Maku

Kookos-glögijäädyke

24 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
24 h
Vegaaninen jäädyke sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Kookos tuo tuhtiin jälkiruokaan kermaisuutta, glögi jouluisuutta ja granaattiomenansiemenet ihanaa raikkautta.
GL
MA
4.2
1
Julkaistu: 5.1.2017


Ainekset (8 annosta)

  • 1 dlglögitiivistettä
  • 4 rklsokeria
  • 800 gkookosmaitoa (2 prk, säilytetty jääkaapissa)
  • 2 dlcashewpähkinöitä
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlkanelia
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/4 tlneilikkaa
  • 3 rklkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna)
  • 20 kplvegaanisia marenkeja (2 dl murennettuna)
  • 1 kplgranaattiomenaa (1 1/2 dl siemeniä)
  • 1 dlkookoshiutaleita (isoja kookoslastuja paahdettuna)

Koristeluun

  • 10 kplvegaanisia marenkeja
  • 1/2 dlkookoshiutaleita (isoja kookoslastuja)
  • 1/4 kplgranaattiomenaa (3 rkl siemeniä)
Tulosta

Valmista vegaaniset marengit kikherneiden liemestä ja sokerista tämän ohjeen mukaan. Voit halutessasi värjätä marengit vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä.

Mittaa glögi ja sokeri kattilaan, keitä hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes seos hieman paksunee.

Avaa kylmät kookosmaitopurkit varovasti ja kaavi tehosekoittimeen paksu, valkoinen osa. Mittaa joukkoon pähkinät, glögiseos, sitruunamehu ja mausteet. Aja sileäksi.

Kaada joukkoon glögisiirappi ja sula kookosöljy. Sekoita tasaiseksi.

Kääntele joukkoon vegemarengit, granaattiomenansiemenet ja kookoslastut.

Kaada massa kelmulla vuorattuun, pakastuksen kestävään leipävuokaan (vetoisuus 1–1 ½ l).

Pakasta noin vuorokausi.

Huuhtele vuoan ulkopintaa lämpimällä vedellä, jotta jäädyke irtoaa helpommin. Kumoa se tarjoiluvadille.

Koristele vegaanisilla marengeilla, kookoslastuilla ja granaattiomenansiemenillä. Anna pehmentyä jääkaapissa ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
4.2
1 kommentti