0(0)
Huijarin skagenkakku on klassikon vegaaninen versio – nappaa resepti
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
Laktoositon
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Tässä vegaanisessa kakussa skagen tehdään katkarapujen sijaan tofusta. Merileväkaviaarilla koristeltu kakku on juhlapöydän näyttävin ilmestys!
Julkaistu 18.11.2022
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
Pohja
300 gmaalahdenlimppua
2 rklvegaanista ranskankermaa
Täyte
1 pktmaustamatonta tofua
½luomusitruunan kuori
2–3 rklsitruunanmehua
½ tlmustapippuria
½ tlsormisuolaa
1kesäpunasipuli tai 1 pieni punasipuli
3 rkltilliä hienonnettuna
1½ dlvegaanista majoneesia
3 rklvegaanista ranskankermaa
4 rklpunaista merileväkaviaaria (Cavi-art)
Koristelu
4 rklpunaista merileväkaviaaria (Cavi-art)
½punasipuli hienonnettuna
sitruunankuorta
syötäviä kukkia (esim. orvokkeja)

Huijarin skagenkakku – ohje:

  1. Leikkaa limpun reunat ja pohja pois ohuelti. Murenna limppu kulhoon. Lisää ranskankerma ja sekoita muotoiltavaksi.
  2. Painele seos irtopohjavuokaan (ø noin 20 cm). Siirrä pohja jääkaappiin.
  3. Valuta tofu ja kuivaa talouspaperilla. Murenna tofu tai leikkaa pieniksi paloiksi. Raasta sekaan sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merileväkaviaarin kanssa. Yhdistä seos tofuun ja kääntele tasaiseksi. Pane jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.
  5. Ota pohja jääkaapista ja aseta tarjoilulautaselle. Lusikoi täyte pohjan päälle. Koristele kakku merileväkaviaarilla, tillillä, sitruunankuorella, punasipulilla ja halutessasi syötävillä kukilla.
Kommentoi »