Maku

4 x hurjan helppo vegaaninen levite

{
Aktiivinen
Passiivinen
Koukuttavat vegaaniset tahnat valmistuvat herneistä, porkkanoista, kikherneistä ja punajuurista. Hetkessä surautettavia levitteitä voi käyttää myös pastoissa, salaateissa ja lisukkeina.
MA
MU
VE
4.2
2
Julkaistu 23.8.2017


Reseptin ainekset (6 annosta)

Hernetahna

  • 200 gpakasteherneitä (sulatettuna)
  • 1 dltuoretta minttua
  • 3/4 dlkuorittuja manteleita
  • 3 rklkaurafraichea
  • 2 rkltahinia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 1/2 rklpiparjuuritahnaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsokeria (tai vaaleaa siirappia)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Punajuuritahna

  • 3 kplpunajuurta (kypsiä, yht. 300 g)
  • 380 gsuuria valkoisia papuja (1 purkki à 230/380 g, valutettuna ja huuhdeltuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklmaapähkinävoita
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlkorianteria
  • 1/2 tlmustapippuria

Porkkanatahna

  • 3–4 kplporkkanaa (keitettynä, yht. 300 g)
  • 2 rklmaapähkinävoita
  • 2 1/2 dlpunaisia linssejä (kypsiä)
  • 2 rklravintohiivahiutaleita (saatavilla eko- tai luontaistuotekaupoista)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua kurkumaa (tai pieni pala tuoretta kurkumaa)
  • 2–3 rklkookosmaitoa

Tsatsiki-hummus

  • 2 kplavomaankurkkua karkeaksi raastettuna (valuta neste pois siivilässä ja lisää tahnaan viimeiseksi)
  • 285 gkikherneitä (1 purkki à 170/285 g)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rklsoijajogurttia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltahinia
Tulosta

Jauha kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä, jotta saat haluamasi koostumuksen.

Jos tahnaa jää yli, laita jääkaappiin. Se säilyy hyvänä 3–4 päivää.

2 kommenttia