Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paras nyhtöpossu

6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 0 min

Pulled pork eli nyhtöpossu on taivaallisen herkullinen liharuoka. Tämän nyhtöpossun mausteet on lainattu Aasiasta.

13.2.2014
Reseptin ainekset
6 annosta
n. 1 kg
possun lapaa tai niskaa (suolaa)
Maustekastike
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
valkosipulinkynttä
1 dl
siirappia
1 dl
makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)
1 dl
soijakastiketta, osterisoijaa tai ketjap manisia
1
tähtianis
1 rkl
seesaminsiemenöljyä

1. Valmista maustekastike. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

2. Nosta possunpala korkeareunaiseen ja kannelliseen uunivuokaan tai pataan johon se juuri mahtuu. Kaada kastike päälle. Peitä astia kannella.

3. Kypsennä nyhtöpossua 100–125 asteisessa uunissa vähintään 5–6 tuntia. Liha on kypsää, kun sen hajoaa pelkällä haarukalla revittäessä. Anna jäähtyä hetken.

4. Nosta nyhtöpossu pois liemestään ja revi se hienoksi. Maista lihaa ja ripottele pinnalle tarvittaessa suolaa. Lisää lihan päälle reilusti siivilöityä lientä, joka takaa lihan mehevyyden. Tarjoa esimerkiksi pitaleivän välissä.

Katso myös: 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt