Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Falafelit uunissa

1 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min

Falafel -pyörykät ovat maukasta kasvisruokaa parhaimmillaan. Tässä reseptissä oikaistaan ja tehdään falafelit kypsistä kikherneistä ja valmistetaan uunissa.

13.2.2014
Reseptin ainekset
30–35 kpl
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
3 rkl
rypsiöljyä
1 ps
pakastepinaattia (150g)
500 g
valutettuja kypsiä kikherneitä
1 tl
jauhettua juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
½ tl
chilijauhetta
1–2 tl
suolaa
2
kananmunaa
200–250 g
perinteistä tuorejuustoa tai ricottaa
½ dl
korppujauhoa
2-3 rkl
sitruunanmehua
2 dl
seesaminsiemeniä
oliiviöljyä

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit.

2. Lisää joukkoon pinaatti ja paista vielä pari minuuttia. Pinaatti sulaa ja ylimääräinen neste haihtuu pois.

3. Laita valutetut kikherneet monitoimikoneen kulhoon. Lisää juustokumina, korianteri, chili ja suola, ja aja murumaiseksi eli ei liian kauaa.

4. Sekoita munat ja juusto tasaiseksi. Lisää korppujauhot, sipuli-pinaattiseos, kikherneseos ja sitruunamehu. Nosta falafel-massa jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi.

5. Muotoile taikinasta öljytyin käsin 30–35 falafel-pyörykkää. Pyörittele pallot vielä seesaminsiemenissä. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paista falafel-pyöryköitä 225–asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

Tarjoile falafelit esimerkiksi pitaleipien täytteenä. 

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt