Huijarin skagenkakku on klassikon vegaaninen versio – nappaa resepti
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
Laktoositon
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Tässä vegaanisessa kakussa skagen tehdään katkarapujen sijaan tofusta. Merileväkaviaarilla koristeltu kakku on juhlapöydän näyttävin ilmestys!

Reseptin ainekset 8 annosta
Pohja
300 gmaalahdenlimppua
2 rklvegaanista ranskankermaa
Täyte
1 pktmaustamatonta tofua
½luomusitruunan kuori
2–3 rklsitruunanmehua
½ tlmustapippuria
½ tlsormisuolaa
1kesäpunasipuli tai 1 pieni punasipuli
3 rkltilliä hienonnettuna
1½ dlvegaanista majoneesia
3 rklvegaanista ranskankermaa
4 rklpunaista merileväkaviaaria (Cavi-art)
Koristelu
4 rklpunaista merileväkaviaaria (Cavi-art)
½punasipuli hienonnettuna
sitruunankuorta
syötäviä kukkia (esim. orvokkeja)
Huijarin skagenkakku – ohje:
- Leikkaa limpun reunat ja pohja pois ohuelti. Murenna limppu kulhoon. Lisää ranskankerma ja sekoita muotoiltavaksi.
- Painele seos irtopohjavuokaan (ø noin 20 cm). Siirrä pohja jääkaappiin.
- Valuta tofu ja kuivaa talouspaperilla. Murenna tofu tai leikkaa pieniksi paloiksi. Raasta sekaan sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merileväkaviaarin kanssa. Yhdistä seos tofuun ja kääntele tasaiseksi. Pane jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.
- Ota pohja jääkaapista ja aseta tarjoilulautaselle. Lusikoi täyte pohjan päälle. Koristele kakku merileväkaviaarilla, tillillä, sitruunankuorella, punasipulilla ja halutessasi syötävillä kukilla.