Samettinen punajuurisosekeitto – inkivääri, kookosmaito ja tuore korianteri antavat keitolle aasialaisen makumaailman
45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
20 minSamettinen punajuurisosekeitto saa uutta makua kipakasta inkivääristä, joka kuullotetaan pannulla sipuleiden kanssa. Keitto viimeisteillään lempeällä kookosmaidolla, tuoreilla yrteillä ja seesaminsiemenillä.
GL
KA
MU
MA
VE
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.1.2021

Samettinen punajuurisosekeitto – inkivääri, kookosmaito ja tuore korianteri antavat keitolle aasialaisen makumaailman
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kgpunajuuria (kuutioituna )
- 3 rklinkivääriä (hienonnettuna)
- 1 iso sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 2 rklöljyä
- 1 lkasvislientä
- 1 tlk (400 ml)kookosmaitoa
- 1 tlsuolaa
- mustapippuria
Päälle
- tuoretta korianteria
- paahdettuja seesaminsiemeniä
Samettinen punajuurisosekeitto valmistuu näin:
- Pese punajuuret huolellisesti ja leikkaa irti kannat. Kuutioi punajuuret suupalan kokoisiksi.
- Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja pilko ne karkeaksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, valkosipuli ja inkiväärisilppu. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Lisää joukkoon punajuuripalat sekä kasvisliemi ja keitä, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Se vie noin 20 minuuttia.
- Soseuta keitto, lisää kookosmaito ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Koristele korianterilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Punajuurikeitto – upean purppura soppa piristetään appelsiinimehulla
Maku

Mausteinen makkara-punajuurikeitto ihastuttaa purppuralla värillään ja herkullisella maullaan
Maku

Paahdettu punajuurikeitto
Maku

Borssikeitto lämmittää! Katso tästä ohje maukkaan klassikkokeiton valmistamiseen
Maku

Broileriborssi – klassinen punajuurikeitto saa ruokaisuutta ja makua kanankoivista
Kotivinkki

Pikaborssikeitto
Maku

Kasvis-borssikeitto
Maku

Punajuuri on todellinen superjuures! Näistä syistä punajuuren syöminen kannattaa