3,8(35)
Mehevä vegewellington on kasvissyöjän joulupöydän tähti
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Kääräise lehtitaikinan sisään linssejä, sieniä ja pekaanipähkinöitä. Mehevä vegewellington tekee kasvissyöjän joulusta täydellisen.
23.11.2017
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
4-6 annosta
1 pkt tai 600 giso lehtitaikinalevy
Täyte
1 dlpunaisia linssejä
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1porkkana
100 gsieniä (esim. siitakkeita)
1iso suippopaprika
3 rklhienonnettua lehtipersiljaa
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
½ tlsavupaprikajauhetta
1 tlsitruunamehua
2½ dlpekaanipähkinöitä
1 rklvehnäjauhoja
Väliin
1valkosipulinkynsi
4isohkoa lehtikaalinlehteä
2 rkloliiviöljyä

Vegewellington – ohje:

  1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä keitinnesteenä kasvislientä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkana. Leikkaa se pienenpieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös sienet ja paprika. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Lisää loput kasvikset. Paista sekoitellen kypsäksi. Mausta yrteillä, savupaprikalla, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  3. Rouhi pähkinät tehosekoittimella. Yhdistä ne linssien, kasvissoseen ja vehnäjauhojen kanssa.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa lehtikaali pienenpieniksi paloiksi. Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä. Lisää lehtikaali ja paista muutama minuutti.
  5. Kauli sulatettu taikina jauhotetulla pöydällä hieman ohuemmaksi. Laita lehtikaaliseos keskelle taikinalevyä. Lisää sen päälle linssiseos. Voitele taikinan reunat ja taittele ne massan päälle. Leikkaa tarvittaessa taikinaa pienemmäksi. Ylijääneestä taikinasta voi tehdä koristeita pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vegewellingtonin levähtää folion alla noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo