Kookos-glögijäädyke
24 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
24 h Vegaaninen jäädyke sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Kookos tuo tuhtiin jälkiruokaan kermaisuutta, glögi jouluisuutta ja granaattiomenansiemenet ihanaa raikkautta.
GL
MA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.1.2017

Kookos-glögijäädyke
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1 dlglögitiivistettä
- 4 rklsokeria
- 800 gkookosmaitoa (2 prk, säilytetty jääkaapissa)
- 2 dlcashewpähkinöitä
- 2 tlsitruunamehua
- 1 rklvaniljasokeria
- 2 tlkanelia
- 1/2 tlinkivääriä
- 1/4 tlneilikkaa
- 3 rklkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna)
- 20 kplvegaanisia marenkeja (2 dl murennettuna)
- 1 kplgranaattiomenaa (1 1/2 dl siemeniä)
- 1 dlkookoshiutaleita (isoja kookoslastuja paahdettuna)
Koristeluun
- 10 kplvegaanisia marenkeja
- 1/2 dlkookoshiutaleita (isoja kookoslastuja)
- 1/4 kplgranaattiomenaa (3 rkl siemeniä)
Kookos-glögijäädyke valmistuu näin:
- Valmista vegaaniset marengit kikherneiden liemestä ja sokerista tämän ohjeen mukaan. Voit halutessasi värjätä marengit vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä.
- Mittaa glögi ja sokeri kattilaan, keitä hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes seoksesta tulee siirappimaista. Anna jäähtyä.
- Avaa kylmät kookosmaitopurkit varovasti ja kaavi tehosekoittimeen paksu, valkoinen osa. Mittaa joukkoon pähkinät, sitruunamehu ja mausteet. Aja sileäksi.
- Kaada joukkoon glögisiirappi ja sula kookosöljy. Sekoita tasaiseksi.
- Kääntele joukkoon vegemarengit, granaattiomenansiemenet ja kookoslastut.
- Kaada massa kelmulla vuorattuun, pakastuksen kestävään leipävuokaan (vetoisuus 1–1½ l).
- Pakasta noin vuorokausi.
- Huuhtele vuoan ulkopintaa lämpimällä vedellä, jotta jäädyke irtoaa helpommin. Kumoa se tarjoiluvadille.
- Koristele vegaanisilla marengeilla, kookoslastuilla ja granaattiomenansiemenillä. Anna pehmentyä jääkaapissa ennen tarjoamista.