Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuuriwellington on juhlapöydän komistus! Rullaa lehtitaikinan sisään sieniä, sipulia ja paahdettua punajuurta

2 h 15 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 40 min

Wellingtonin pihvi valmistetaan tänä jouluna punajuuresta. Paahda punajuuret ja kiedo ne herkullisen sienitäytteen kanssa lehtitaikinan sisään. Punajuuriwellington sopii vegaaneille, mutta maistuu myös kaikkiruokaisille.

10.12.2020
Reseptin ainekset
6 annosta
1 iso (600 g)
lehtitaikinalevy
3−4 (600 g)
isoa punajuurta
1 rkl
oliiviöljyä
2 oksaa
rosmariinia
1 tl
suolaa
Täyte
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
200 g
herkkusieniä
4−5 (50 g)
lehtikaalin lehteä
1 dl
saksanpähkinöitä
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Voiteluun
1 rkl
sokeria
1 rkl
vettä
Pinnalle
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 tl
sormisuolaa

Punajuuriwellington – ohje:

  1. Kuori punajuuret ja laita ne uunivuokaan. Lisää öljy, rosmariini ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa 45−60 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla. Anna jäähtyä.
  2. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi herkkusienet. Poista lehtikaaleista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Hienonna pähkinät.
  3. Kuullota sipuli pehmeäksi öljyssä paistinpannulla. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää herkkusienet ja paista miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää pähkinät ja lehtikaali. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kauli taikinalevy leivinpaperin päälle hieman ohuemmaksi levyksi. Ota suikale erikseen koristeita varten. Lusikoi täyte levyn toiseen reunaan pitkittäissuunnassa 1/3 osaan taikinasta. Asettele päälle punajuuret. Kostuta taikinan reunat vedellä ja rullaa se ympäri. Käännä reunat alapuolelle ja painele kiinni.
  5. Tee erilleen otetusta taikinasta koristeraidat taikinan pinnalle. Voitele sokerivedellä. Ripottele päälle sormisuolaa ja rosmariinia.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 35−40 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea. Anna punajuuriwellingtonin jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt