Kotivinkki

Pitaleipä

1 h 45 min
4.3
0

Pitaleipä

Leivo pitaleipä itse ja työnnä täytteeksi falafelia tai nyhtöpossua.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 3 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 6–7 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

2. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele osat pulliksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.

3. Kauli taikinapallot noin 15 senttiä halkaisijaltaan oleviksi pyörylöiksi. Nosta kummallekin pellille neljä leipää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.

4. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Peitä leivät vielä kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy pehmeänä.

5. Valmista ja valmistele täytteet. Lämmitä falafelit ja suikaloi salaatti. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet paistinpannulla molemmin puolin.

6. Tee lämpimän pitaleivän kylkeen aukko. Työnnä täytteeksi pari falafelia, juustoviipale, tomaattisalaattia ja vihreää rapeaa salaattia sekä nokare turkkilaista jogurttia. Täytteeksi sopii mainiosti myös nyhtöpossu.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä