4 x hurjan helppo vegaaninen levite
{
Aktiivinen
Passiivinen
Koukuttavat vegaaniset tahnat valmistuvat herneistä, porkkanoista, kikherneistä ja punajuurista. Hetkessä surautettavia levitteitä voi käyttää myös pastoissa, salaateissa ja lisukkeina.
MA
MU
VE
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.8.2017

4 x hurjan helppo vegaaninen levite
Ainekset (6 annosta)
Hernetahna
- 200 gpakasteherneitä (sulatettuna)
- 1 dltuoretta minttua
- 3/4 dlkuorittuja manteleita
- 3 rklkaurafraichea
- 2 rkltahinia
- 2 rklsitruunamehua
- 1 1/2 rklpiparjuuritahnaa
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 tlsokeria (tai vaaleaa siirappia)
- 3/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Punajuuritahna
- 3 kplpunajuurta (kypsiä, yht. 300 g)
- 380 gsuuria valkoisia papuja (1 purkki à 230/380 g, valutettuna ja huuhdeltuna)
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 2 rklmaapähkinävoita
- 2 rklsitruunamehua
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlkorianteria
- 1/2 tlmustapippuria
Porkkanatahna
- 3–4 kplporkkanaa (keitettynä, yht. 300 g)
- 2 rklmaapähkinävoita
- 2 1/2 dlpunaisia linssejä (kypsiä)
- 2 rklravintohiivahiutaleita (saatavilla eko- tai luontaistuotekaupoista)
- 3/4 tlsuolaa
- 1/2 tljauhettua kurkumaa (tai pieni pala tuoretta kurkumaa)
- 2–3 rklkookosmaitoa
Tsatsiki-hummus
- 2 kplavomaankurkkua karkeaksi raastettuna (valuta neste pois siivilässä ja lisää tahnaan viimeiseksi)
- 285 gkikherneitä (1 purkki à 170/285 g)
- 3/4 tlsuolaa
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 3 rklsoijajogurttia
- 2 rklsitruunamehua
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 rkltahinia
Jauha kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Lisää tarvittaessa nestettä, jotta saat haluamasi koostumuksen.
Jos tahnaa jää yli, laita jääkaappiin. Se säilyy hyvänä 3–4 päivää.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.2