Maku

Huijarin skagenkakku on klassikon vegaaninen versio – nappaa resepti

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Tässä vegaanisessa kakussa skagen tehdään katkarapujen sijaan tofusta. Merileväkaviaarilla koristeltu kakku on juhlapöydän näyttävin ilmestys!
VE
MU
MA
LA
KA
0
0
Julkaistu: 18.11.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 300 gmaalahdenlimppua
  • 2 rklvegaanista ranskankermaa

Täyte

  • 1 pktmaustamatonta tofua
  • ½luomusitruunan kuori
  • 2–3 rklsitruunanmehua
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsormisuolaa
  • 1kesäpunasipuli tai 1 pieni punasipuli
  • 3 rkltilliä hienonnettuna
  • 1½ dlvegaanista majoneesia
  • 3 rklvegaanista ranskankermaa
  • 4 rklpunaista merileväkaviaaria (Cavi-art)

Koristelu

  • 4 rklpunaista merileväkaviaaria (Cavi-art)
  • ½punasipuli hienonnettuna
  • sitruunankuorta
  • syötäviä kukkia (esim. orvokkeja)
Tulosta

Huijarin skagenkakku – ohje:

  1. Leikkaa limpun reunat ja pohja pois ohuelti. Murenna limppu kulhoon. Lisää ranskankerma ja sekoita muotoiltavaksi.
  2. Painele seos irtopohjavuokaan (ø noin 20 cm). Siirrä pohja jääkaappiin.
  3. Valuta tofu ja kuivaa talouspaperilla. Murenna tofu tai leikkaa pieniksi paloiksi. Raasta sekaan sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merileväkaviaarin kanssa. Yhdistä seos tofuun ja kääntele tasaiseksi. Pane jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.
  5. Ota pohja jääkaapista ja aseta tarjoilulautaselle. Lusikoi täyte pohjan päälle. Koristele kakku merileväkaviaarilla, tillillä, sitruunankuorella, punasipulilla ja halutessasi syötävillä kukilla.
Kommentoi »