Maku

4 x hurjan helppo vegaaninen levite

5
1

4 x hurjan helppo vegaaninen levite

MA
MU
VE
1
5
Koukuttavat vegaaniset tahnat valmistuvat herneistä, porkkanoista, kikherneistä ja punajuurista. Hetkessä surautettavia levitteitä voi käyttää myös pastoissa, salaateissa ja lisukkeina.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Hernetahna

  • 200 gpakasteherneitä (sulatettuna)
  • 1 dltuoretta minttua
  • 3/4 dlkuorittuja manteleita
  • 3 rklkaurafraichea
  • 2 rkltahinia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 1/2 rklpiparjuuritahnaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsokeria (tai vaaleaa siirappia)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Punajuuritahna

  • 3 kplpunajuurta (kypsiä, yht. 300 g)
  • 380 gsuuria valkoisia papuja (1 purkki à 230/380 g, valutettuna ja huuhdeltuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklmaapähkinävoita
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlkorianteria
  • 1/2 tlmustapippuria

Porkkanatahna

  • 3–4 kplporkkanaa (keitettynä, yht. 300 g)
  • 2 rklmaapähkinävoita
  • 2 1/2 dlpunaisia linssejä (kypsiä)
  • 2 rklravintohiivahiutaleita (saatavilla eko- tai luontaistuotekaupoista)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua kurkumaa (tai pieni pala tuoretta kurkumaa)
  • 2–3 rklkookosmaitoa

Tsatsiki-hummus

  • 2 kplavomaankurkkua karkeaksi raastettuna (valuta neste pois siivilässä ja lisää tahnaan viimeiseksi)
  • 285 gkikherneitä (1 purkki à 170/285 g)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rklsoijajogurttia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltahinia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Jauha kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä, jotta saat haluamasi koostumuksen.

Vinkki!

Jos tahnaa jää yli, laita jääkaappiin. Se säilyy hyvänä 3–4 päivää.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä