Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Paisti ilman lihaa

Vegaaninen karjalanpaisti – tuttu perinneruoka valmistetaan nyt nyhtökaurasta ja maukkaista juureksista

1 h 40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 15 min

Vegaaninen karjalanpaisti eli karjaton paisti on reilusti juureksinen. Liha on korvattu kasviproteiinilla. Voit käyttää vegaanisessa paistissa esimerkiksi nyhtökauraa tai seitania.

14.10.2024

Reseptin ainekset
4 annosta
Vegaaninen karjalanpaisti
400 g
lanttua (tai palsternakkaa)
3 (200 g)
porkkanaa
3
sipulia
2 rkl
öljyä
1 pkt (240 g)
nyhtökaurasuikaleita (Gold & Green)
6 dl
kasvislientä
10
maustepippuria
6
mustapippuria
2
laakerinlehteä
½ tl
suolaa

Vegaaninen karjalanpaisti – ohje:

  1. Pese, kuori ja leikkaa juurekset paloiksi. Kuori ja leikkaa sipulit lohkoiksi.
  2. Kuumenna öljy padassa. Lisää sipulit ja kääntele hetken. Lisää juurekset ja nyhtökaura ja paista vielä hetki käännellen.
  3. Lisää kasvisliemi ja muut mausteet. Peitä pata kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 175-asteessa noin tunti, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
  4. Ota kansi pois ja nosta uunin lämpö 225-asteeseen ja paista vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Lisää nestettä tarvittaessa.
  5. Tarjoa vegaaninen karjalanpaisti perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki!

Voit käyttää vegaaniseen karjalanpaistiin myös muita kasviproteiinivalmisteita kuten esimerkiksi seitania.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt