei paloista tule löysiä. Kaada palat siivilään jäähtymään.
  3. Sekoita kulhossa kaurakerma, vegemajoneesi, sinappi, etikka, valkopippuri, tilli, ruohosipuli ja tarvittaessa myös hieman suolaa. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita.
  4. Sekoita jäähtyneet munakoisosuikaleet kastikkeeseen. Nosta vegaaninen silli jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
4.5