


Porkkala – vegaaninen ”kylmäsavulohi”, johon tulee himo!
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Porkkala on porkkanasta valmistettu vegaaninen ”kylmäsavulohi”, joka sopii täydellisesti joulupöytään. Kokeile reseptiä ja ihastu!
Reseptin ainekset
4 annosta
5 kpl
isoja porkkanoita
800 g
karkeaa merisuolaa (1 paketti)
Marinadi
2 tl
nestemäistä savuaromia
1 tl
valkoviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
Tarjoiluun
3 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
3 rkl
punasipulia hienonnettuna
tavittaessa ripaus suolaa
Porkkala – ohje:
- Pese porkkanat ja kuivaa ne hyvin. Älä kuori porkkanoita. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Laita porkkanat merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä porkkanat merisuolalla. Kypsennä porkkanoita uunissa 180 asteessa 1½ tuntia.
- Anna porkkanoiden jäähtyä. Riko suolakuori ja kuori porkkanat. Siivuta porkkanat ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä.
- Laita porkkanaviipaleet kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada porkkana viipaleiden päälle. Anna porkkalan marinoitua 1-2 päivää jääkaapissa. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
- Tarjoile porkkala hienonnetun tillin ja punasipulin kerta. Mausta tarvittaessa suolalla.
Vinkki!
Onko kiire? Nopeasti valmistuvan pikaporkkalan ohjeen saat täältä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat