Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kevään suosikki

Risotto kuin kevätpäivä, rakastettu parsapiirakka & muut parhaat parsareseptit – ”Oli muuten todella namia”

Näillä parsaresepteillä kokkaat vihreää herkkua vaikka päivän jokaiselle aterialle. Leivo lukijoidemme rakastama piirakka, valmista parsoista herkullinen keitto tai risotto. Entä oletko koskaan kokeillut parsapizzaa? Tai surauttanut parsahummusta vaikkapa uuniperunoiden täytteeksi?

Simppelisti hyvää eli parsaa ja kastiketta

Kevään ensimmäiset parsat valmistetaan uunissa paahtamalla tai keittämällä ja nautitaan yksinkertaisesti kastikkeen kera. Paahdetut parsat eivät aina edes tarvitse kastiketta, sillä niiden pinnalle valutettu oliiviöljy ja sitruunamehu pitävät huolen sopivasta kosteudesta.

Vihreiden varsien klassisin kaveri on tietenkin hollandaisekastike, sillä voinen lisuke sopii täydellisesti kevyen parsan seuraan. Kokeile perinteistä versiota tai rentoa ja helppoa hollandaisea, jonka tekemiseen ei tarvita makulientä eikä vesihaudetta.

Parsakausi on kevään suosikkisesonki.

Jos haluat testata jotain uutta, ota kokeiluun pistaasien kera paahdetut parsat vinegretillä. Myös kuivasta siideristä keitetty kastike, jossa parsat gratinoidaan, on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Viikonloppuaamu ei voisi ihanammin alkaa kuin uppomunalla täydennettyä parsaleipää nauttimalla.

Uppomunalla viimeistelty parsaleipä
Sisältä löysä uppomuna viimeistelee leivän ja toimii samalla kastikkeena. Raasta päälle vielä parmesanjuustoa ja herkullinen parsaleipä on valmis.

Arjen suosikit: parsaa salaatissa ja munakkaissa

Parsa, kevät ja salaatit, siinä vasta ihana yhdistelmä. Kannattaa kokeilla paahdetuista parsoista raikasta salaattia, jonka juju on pikantti parsaa rakastava dijoninsinappivinegretti. Jos aterialta jää paahdettua parsaa yli, sen voi hyvin käyttää seuraavana päivänä salaattiin. Esimerkiksi parsaiseen pastasalaattiin se sopii mainiosti.

Sinappinen kastike kruunaa rapsakan parsasalaatin.

Parsa-halloumisalaatissa yhdistyvät ihanasti suolaiset, makeat, paahteiset ja kirpeät maut. Viimeisen silauksen antaa raikas appelsiinikastike.

Parsa-halloumisalaatti
Parsa-halloumisalaatti pursuaa keväisiä makuja.

Uudet perunat ovat myös kevään odotetuimpia herkkuja, joten miksi et yhdistäisi parsaa ja perunaa upeaan, paahdettuun peruna-parsasalaattiin? Peruna sopii parsan kaveriksi myös mehevään frittataan eli uunimunakkaaseen, johon uppoaa rasiallinen ricottajuustoa.

Pannulla vihertää kevään herkuin munakas eli parsa-ricottafrittata.

Parsapastaa, -keittoa tai keväistä risottoa ei voi olla rakastamatta

Kiireisen kokin tärkein kevätruoka on superhelppo parsapasta. Sitruuna ja parmesaani ovat parsan täydellisiä makupareja ja simppeli pasta valmistuu ihanan nopeasti. "Oli muuten todella namia!", kommentoi lukijamme.

Sitruunainen parsaspagetti taas on vuokaruoka täynnä kevään raikkaita makuja.

Vihreät parsat, kirsikkatomaatit ja kevätsipulit antavat makua tälle uunissa kypsyvälle parsaspagetille.

Kun haluat arki-iltaan pikkuisen ekstraa, ota kokeiluun parsarisotto, jonka maustavat loraus valkoviiniä ja kunnon kourallinen parmesaanijuustoa.

Nopea ja helppo ohje on parsakeitto, jonka voit halutessasi virittää fiinimmäksi muutamalla uppomunalla. Parsakeitto maistuu myös paahdettuna ja fetan kanssa. Tai ota testiin ihana parsa-pelmenikeitto. Se on sitruunainen ja valkosipulinen sosesoppa, joka saa ruokaisuutta pelmeneistä

Parsakeitto on yksinkertainen ja silti ihanan ylellinen ruoka.
Paahdetun parsan ja fetan yhdistelmä on lyömätön! Katso paahdetun parsakeiton resepti ja ihastu.

Kokeile myös huippukokki Teemu Laurellin herkullista kevätruokaa. Risotto primavera pursuaa parsaa ja aromikkaita yrttejä.

Risotto primavera
Risotto primavera on kuin raikas kevätpäivä lautasella! Huippukokki Teemu Laurellin reseptissä on parsan lisäksi runsaasti tuoreita yrttejä ja sitruunan raikkautta.

Kevätpöydän kunkku on herkullinen parsapiirakka

Keväinen parsapiiras on täydellinen päivällinen, iltapala ja brunssin halutuin suolapala. Lempeään parsapiirakkaan sopivat hyvin ricotta ja parmesaani.

Parsa-ricottapiirakka
Parsa-ricottapiirakasta saat erityisen kauniita paloja, kun leivot sen suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Mehevä parsapiirakka on juhlien klassikko. Ohjeeseen on tykästynyt vuosien aikana moni lukijamme. "Tämä piirakka on aina ollut menestys. Helppo ja ruokaisa. Kaunis myös", kirjoittaa Eija.

Mehevä parsapiirakka
Mehevä parsapiirakka saa makua purjosta sekä kermajuustosta.

Jos haluat päästä helpolla, kokeile voitaikinapohjaista piirasta, jonka raaka-ainelista on ihanan lyhyt. Lehteväksi paistuva pohja saa ylleen piparjuurituorejuustoa ja vihreitä nättiin riviin aseteltuja parsoja. Rentojen piiraiden ystävälle sopii myös rouheasti ilman piirakkavuokaa syntyvä parsagalette.

Parsagalette
Ihana parsagalette saa rennon ulkoasun, kun reunat nostellaan osittain täytteen päälle. Täytteen parsat ja pehmeä vuohenjuusto ovat makoisa pari.

Yksi kevätpöydän kauneuskuningattarista on juustopiirakka, jonka päälle on höylätty kiharoita tuoreesta parsasta.

Parsapiirakka parsasalaatilla
Parsapiirakka toimii myös näin: juustoisen piiraan päällä lepää raikas parsasalaatti.

Aivan jotain muuta: parsapizzaa tai keväthodareita

Valkoine parsapizza
Valkoinen parsapizza on täydellinen yhdistelmä juustoa, paahdettua parsaa ja raikasta sitruunaa. Tomaattikastikkeen sijaan pizza kuorrutetaan ihanalla ricotta-parmesaaniseoksella.

Ota ilo irti sekä parsa- että hodarikaudesta, ja täytä hodarit rapealla parsalla ja kylmäsavulohella. Löysäksi jätetty kananmunan keltuainen toimii parsahodarien kastikkeena.

Parsahodarit
Nyt grillataan parsahodareita!

Pikkupaloja parsasta piknikille tai alkuruoaksi

Kaipaatko parsan seuraksi rapsakkuutta? Kääräise vihreät parsatangot mehevän vuohenjuuston kanssa filotaikinaan ja helppo alkupala on valmis. Myös juustoiseen kinkkupakettiin pyöräytetty parsa on oiva kevätlounas tai suolapala.

Parsahummus
Parsahummus on aromikas lisuke esimerkiksi leivän päälle, uunibataateille ja -perunoille tai salaattiin.

Jos etsit aterialle juhlavaa parsareseptiä, suosittelemme kuohkeaa ja täyteläistä parsamoussea, jonka hienostunut maku syntyy mascarponesta, kermasta, valkoviinistä ja parsasta. Myös rapeiksi paahdetuilta leiviltä tarjottu parsahummus tai pikantisti marinoidut vihreät parsat sekä marinadissa muhineet valkoiset parsat toimivat hyvin alkupalana.

Kevätcroissantit
Superhelpot kevätcroissantit sopivat täydellisesti viikonloppuaamuihin.

Muokattu 3.5.2021 ja 7.3.2024: Lisätty uusia reseptejä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt