Kotivinkki

Kasvisruokaa kikherneistä x 3

Kasvisruokaa kikherneistä x 3

Kikherne on helppo ja proteiinipitoinen raaka-aine, joka maistuu sekä paistettuna että paahdettuna, ja taipuu myös taikinaksi.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Petri Mulari
Mainos

Kikherne-ricottapasta

4 hengelle
30 min
400 g leveää kuivapastanauhaa
1 tlk (n. 400 g) kypsiä kikherneitä
1 luomusitruunan kuori
½ sitruunan mehu
½ rkl oliiviöljyä
1–2 rkl valmista (sitruuna)pestoa
250 g ricottajuustoa
suolaa
mustapippuria myllystä

1. Kypsennä pasta paketin ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta.
2. Valuta kikherneet. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista puolen sitruunan mehu.
3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Kun öljy on kuumaa, kumoa pastat paistinpannulle.
4. Pyörittele pastaa hetki kuumalla pannulla. Lisää kikherneet, pesto sekä ricottajuusto. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä sitruunan mehulla ja kuorella. Tarjoa heti.

Paahdettu kikherne-juureskuskus

4 hengelle
10 min + 40 min kypsennys

4 porkkanaa
2 palsternakkaa
2 punasipulia
2–4 salottisipulia
2–4 kokonaista valkosipulia
1 tlk (n. 400 g) kypsiä kikherneitä
1 dl kuskusia
2 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
2 rkl hunajaa
pari oksaa tuoretta timjamia

1. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakat pitkittäin ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuori ja lohko punasipulit ja salottisipulit. Halkaise kokonaiset valkosipulit poikittain kahtia.
3. Laita kaikki kasvikset uunivuokaan. Lisää kikherneet, kuskus ja vesi.
4. Pirskota vuoan pinnalle öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
5. Kypsennä paistosta 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt ja kasvikset ovat saaneet paahteisen värin. Viimeistele tuoreella timjamilla. Tarjoile vuoka maustamattoman jogurtin ja fetan kanssa.

Kotivinkki 1/2014

Katso myös: 

Vinkki!

Valitse kikherne kiireen mukaan: Säilötyt voi käyttää heti, esikeitetyt kypsyvät 5 minuutissa, kuivattuja liotetaan ja keitetään vajaa tunti. 

Julkaistu: 29.1.2014
Katso myös nämä