


Grillattu nyhtöpossu
Kokoa pitaleivän väliin grillattua nyhtöpossua ja tomaattista guacamolea. Valmistus vie aikaa, mutta lopputulos palkitsee kokkaajan ja herkuttelijat!
Hitaasti kypsennetty porsaanniska on perinteinen Amerikan etelävaltioiden barbequeherkku. Monen tunnin hitaalla grillauksella sitkeä ja rasvainen liha saadaan meheväksi. Uunissa esikypsennetty kasleri, joka saa grillissä lämmön, värin ja pinnan, on kotoinen oikotie bbq-maailmaan.
Kokoa pitaleipä näistä
Pitaleipä Grillattu nyhtöpossu Nyhtöpossun kastike Tomaattinen guacamole

Grillattu nyhtöpossu
Lihan voi esikypsentää hyvissä ajoin ja grillata ennen tarjoilua.
1. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria.
2. Nosta liha pieneen uunivuokaan. Kaada kastike päälle niin, että liha peittyy kokonaan. Peitä vuoka kaksinkertaisella foliolla.
3. Kypsennä lihaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 4 tuntia. Kurkista vuokaan kypsymisen puolivälissä ja lisää tarvittaessa
virvoitusjuomaa.
4. Nosta liha kastikkeesta, kääri liha folioon ja anna jäähtyä. Ota kastike talteen.
5. Tarjoilua varten grillaa liha rapeaksi kohtalaisella lämmöllä välillä käännellen 10–15 minuuttia. Revi kuuma liha kahdella haarukalla säikeiksi ja tarjoa pitaleipien kanssa. Kuumenna kastike ja tarjoa se lihan lisäkkeenä.
Nyhtöpossun kastike
1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.
2. Käytä nyhtöpossun kypsentämiseen ja sen jälkeen lihan kastikkeena.
Tomaattinen guacamole
1. Halkaise avokadot ja poista siemenet. Lusikoi hedelmäliha kuorista kulhoon ja hienonna hiukan haarukalla. Jätä suurin osa reiluiksi paloiksi.
2. Kuutioi tomaatit ja yhdistä avokadojen kanssa. Hienonna chili. Lisää se ja loput ainekset joukkoon. Sekoita.
