Paras nyhtöpossu
6 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
6 h Pulled pork eli nyhtöpossu on taivaallisen herkullinen liharuoka. Tämän nyhtöpossun mausteet on lainattu Aasiasta.
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.2.2014

Paras nyhtöpossu
Reseptin ainekset (6 annosta)
- n. 1 kgpossun lapaa tai niskaa (suolaa)
Maustekastike
- 1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
- 3valkosipulinkynttä
- 1 dlsiirappia
- 1 dlmakeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)
- 1 dlsoijakastiketta, osterisoijaa tai ketjap manisia
- 1tähtianis
- 1 rklseesaminsiemenöljyä
1. Valmista maustekastike. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
2. Nosta possunpala korkeareunaiseen ja kannelliseen uunivuokaan tai pataan johon se juuri mahtuu. Kaada kastike päälle. Peitä astia kannella.
3. Kypsennä nyhtöpossua 100–125 asteisessa uunissa vähintään 5–6 tuntia. Liha on kypsää, kun sen hajoaa pelkällä haarukalla revittäessä. Anna jäähtyä hetken.
4. Nosta nyhtöpossu pois liemestään ja revi se hienoksi. Maista lihaa ja ripottele pinnalle tarvittaessa suolaa. Lisää lihan päälle reilusti siivilöityä lientä, joka takaa lihan mehevyyden. Tarjoa esimerkiksi pitaleivän välissä.
Katso myös: