Kotivinkki

Grillattu nyhtöpossu

0
0

Grillattu nyhtöpossu

Kokoa pitaleivän väliin grillattua nyhtöpossua ja tomaattista guacamolea. Valmistus vie aikaa, mutta lopputulos palkitsee kokkaajan ja herkuttelijat!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 annosta)

Grillattu nyhtöpossu:

  • 1 annosnyhtöpossun kastiketta
  • 1 kgporsaan kasleria
  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Nyhtöpossun kastike:

  • 6 dlDr. Pepper -virvoitusjuomaa
  • 2 dljuoksevaa hunajaa
  • 2 dlketsuppia
  • 1 dlsoijakastiketta
  • 1-2sipulia hienonnettuna
  • 1chilipalko hienonnettuna
  • ½ dltuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 tlsuolaa
  • 5timjaminoksaa
  • 2rosmariininoksaa

Tomaattinen guacamole:

  • 3avokadoa
  • 2-3tomaattia
  • ½chiliä
  • 2 rkllimetin mehua
  • ½ tlsuolaa
  • nipputuoretta korianteria hienonnettuna

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Hitaasti kypsennetty porsaanniska on perinteinen Amerikan etelä­valtioiden barbequeherkku. Monen tunnin hitaalla grillauksella sitkeä ja rasvainen liha saadaan meheväksi. Uunissa esikypsennetty kasleri, joka saa grillissä lämmön, värin ja pinnan, on kotoinen oikotie bbq-maailmaan.

Kokoa pitaleipä näistä

Pitaleipä
Grillattu nyhtöpossu
Nyhtöpossun kastike
Tomaattinen guacamole

Grillattu nyhtöpossu

Lihan voi esikypsentää hyvissä ajoin ja grillata ennen tarjoilua.

1. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria.

2. Nosta liha pieneen uunivuokaan. Kaada kastike päälle niin, että liha peittyy kokonaan. Peitä vuoka kaksinkertaisella foliolla.

3. Kypsennä lihaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 4 tuntia. Kurkista vuokaan kypsymisen puolivälissä ja lisää tarvittaessa

virvoitusjuomaa.

4. Nosta liha kastikkeesta, kääri liha folioon ja anna jäähtyä. Ota kastike talteen.

5. Tarjoilua varten grillaa liha rapeaksi kohtalaisella lämmöllä välillä käännellen 10–15 minuuttia. Revi kuuma liha kahdella haarukalla säikeiksi ja tarjoa pitaleipien kanssa. Kuumenna kastike ja tarjoa se lihan lisäkkeenä.

Nyhtöpossun kastike

1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.

2. Käytä nyhtöpossun kypsentämiseen ja sen jälkeen lihan kastikkeena.

Tomaattinen guacamole

1. Halkaise avokadot ja poista siemenet. Lusikoi hedelmäliha kuorista kulhoon ja hienonna hiukan haarukalla. Jätä suurin osa reiluiksi paloiksi.

2. Kuutioi tomaatit ja yhdistä avokadojen kanssa. Hienonna chili. Lisää se ja loput ainekset joukkoon. Sekoita. 

Vinkki!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä