


Kookos-glögijäädyke
24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h 0 min
Vegaaninen jäädyke sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Kookos tuo tuhtiin jälkiruokaan kermaisuutta, glögi jouluisuutta ja granaattiomenansiemenet ihanaa raikkautta.
Reseptin ainekset
8 annosta
1 dl
glögitiivistettä
4 rkl
sokeria
800 g
kookosmaitoa (2 prk, säilytetty jääkaapissa)
2 dl
cashewpähkinöitä
2 tl
sitruunamehua
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
1/2 tl
inkivääriä
1/4 tl
neilikkaa
3 rkl
kookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna)
20 kpl
vegaanisia marenkeja (2 dl murennettuna)
1 kpl
granaattiomenaa (1 1/2 dl siemeniä)
1 dl
kookoshiutaleita (isoja kookoslastuja paahdettuna)
Koristeluun
10 kpl
vegaanisia marenkeja
1/2 dl
kookoshiutaleita (isoja kookoslastuja)
1/4 kpl
granaattiomenaa (3 rkl siemeniä)
Kookos-glögijäädyke – ohje:
- Valmista vegaaniset marengit kikherneiden liemestä ja sokerista tämän ohjeen mukaan. Voit halutessasi värjätä marengit vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä.
- Mittaa glögi ja sokeri kattilaan, keitä hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes seoksesta tulee siirappimaista. Anna jäähtyä.
- Avaa kylmät kookosmaitopurkit varovasti ja kaavi tehosekoittimeen paksu, valkoinen osa. Mittaa joukkoon pähkinät, sitruunamehu ja mausteet. Aja sileäksi.
- Kaada joukkoon glögisiirappi ja sula kookosöljy. Sekoita tasaiseksi.
- Kääntele joukkoon vegemarengit, granaattiomenansiemenet ja kookoslastut.
- Kaada massa kelmulla vuorattuun, pakastuksen kestävään leipävuokaan (vetoisuus 1–1½ l).
- Pakasta noin vuorokausi.
- Huuhtele vuoan ulkopintaa lämpimällä vedellä, jotta jäädyke irtoaa helpommin. Kumoa se tarjoiluvadille.
- Koristele vegaanisilla marengeilla, kookoslastuilla ja granaattiomenansiemenillä. Anna pehmentyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat