
Kikherne-ricottapasta
4 hengelle 30 min 400 g leveää kuivapastanauhaa 1 tlk (n. 400 g) kypsiä kikherneitä 1 luomusitruunan kuori ½ sitruunan mehu ½ rkl oliiviöljyä 1–2 rkl valmista (sitruuna)pestoa 250 g ricottajuustoa suolaa mustapippuria myllystä
1. Kypsennä pasta paketin ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta. 2. Valuta kikherneet. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista puolen sitruunan mehu. 3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Kun öljy on kuumaa, kumoa pastat paistinpannulle. 4. Pyörittele pastaa hetki kuumalla pannulla. Lisää kikherneet, pesto sekä ricottajuusto. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä sitruunan mehulla ja kuorella. Tarjoa heti.
Paahdettu kikherne-juureskuskus
4 hengelle 10 min + 40 min kypsennys
4 porkkanaa 2 palsternakkaa 2 punasipulia 2–4 salottisipulia 2–4 kokonaista valkosipulia 1 tlk (n. 400 g) kypsiä kikherneitä 1 dl kuskusia 2 dl vettä ½ dl oliiviöljyä 1 tl suolaa ½ tl rouhittua mustapippuria 2 rkl hunajaa pari oksaa tuoretta timjamia
1. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakat pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. 2. Kuori ja lohko punasipulit ja salottisipulit. Halkaise kokonaiset valkosipulit poikittain kahtia. 3. Laita kaikki kasvikset uunivuokaan. Lisää kikherneet, kuskus ja vesi. 4. Pirskota vuoan pinnalle öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. 5. Kypsennä paistosta 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt ja kasvikset ovat saaneet paahteisen värin. Viimeistele tuoreella timjamilla. Tarjoile vuoka maustamattoman jogurtin ja fetan kanssa.
Kotivinkki 1/2014
Katso myös:
Valitse kikherne kiireen mukaan: Säilötyt voi käyttää heti, esikeitetyt kypsyvät 5 minuutissa, kuivattuja liotetaan ja keitetään vajaa tunti.