Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joulupöydän herkullisin salaatti! Viinirypäle-tempehsalaatti yhdistää pähkinöiden, tummien rypäleiden ja makeansuolaiseksi marinoidun tempehin

30 min

Viinirypäle-tempehsalaatissa yhdistyvät suolaiset ja makeat maut. Fermentoiduista soijapavuista valmistettu tempeh paistetaan ja maustetaan itämaiseen tapaan. Salaatti viimeisteillään paahdetuilla pähkinöillä ja viinirypäleillä.

16.12.2020
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 ps (125 g)
cashewpähkinöitä
1 rs (500 g)
tummia viinirypäleitä
2 rkl
oliiviöljyä
200 g
erilaisia salaatteja (esim. lollo rosso ja tammenlehtisalaatti)
2–3
kevätsipulia
Lisäksi
200 g
tempehiä
3 rkl
öljyä
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
vaahterasiirappia
2 tl
inkivääriä (raastettuna)
2
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
Kastike
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Viinirypäle-tempehsalatti valmistuu näin:

  1. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä pähkinät sivuun.
  2. Paista viinirypäleitä pannulla oliiviöljyssä 5–10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
  3. Asettele vadille erilaisia salaatinlehtiä sopiviksi paloiksi revittyinä. Viipaloi kevätsipuli ja ripottele päälle.
  4. Leikkaa tempeh viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
  5. Asettele tempeh-viipaleet salaatin päälle ja ripottele paahdetut viinirypäleet ja pähkinät joukkoon.
  6. Pirskota päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa ja ripottele suolaa ja mustapippuria.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt