


Huijarin skagenkakku on klassikon vegaaninen versio – nappaa resepti
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Tässä vegaanisessa kakussa skagen tehdään katkarapujen sijaan tofusta. Merileväkaviaarilla koristeltu kakku on juhlapöydän näyttävin ilmestys!
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
300 g
Maalahden limppua
2 rkl
vegaanista ranskankermaa
Täyte
1 pkt
maustamatonta tofua
½
luomusitruunan kuori
2–3 rkl
sitruunanmehua
½ tl
mustapippuria
½ tl
sormisuolaa
1
kesäpunasipuli tai 1 pieni punasipuli
3 rkl
tilliä hienonnettuna
1½ dl
vegaanista majoneesia
3 rkl
vegaanista ranskankermaa
4 rkl
punaista merileväkaviaaria (Cavi-art)
Koristelu
4 rkl
punaista merileväkaviaaria (Cavi-art)
½
punasipuli hienonnettuna
tilliä
sitruunankuorta
syötäviä kukkia (esim. orvokkeja)
Huijarin skagenkakku – ohje:
- Leikkaa limpun reunat ja pohja pois ohuelti. Murenna limppu kulhoon. Lisää ranskankerma ja sekoita muotoiltavaksi.
- Painele seos irtopohjavuokaan (ø noin 20 cm). Siirrä pohja jääkaappiin.
- Valuta tofu ja kuivaa talouspaperilla. Murenna tofu tai leikkaa pieniksi paloiksi. Raasta sekaan sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merileväkaviaarin kanssa. Yhdistä seos tofuun ja kääntele tasaiseksi. Pane jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.
- Ota pohja jääkaapista ja aseta tarjoilulautaselle. Lusikoi täyte pohjan päälle. Koristele kakku merileväkaviaarilla, punasipulilla, tillillä, sitruunankuorella, ja halutessasi syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat