Joulupöydän herkullisin salaatti! Viinirypäle-tempehsalaatti yhdistää pähkinöiden, tummien rypäleiden ja makeansuolaiseksi marinoidun tempehin

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Viinirypäle-tempehsalaatissa yhdistyvät suolaiset ja makeat maut. Fermentoiduista soijapavuista valmistettu tempeh paistetaan ja maustetaan itämaiseen tapaan. Salaatti viimeisteillään paahdetuilla pähkinöillä ja viinirypäleillä.
VE
GL
0
0
Julkaistu: 16.12.2020


Ainekset (4–6 annosta )

  • 1 ps (125 g)cashewpähkinöitä
  • 1 rs (500 g)tummia viinirypäleitä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 200 gerilaisia salaatteja (esim. lollo rosso ja tammenlehtisalaatti)
  • 2–3 kevätsipulia

Lisäksi

  • 200 gtempehiä
  • 3 rklöljyä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 2 tlinkivääriä (raastettuna)
  • 2valkosipulinkynttä (hienonnettuna)

Kastike

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Tulosta

Viinirypäle-tempehsalatti valmistuu näin:

  1. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä pähkinät sivuun.
  2. Paista viinirypäleitä pannulla oliiviöljyssä 5–10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
  3. Asettele vadille erilaisia salaatinlehtiä sopiviksi paloiksi revittyinä. Viipaloi kevätsipuli ja ripottele päälle.
  4. Leikkaa tempeh viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
  5. Asettele tempeh-viipaleet salaatin päälle ja ripottele paahdetut viinirypäleet ja pähkinät joukkoon.
  6. Pirskota päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa ja ripottele suolaa ja mustapippuria.

Kommentoi »