Huuhtele punakaali. Poista uloimmat kuivat ja vaurioituneet lehdet.
Leikkaa punakaali mandoliinilla, vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
Siirrä kaalisuikaleet kulhoon ja ripottele väliin suolaa. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Suola maustaa kaalin ja irrottaa nestettä, jolloin kaalisuikaleet pehmenevät ja ”raakakypsyvät”.
Valuta kaali siivilässä.
Huuhtele, kuori ja leikkaa omenat hienoiksi suikaleiksi.
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet.
Yhdistä kaali- ja omenasuikaleet, granaattiomenan siemenet ja rouhitut mantelit.
Yhdistä sitrusvinegretin ainekset. Valuta vinegretti kaalisalaatin joukkoon.
Anna salaatin maustua jääkaapissa peitettynä hetken ennen tarjoamista.