Falafelit uunissa

Reseptin ainekset (30–35 kpl)
- 1iso sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 3 rklrypsiöljyä
- 1 pspakastepinaattia (150g)
- 500 gvalutettuja kypsiä kikherneitä
- 1 tljauhettua juustokuminaa
- 1 tljauhettua korianteria
- ½ tlchilijauhetta
- 1–2 tlsuolaa
- 2kananmunaa
- 200–250 gperinteistä tuorejuustoa tai ricottaa
- ½ dlkorppujauhoa
- 2-3 rklsitruunanmehua
- 2 dlseesaminsiemeniä
- oliiviöljyä
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit.
2. Lisää joukkoon pinaatti ja paista vielä pari minuuttia. Pinaatti sulaa ja ylimääräinen neste haihtuu pois.
3. Laita valutetut kikherneet monitoimikoneen kulhoon. Lisää juustokumina, korianteri, chili ja suola, ja aja murumaiseksi eli ei liian kauaa.
4. Sekoita munat ja juusto tasaiseksi. Lisää korppujauhot, sipuli-pinaattiseos, kikherneseos ja sitruunamehu. Nosta falafel-massa jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi.
5. Muotoile taikinasta öljytyin käsin 30–35 falafel-pyörykkää. Pyörittele pallot vielä seesaminsiemenissä. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paista falafel-pyöryköitä 225–asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
Tarjoile falafelit esimerkiksi pitaleipien täytteenä.