Nyt tulee sillitön silli – tämä kalapöydän vegeherkku lyö sinut ällikällä!
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minVegaaninen silli näyttää hämmästyttävän paljon silliltä! Sinappikastikkeessa uiskenteleva munakoisosilli on helppo tehdä ja mikä parasta, se myös tuoksuu hyvältä.
KA
VE
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.11.2018

Nyt tulee sillitön silli – tämä kalapöydän vegeherkku lyö sinut ällikällä!
Reseptin ainekset (6)
Vegaaninen silli
- 1munakoiso (keskikokoinen)
- 2 dlkaurakermaa
- 1 dlvegaanista majoneesia
- 3 rklkokojyväsinappia
- 2 tletikkaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1 dltuoretta tilliä (silputtuna)
- 1 dlruohosipulia (silputtuna)
- suolaa (maun mukaan)
Vegaaninen silli tehdään näin:
- Pilko keskikokoinen munakoiso sillin kokoisiksi eli noin 1×5 cm suikaleiksi.
- Kiehauta vesi ja lisää suola. Keitä munakoisopaloja noin 5 minuuttia. Varo, ettet keitä liian kauan, jottei paloista tule löysiä. Kaada palat siivilään jäähtymään.
- Sekoita kulhossa kaurakerma, vegemajoneesi, sinappi, etikka, valkopippuri, tilli, ruohosipuli ja tarvittaessa myös hieman suolaa. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Sekoita jäähtyneet munakoisosuikaleet kastikkeeseen. Nosta vegaaninen silli jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.

Porkkala – vegaaninen "kylmäsavulohi", johon tulee himo!
Maku

Porkkalakiusaus – lohikiusauksen vegaaninen versio ihastuttaa savuisella pikaporkkalalla
Maku

Vegaaninen nachopelti – leffaillan himoherkku, joka maistuu kaikille
Maku

Nyhtökaurakeitto on kuin vegaaninen lihasoppa
Maku

Vegaaninen lasagne – kaikkien lohturuokien äiti kokataan nyt ilman lihaa tai lehmänmaitoa
Maku

Vegaaninen nakkikastike – lapsuuden lempiruoka onnistuu mahtavasti myös vegeversiona
Maku

Vihis on lihiksen superherkullinen vegaaninen serkku – näin teet vihikset itse kotikeittiössäsi
Kotivinkki

Baileys-juustokakku lasissa – tätä et uskoisi vegaaniseksi!
Maku

Vegaaninen majoneesi
Maku

4 x hurjan helppo vegaaninen levite
Maku