


Seitankinkku on yllättävän helppo valmistaa – katso ohje
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Seitankinkku saa ylleen perinteisen sinappikuorrutuksen. Parhaimmillaan vegaaninen kinkku on seuraavana päivänä kylmänä. Seitankinkku säilyy jääkaapissa noin viikon. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
6 annosta
Seitankinkku
4 dl
gluteenijauhoja
2 dl
kikhernejauhoja
1 rkl
kasvisliemijauhetta
2 tl
garam masalaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
valkosipulijauhetta
½ tl
suolaa
2½ dl
vettä
½ dl
soijakastiketta
½ dl
rypsiöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 rkl
siirappia
1 rkl
tomaattipyreetä
Kuorrute
½ dl
sinappia (vegaanista)
2 rkl
korppujauhoja
15–20
kokonaista neilikkaa
Seitankinkku – ohje:
- Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita pienessä kulhossa vesi, soijakastike, öljy, etikka, siirappi ja tomaattipyree. Lisää seos kuivien ainesten joukkoon ja vaivaa muutaman minuutin ajan.
- Muotoile seos ”paistiksi.” Kääri paisti folioon ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Kuorruta kinkku sinapilla. Ripottele päälle korppujauhot. Tee veitsellä pintaan ristikkokuvio. Koristele neilikoilla.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Seitankinkku säilyy jääkaapissa noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat