Maku

Porkkala – vegaaninen "kylmäsavulohi", johon tulee himo!

24 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen24 h
Porkkala on porkkanasta valmistettu vegaaninen "kylmäsavulohi", joka sopii täydellisesti joulupöytään. Kokeile ja ihastu!
VE
4.37
0
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa


Ainekset (4 annosta)

  • 5 kplisoja porkkanoita
  • 800 gkarkeaa merisuolaa (1 paketti)

Marinadi

  • 2 tlnestemäistä savuaromia
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 1 rklrypsiöljyä

Tarjoiluun

  • 3 rkltuoretta tilliä hienonnettuna
  • 3 rklpunasipulia hienonnettuna
  • tavittaessa ripaus suolaa
Tulosta

Porkkala tehdään näin:

  1. Pese porkkanat ja kuivaa ne hyvin. Älä kuori porkkanoita. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Laita porkkanat merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä porkkanat merisuolalla. Kypsennä porkkanoita uunissa 180 asteessa 1½ tuntia.
  2. Anna porkkanoiden jäähtyä. Riko suolakuori ja kuori porkkanat. Siivuta porkkanat ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä.
  3. Laita porkkana viipaleet kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada porkkana viipaleiden päälle. Anna porkkalan marinoitua 1-2 päivää jääkaapissa. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
  4. Tarjoile hienonnetun tillin ja punasipulin kerta. Mausta tarvittaessa suolalla.
MITÄ PIDIT?
4.37