1. Kuori sipuli, porkkanat, palsternakka ja valkosipulit ja paloittele ne reiluiksi kuutioiksi.
2. Yhdistä uunivuoassa tai padassa ohrasuurimot, kasvikset ja kikherneet liemineen.
3. Kaada tomaattimurska sekoituskulhoon. Huuhtele purkki noin ½ litralla vettä ja kaada huuhteluvesi murskan joukkoon. Lisää pesto, timjami, suola ja pippuri. Sekoita ja kaada neste vuokaan ohran ja kasvisten päälle.
4. Kypsennä pataa uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta kypsennyksen puolivälissä.
Vinkki! Käytä ruokaan kokonaisia, esikypsytettyjä ohrasuurimoita tai liota tavallisia, kypsentämättömiä suurimoita yön yli kylmässä vedessä huoneenlämmössä ennen ruoaksi valmistamista.