Kotivinkki

Vietnamilainen pho-keitto on mausteinen makunautinto

30 min
0
0

Vietnamilainen pho-keitto on mausteinen makunautinto

Pho-keitto saa makunsa hyvin maustetusta liemestä. Liemi keitetään häränhännistä tai porsaanpotkista ja kaadetaan kulhoon nuudelien, lihan ja korianterin päälle.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1½ lhyvää lihalientä
  • 6kokonaista neilikkaa
  • 2kanelitankoa
  • 6tähtianista
  • 6-8kokonaista mustapippuria
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 4 rklkalakastiketta
  • 300 gnaudanlihaa, sisä- tai paahtopaistia tai fileetä
  • 1punainen chilipalko
  • 6kevätsipulia tai 1 pieni purjo

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Pho-keitto  

1. Mittaa kattilaan liemi tai vesi ja liemikuutiot, neilikat, kanelitangot, tähtianikset, mustapippurit sekä soija- ja kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa hautuen noin 10 minuuttia.

2. Leikkaa naudanliha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaaminen on helppoa hieman kohmeisesta lihapalasta. Pakasta palaa halutessasi muutama tunti ennen leikkaamista.

3. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Jos haluat keittoon vähemmän tulisuutta, halkaise ja poista chilistä siemenet ennen viipalointia. Viipaloi myös kevätsipulit. Jos käytät purjoa, halkaise ja pese se ennen viipalointia.

4. Lisää nuudelit liemeen. Kun liemi jälleen kiehuu, lisää lihaviipaleet, chili, kevätsipuli ja idut. Keitä vielä hetki, kunnes nuudelit ovat kypsiä.

5. Ripottele keittoannoksen päälle tuoretta korianteria, minttua tai basilikaa ja purista päälle hieman limetinmehua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä