Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porkkala – vegaaninen ”kylmäsavulohi”, johon tulee himo!

24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min

Porkkala on porkkanasta valmistettu vegaaninen ”kylmäsavulohi”, joka sopii täydellisesti joulupöytään. Kokeile reseptiä ja ihastu!

Reseptin ainekset
4 annosta
5 kpl
isoja porkkanoita
800 g
karkeaa merisuolaa (1 paketti)
Marinadi
2 tl
nestemäistä savuaromia
1 tl
valkoviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
Tarjoiluun
3 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
3 rkl
punasipulia hienonnettuna
tavittaessa ripaus suolaa

Porkkala – ohje:

  1. Pese porkkanat ja kuivaa ne hyvin. Älä kuori porkkanoita. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Laita porkkanat merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä porkkanat merisuolalla. Kypsennä porkkanoita uunissa 180 asteessa 1½ tuntia.
  2. Anna porkkanoiden jäähtyä. Riko suolakuori ja kuori porkkanat. Siivuta porkkanat ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä.
  3. Laita porkkanaviipaleet kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada porkkana viipaleiden päälle. Anna porkkalan marinoitua 1-2 päivää jääkaapissa. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
  4. Tarjoile porkkala hienonnetun tillin ja punasipulin kerta. Mausta tarvittaessa suolalla.

Vinkki!

Onko kiire? Nopeasti valmistuvan pikaporkkalan ohjeen saat täältä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt