Kasvismureke kikherneistä

Reseptin ainekset (6-8 annosta)
- 4 prkkypsiä säilykekikherneitä tai 1 l kuivattuja kikherneitä (380/230 g)
- 1 tlktomaattimurskaa (400 g)
- 1iso sipuli
- 4valkosipulinkynttä
- öljyä kuullottamiseen
- ½ rklcurrya
- 1 dltomaattipyreetä
- 1 ½ dlkookosmaitoa
- 1–1 ½ dlkorppujauhoja
- 1 ½–2 tlsuolaa
- 1 tlkardemummaa
Lisäksi
- 1 prkruokafraichea (200 ml (iMat Oatly))
- 2 rkltuoreita yrttejä hienonnettuina
- 1/3 tlsuolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl sokeria
1. Jos käytät kuivia kikherneitä, keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi suolatussa vedessä.
2. Valuta kypsät kikherneet. Pane kikherneet ja tomaattimurska tehosekoittimen kulhoon ja jauha ainekset tasaiseksi massaksi.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit kypsäksi öljytilkassa. Lisää curry pannulle kuullottamisen aikana.
4. Lisää tomaattipyree sipuleiden joukkoon. Kuumenna seosta sekoitellen parin minuutin ajan.
5. Kumoa sipuliseos kikherneiden joukkoon tehosekoittimen kulhoon. Lisää kookosmaito, korppujauhot, suola ja kardemumma. Anna seoksen käydä tasaiseksi massaksi.
6. Tarkista seoksen maku. Kumoa se pitkulaiseen, öljyllä voideltuun leipävuokaan.
7. Pane vuoka kookkaamman, vedellä puoliksi täytetyn reunallisen uunivuoan sisään. Paista kikhernemureketta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
8. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja tarkista maku.
9. Nosta kasvismureke uunista, anna jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja kumoa tarjoiluastialle. Nauti kikhernemureke lämpimänä tai kylmänä alkuruokana. Tarjoa seuraksi vegaanista kastiketta.