4,3(6)
4 x hurjan helppo vegaaninen levite
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Koukuttavat vegaaniset tahnat valmistuvat herneistä, porkkanoista, kikherneistä ja punajuurista. Hetkessä surautettavia levitteitä voi käyttää myös pastoissa, salaateissa ja lisukkeina.
23.8.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Hernetahna
200 gpakasteherneitä (sulatettuna)
1 dltuoretta minttua
3/4 dlkuorittuja manteleita
3 rklkaurafraichea
2 rkltahinia
2 rklsitruunamehua
1 1/2 rklpiparjuuritahnaa
1 rkloliiviöljyä
1 tlsokeria (tai vaaleaa siirappia)
3/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Punajuuritahna
3 kplpunajuurta (kypsiä, yht. 300 g)
380 gsuuria valkoisia papuja (1 purkki à 230/380 g, valutettuna ja huuhdeltuna)
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklmaapähkinävoita
2 rklsitruunamehua
1 tljuustokuminaa
1 tlsuolaa
1/2 tlkorianteria
1/2 tlmustapippuria
Porkkanatahna
3–4 kplporkkanaa (keitettynä, yht. 300 g)
2 rklmaapähkinävoita
2 1/2 dlpunaisia linssejä (kypsiä)
2 rklravintohiivahiutaleita (saatavilla eko- tai luontaistuotekaupoista)
3/4 tlsuolaa
1/2 tljauhettua kurkumaa (tai pieni pala tuoretta kurkumaa)
2–3 rklkookosmaitoa
Tsatsiki-hummus
2 kplavomaankurkkua karkeaksi raastettuna (valuta neste pois siivilässä ja lisää tahnaan viimeiseksi)
285 gkikherneitä (1 purkki à 170/285 g)
3/4 tlsuolaa
2 kplvalkosipulinkynttä
3 rklsoijajogurttia
2 rklsitruunamehua
1 rkloliiviöljyä
1 rkltahinia

Jauha kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä, jotta saat haluamasi koostumuksen.

Jos tahnaa jää yli, laita jääkaappiin. Se säilyy hyvänä 3–4 päivää.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo