


Punakaali-granaattiomenasalaatti
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Punakaalin ja granaattiomenan yhdistelmä hivelee makunystyröitä! Salaatin juju on kaalisuikaleissa, joita raakakypsytetään suolattuna tunnin verran.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
400 g
punakaali
1 tl
suolaa
2
omenaa (esim. Granny Smith)
1
granaattiomena
1 dl
kuorellisia manteleita (rouhittuna)
Sitrusvinegretti
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
limettimehua
½ dl
rypsiöljyä
1 rkl
ruokokidesokeria
1 tl
merisuolahiutaleita
- Huuhtele punakaali. Poista uloimmat kuivat ja vaurioituneet lehdet.
- Leikkaa punakaali mandoliinilla, vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
- Siirrä kaalisuikaleet kulhoon ja ripottele väliin suolaa. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Suola maustaa kaalin ja irrottaa nestettä, jolloin kaalisuikaleet pehmenevät ja ”raakakypsyvät”.
- Valuta kaali siivilässä.
- Huuhtele, kuori ja leikkaa omenat hienoiksi suikaleiksi.
- Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet.
- Yhdistä kaali- ja omenasuikaleet, granaattiomenan siemenet ja rouhitut mantelit.
- Yhdistä sitrusvinegretin ainekset. Valuta vinegretti kaalisalaatin joukkoon.
- Anna salaatin maustua jääkaapissa peitettynä hetken ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat