Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punakaali-granaattiomenasalaatti

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Punakaalin ja granaattiomenan yhdistelmä hivelee makunystyröitä! Salaatin juju on kaalisuikaleissa, joita raakakypsytetään suolattuna tunnin verran.

15.9.2017
Reseptin ainekset
6–8 annosta
400 g
punakaali
1 tl
suolaa
2
omenaa (esim. Granny Smith)
1
granaattiomena
1 dl
kuorellisia manteleita (rouhittuna)
Sitrusvinegretti
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
limettimehua
½ dl
rypsiöljyä
1 rkl
ruokokidesokeria
1 tl
merisuolahiutaleita
  1. Huuhtele punakaali. Poista uloimmat kuivat ja vaurioituneet lehdet.
  2. Leikkaa punakaali mandoliinilla, vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
  3. Siirrä kaalisuikaleet kulhoon ja ripottele väliin suolaa. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Suola maustaa kaalin ja irrottaa nestettä, jolloin kaalisuikaleet pehmenevät ja ”raakakypsyvät”.
  4. Valuta kaali siivilässä.
  5. Huuhtele, kuori ja leikkaa omenat hienoiksi suikaleiksi.
  6. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet.
  7. Yhdistä kaali- ja omenasuikaleet, granaattiomenan siemenet ja rouhitut mantelit.
  8. Yhdistä sitrusvinegretin ainekset. Valuta vinegretti kaalisalaatin joukkoon.
  9. Anna salaatin maustua jääkaapissa peitettynä hetken ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt