


Vietnamilainen pho-keitto on mausteinen makunautinto
30 min
Pho-keitto saa makunsa hyvin maustetusta liemestä. Liemi keitetään häränhännistä tai porsaanpotkista ja kaadetaan kulhoon nuudelien, lihan ja korianterin päälle.
Reseptin ainekset
4 annosta
1½ l
hyvää lihalientä
6
kokonaista neilikkaa
2
kanelitankoa
6
tähtianista
6-8
kokonaista mustapippuria
2 rkl
soijakastiketta
4 rkl
kalakastiketta
300 g
naudanlihaa, sisä- tai paahtopaistia tai fileetä
1
punainen chilipalko
6
kevätsipulia tai 1 pieni purjo
Vietnamilainen pho-keitto – ohje:
- Mittaa kattilaan liemi tai vesi ja liemikuutiot, neilikat, kanelitangot, tähtianikset, mustapippurit sekä soija- ja kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa hautuen noin 10 minuuttia.
- Leikkaa naudanliha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaaminen on helppoa hieman kohmeisesta lihapalasta. Pakasta palaa halutessasi muutama tunti ennen leikkaamista.
- Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Jos haluat keittoon vähemmän tulisuutta, halkaise ja poista chilistä siemenet ennen viipalointia. Viipaloi myös kevätsipulit. Jos käytät purjoa, halkaise ja pese se ennen viipalointia.
- Lisää nuudelit liemeen. Kun liemi jälleen kiehuu, lisää lihaviipaleet, chili, kevätsipuli ja idut. Keitä vielä hetki, kunnes nuudelit ovat kypsiä.
- Ripottele keittoannoksen päälle tuoretta korianteria, minttua tai basilikaa ja purista päälle hieman limetinmehua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat