Maku

Punakaali-granaattiomenasalaatti

1 h 15 min
5
0

Punakaali-granaattiomenasalaatti

GL
MA
MU
VE
0
5
Punakaalin ja granaattiomenan yhdistelmä hivelee makunystyröitä! Salaatin juju on kaalisuikaleissa, joita raakakypsytetään suolattuna tunnin verran.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gpunakaali
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kgomenaa (esim. Granny Smith)
  • 1 kplgranaattiomena
  • 1 dlkuorellisia manteleita (rouhittuna)

Sitrusvinegretti

  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rkllimettimehua
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 rklruokokidesokeria
  • 1 tlmerisuolahiutaleita

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Ohjeella valmistuu 6–8 annosta salaattia.

Huuhtele punakaali. Poista uloimmat kuivat ja vaurioituneet lehdet.

Leikkaa punakaali mandoliinilla, vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi.

Siirrä kaalisuikaleet kulhoon ja ripottele väliin suolaa. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Suola maustaa kaalin ja irrottaa nestettä, jolloin kaalisuikaleet pehmenevät ja ”raakakypsyvät”.

Valuta kaali siivilässä.

Huuhtele, kuori ja leikkaa omenat hienoiksi suikaleiksi.

Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet.

Yhdistä kaali- ja omenasuikaleet, granaattiomenan siemenet ja rouhitut mantelit.

Yhdistä sitrusvinegretin ainekset. Valuta vinegretti kaalisalaatin joukkoon.

Anna salaatin maustua jääkaapissa peitettynä hetken ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä