Maku

4 x hurjan helppo vegaaninen levite

{
Aktiivinen
Passiivinen
Koukuttavat vegaaniset tahnat valmistuvat herneistä, porkkanoista, kikherneistä ja punajuurista. Hetkessä surautettavia levitteitä voi käyttää myös pastoissa, salaateissa ja lisukkeina.
MA
MU
VE
4.2
2
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (6 annosta)

Hernetahna

  • 200 gpakasteherneitä (sulatettuna)
  • 1 dltuoretta minttua
  • 3/4 dlkuorittuja manteleita
  • 3 rklkaurafraichea
  • 2 rkltahinia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 1/2 rklpiparjuuritahnaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsokeria (tai vaaleaa siirappia)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Punajuuritahna

  • 3 kplpunajuurta (kypsiä, yht. 300 g)
  • 380 gsuuria valkoisia papuja (1 purkki à 230/380 g, valutettuna ja huuhdeltuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklmaapähkinävoita
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlkorianteria
  • 1/2 tlmustapippuria

Porkkanatahna

  • 3–4 kplporkkanaa (keitettynä, yht. 300 g)
  • 2 rklmaapähkinävoita
  • 2 1/2 dlpunaisia linssejä (kypsiä)
  • 2 rklravintohiivahiutaleita (saatavilla eko- tai luontaistuotekaupoista)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua kurkumaa (tai pieni pala tuoretta kurkumaa)
  • 2–3 rklkookosmaitoa

Tsatsiki-hummus

  • 2 kplavomaankurkkua karkeaksi raastettuna (valuta neste pois siivilässä ja lisää tahnaan viimeiseksi)
  • 285 gkikherneitä (1 purkki à 170/285 g)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rklsoijajogurttia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltahinia
Tulosta

Jauha kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä, jotta saat haluamasi koostumuksen.

Jos tahnaa jää yli, laita jääkaappiin. Se säilyy hyvänä 3–4 päivää.

MITÄ PIDIT?
4.2
2 kommenttia