Punajuuriwellington on juhlapöydän komistus! Rullaa lehtitaikinan sisään sieniä, sipulia ja paahdettua punajuurta
2 h 15 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
1 h 40 minWellingtonin pihvi valmistetaan tänä jouluna punajuuresta. Paahda punajuuret ja kiedo ne herkullisen sienitäytteen kanssa lehtitaikinan sisään. Punajuuriwellington sopii vegaaneille, mutta maistuu myös kaikkiruokaisille.
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.12.2020

Punajuuriwellington on juhlapöydän komistus! Rullaa lehtitaikinan sisään sieniä, sipulia ja paahdettua punajuurta
Ainekset (6 annosta )
- 1 iso (600 g) lehtitaikinalevy
- 3−4 (600 g) isoa punajuurta
- 1 rkloliiviöljyä
- 2 oksaarosmariinia
- 1 tl suolaa
Täyte
- 2sipulia
- 4valkosipulinkynttä
- 200 gherkkusieniä
- 4−5 (50 g) lehtikaalin lehteä
- 1 dlsaksanpähkinöitä
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 tlmustapippuria
- 1 tlsuolaa
Voiteluun
- 1 rklsokeria
- 1 rklvettä
Pinnalle
- 1 rklrosmariinia hienonnettuna
- 1 tlsormisuolaa
Punajuuriwellington valmistetaan näin:
- Kuori punajuuret ja laita ne uunivuokaan. Lisää öljy, rosmariini ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa 45−60 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi herkkusienet. Poista lehtikaaleista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Hienonna pähkinät.
- Kuullota sipuli pehmeäksi öljyssä paistinpannulla. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää herkkusienet ja paista miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää pähkinät ja lehtikaali. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kauli taikinalevy leivinpaperin päälle hieman ohuemmaksi levyksi. Ota suikale erikseen koristeita varten. Lusikoi täyte levyn toiseen reunaan pitkittäissuunnassa 1/3 osaan taikinasta. Asettele päälle punajuuret. Kostuta taikinan reunat vedellä ja rullaa se ympäri. Käännä reunat alapuolelle ja painele kiinni.
- Tee erilleen otetusta taikinasta koristeraidat taikinan pinnalle. Voitele sokerivedellä. Ripottele päälle sormisuolaa ja rosmariinia.
- Paista 200-asteisessa uunissa 35−40 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea. Anna punajuuriwellingtonin jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0