4,4(10)
Kasvis-ohrapata
Kasvis
8.6.2011
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
2 dlkokonaisia ohrasuurimoita
1sipuli
1-2porkkanaa
1iso palsternakka
2valkosipulinkynttä
400 gkikherneitä liemineen
500 gtomaattimurskaa
5 dlvettä
4 rkltomaattipestoa
1½ tltimjamia
1 tlsuolaa
noin ½ tlmustapippuria
Pinnalle
1 dlparmesaanijuustoraastetta

1. Kuori sipuli, porkkanat, palsternakka ja valkosipulit ja paloittele ne reiluiksi kuutioiksi.

2. Yhdistä uunivuoassa tai padassa ohrasuurimot, kasvikset ja kikherneet liemineen.

3. Kaada tomaattimurska sekoituskulhoon. Huuhtele purkki noin ½ litralla vettä ja kaada huuhteluvesi murskan joukkoon. Lisää pesto, timjami, suola ja pippuri. Sekoita ja kaada neste vuokaan ohran ja kasvisten päälle.

4. Kypsennä pataa uunin ala­tasolla 200 asteessa noin tunti. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta kypsennyksen puolivälissä.

Vinkki! Käytä ruokaan kokonaisia, esikypsytettyjä ohrasuurimoita tai liota tavallisia, kypsentämättömiä suurimoita yön yli kylmässä vedessä huoneenlämmössä ennen ruoaksi valmistamista.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.