


Pikaporkkala – tällä ohjeella valmistat vegaanisen ”kylmäsavulohen” nopeasti
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Porkkanasta valmistuu helposti maukas vegaaninen "kylmäsavulohi" pikkujoulu- tai joulupöytään.
Reseptin ainekset
6 annosta
4
paksua porkkanaa
1 l
vettä
1 rkl
sokeria
1 tl
savusuolaa (esim. Maldon)
Marinadi
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
noin 1 tl
nestemäistä savuaromia (Poppamies)
1 tl
savusuolaa (esim. Maldon)
½ tl
sokeria
Lisäksi
tilliä
mustapippuria
Pikaporkkala – ohje:
- Kuori porkkanat. Leikkaa pitkittäin kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi.
- Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri ja suola. Lisää porkkanat ja keitä 2–4 minuuttia, kunnes porkkanat hieman pehmenevät (porkkanat saavat jäädä hieman napakoiksi). Valuta porkkanat ja anna jäähtyä.
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää porkkanat ja kääntele varovasti. Peitä kelmulla tai kannella ja anna maustua viileässä vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.
- Asettele porkkanalastut tarjoiluvadille ja koristele tillillä. Rouhi päälle hieman mustapippuria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat