


Punajuuriwellington on juhlapöydän komistus! Rullaa lehtitaikinan sisään sieniä, sipulia ja paahdettua punajuurta
2 h 15 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 40 min
Wellingtonin pihvi valmistetaan tänä jouluna punajuuresta. Paahda punajuuret ja kiedo ne herkullisen sienitäytteen kanssa lehtitaikinan sisään. Punajuuriwellington sopii vegaaneille, mutta maistuu myös kaikkiruokaisille.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 iso (600 g)
lehtitaikinalevy
3−4 (600 g)
isoa punajuurta
1 rkl
oliiviöljyä
2 oksaa
rosmariinia
1 tl
suolaa
Täyte
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
200 g
herkkusieniä
4−5 (50 g)
lehtikaalin lehteä
1 dl
saksanpähkinöitä
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Voiteluun
1 rkl
sokeria
1 rkl
vettä
Pinnalle
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 tl
sormisuolaa
Punajuuriwellington – ohje:
- Kuori punajuuret ja laita ne uunivuokaan. Lisää öljy, rosmariini ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa 45−60 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi herkkusienet. Poista lehtikaaleista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Hienonna pähkinät.
- Kuullota sipuli pehmeäksi öljyssä paistinpannulla. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää herkkusienet ja paista miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää pähkinät ja lehtikaali. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kauli taikinalevy leivinpaperin päälle hieman ohuemmaksi levyksi. Ota suikale erikseen koristeita varten. Lusikoi täyte levyn toiseen reunaan pitkittäissuunnassa 1/3 osaan taikinasta. Asettele päälle punajuuret. Kostuta taikinan reunat vedellä ja rullaa se ympäri. Käännä reunat alapuolelle ja painele kiinni.
- Tee erilleen otetusta taikinasta koristeraidat taikinan pinnalle. Voitele sokerivedellä. Ripottele päälle sormisuolaa ja rosmariinia.
- Paista 200-asteisessa uunissa 35−40 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea. Anna punajuuriwellingtonin jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat