


Pitaleipä – helppo resepti!
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Pitaleipä onnistuu vain muutamasta raaka-aineesta ja on helppo tehdä itse. Täytteiksi pitaleipään sopivat esimerkiksi falafelpyörykät, halloumijuusto, kasvikset, hummus ja tsatsiki. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
8 kpl
3 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
6–7 dl
vehnäjauhoja
Pitaleipä – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele osat pulliksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.
- Kauli taikinapallot noin 15 senttiä halkaisijaltaan oleviksi pyörylöiksi. Nosta kummallekin pellille neljä leipää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
- Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Peitä leivät vielä kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy pehmeänä.
- Valmista ja valmistele täytteet. Lämmitä falafelit ja suikaloi salaatti. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet paistinpannulla molemmin puolin.
- Tee lämpimän pitaleivän kylkeen aukko ja täytä haluamillasi täytteillä. Työnnä täytteeksi esimerkiksi pari falafelia, juustoviipale, tomaattisalaattia ja vihreää rapeaa salaattia sekä nokare turkkilaista jogurttia. Täytteeksi sopii mainiosti myös nyhtöpossu.
Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenttiosiossa, mitä tykkäsit!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat