


Joulupöydän herkullisin salaatti! Viinirypäle-tempehsalaatti yhdistää pähkinöiden, tummien rypäleiden ja makeansuolaiseksi marinoidun tempehin
30 min
Viinirypäle-tempehsalaatissa yhdistyvät suolaiset ja makeat maut. Fermentoiduista soijapavuista valmistettu tempeh paistetaan ja maustetaan itämaiseen tapaan. Salaatti viimeisteillään paahdetuilla pähkinöillä ja viinirypäleillä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 ps (125 g)
cashewpähkinöitä
1 rs (500 g)
tummia viinirypäleitä
2 rkl
oliiviöljyä
200 g
erilaisia salaatteja (esim. lollo rosso ja tammenlehtisalaatti)
2–3
kevätsipulia
Lisäksi
200 g
tempehiä
3 rkl
öljyä
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
vaahterasiirappia
2 tl
inkivääriä (raastettuna)
2
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
Kastike
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Viinirypäle-tempehsalatti valmistuu näin:
- Paahda cashewpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä pähkinät sivuun.
- Paista viinirypäleitä pannulla oliiviöljyssä 5–10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
- Asettele vadille erilaisia salaatinlehtiä sopiviksi paloiksi revittyinä. Viipaloi kevätsipuli ja ripottele päälle.
- Leikkaa tempeh viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
- Asettele tempeh-viipaleet salaatin päälle ja ripottele paahdetut viinirypäleet ja pähkinät joukkoon.
- Pirskota päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa ja ripottele suolaa ja mustapippuria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat