Punajuuriwellington on juhlapöydän komistus! Rullaa lehtitaikinan sisään sieniä, sipulia ja paahdettua punajuurta
Vegaaninen
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Kasvis
2 h 15 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 40 min
Wellingtonin pihvi valmistetaan tänä jouluna punajuuresta. Paahda punajuuret ja kiedo ne herkullisen sienitäytteen kanssa lehtitaikinan sisään. Punajuuriwellington sopii vegaaneille, mutta maistuu myös kaikkiruokaisille.
Kuori punajuuret ja laita ne uunivuokaan. Lisää öljy, rosmariini ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa 45−60 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi herkkusienet. Poista lehtikaaleista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Hienonna pähkinät.
Kuullota sipuli pehmeäksi öljyssä paistinpannulla. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää herkkusienet ja paista miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää pähkinät ja lehtikaali. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kauli taikinalevy leivinpaperin päälle hieman ohuemmaksi levyksi. Ota suikale erikseen koristeita varten. Lusikoi täyte levyn toiseen reunaan pitkittäissuunnassa 1/3 osaan taikinasta. Asettele päälle punajuuret. Kostuta taikinan reunat vedellä ja rullaa se ympäri. Käännä reunat alapuolelle ja painele kiinni.
Tee erilleen otetusta taikinasta koristeraidat taikinan pinnalle. Voitele sokerivedellä. Ripottele päälle sormisuolaa ja rosmariinia.
Paista 200-asteisessa uunissa 35−40 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea. Anna punajuuriwellingtonin jäähtyä hetki ennen tarjoilua.