Joulupöydän herkullisin salaatti! Viinirypäle-tempehsalaatti yhdistää pähkinöiden, tummien rypäleiden ja makeansuolaiseksi marinoidun tempehin
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Viinirypäle-tempehsalaatissa yhdistyvät suolaiset ja makeat maut. Fermentoiduista soijapavuista valmistettu tempeh paistetaan ja maustetaan itämaiseen tapaan. Salaatti viimeisteillään paahdetuilla pähkinöillä ja viinirypäleillä.
VE
GL
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.12.2020

Joulupöydän herkullisin salaatti! Viinirypäle-tempehsalaatti yhdistää pähkinöiden, tummien rypäleiden ja makeansuolaiseksi marinoidun tempehin
Ainekset (4–6 annosta )
- 1 ps (125 g)cashewpähkinöitä
- 1 rs (500 g)tummia viinirypäleitä
- 2 rkloliiviöljyä
- 200 gerilaisia salaatteja (esim. lollo rosso ja tammenlehtisalaatti)
- 2–3 kevätsipulia
Lisäksi
- 200 gtempehiä
- 3 rklöljyä
- 2 rklsoijakastiketta
- 2 rklvaahterasiirappia
- 2 tlinkivääriä (raastettuna)
- 2valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
Kastike
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 rklbalsamiviinietikkaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Viinirypäle-tempehsalatti valmistuu näin:
- Paahda cashewpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä pähkinät sivuun.
- Paista viinirypäleitä pannulla oliiviöljyssä 5–10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
- Asettele vadille erilaisia salaatinlehtiä sopiviksi paloiksi revittyinä. Viipaloi kevätsipuli ja ripottele päälle.
- Leikkaa tempeh viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
- Asettele tempeh-viipaleet salaatin päälle ja ripottele paahdetut viinirypäleet ja pähkinät joukkoon.
- Pirskota päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa ja ripottele suolaa ja mustapippuria.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0