


Paisti ilman lihaa
Vegaaninen karjalanpaisti – tuttu perinneruoka valmistetaan nyt nyhtökaurasta ja maukkaista juureksista
1 h 40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 15 min
Vegaaninen karjalanpaisti eli karjaton paisti on reilusti juureksinen. Liha on korvattu kasviproteiinilla. Voit käyttää vegaanisessa paistissa esimerkiksi nyhtökauraa tai seitania.
Reseptin ainekset
4 annosta
Vegaaninen karjalanpaisti
400 g
lanttua (tai palsternakkaa)
3 (200 g)
porkkanaa
3
sipulia
2 rkl
öljyä
1 pkt (240 g)
nyhtökaurasuikaleita (Gold & Green)
6 dl
kasvislientä
10
maustepippuria
6
mustapippuria
2
laakerinlehteä
½ tl
suolaa
Vegaaninen karjalanpaisti – ohje:
- Pese, kuori ja leikkaa juurekset paloiksi. Kuori ja leikkaa sipulit lohkoiksi.
- Kuumenna öljy padassa. Lisää sipulit ja kääntele hetken. Lisää juurekset ja nyhtökaura ja paista vielä hetki käännellen.
- Lisää kasvisliemi ja muut mausteet. Peitä pata kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 175-asteessa noin tunti, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
- Ota kansi pois ja nosta uunin lämpö 225-asteeseen ja paista vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Lisää nestettä tarvittaessa.
- Tarjoa vegaaninen karjalanpaisti perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki!
Voit käyttää vegaaniseen karjalanpaistiin myös muita kasviproteiinivalmisteita kuten esimerkiksi seitania.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat