


Paahdettu parsa-halloumisalaatti pursuaa keväisiä makuja! Katso resepti
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Parsa-halloumisalaatissa yhdistyvät ihanasti suolaiset, makeat, paahteiset ja kirpeät maut. Viimeisen silauksen antaa raikas appelsiinikastike. Nappaa ohje!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 nippu (500 g)
vihreää parsaa
1 rs (250 g)
minisitruunoita (Lemon Snack)
150 g
varsiparsakaalia
1 nippu
paksuja kevätsipuleita
200 g
halloumijuustoa
½ rku
minttua
Paistaminen
3 rkl
rypsiöljyä
Appelsiinikastike
1
appelsiinin mehu
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 tl
kalakastiketta
1 tl
inkivääriä raastettuna
¼
vihreä chili hienonnettuna
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuri
Paahdettu parsa-halloumisalaatti – ohje:
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa.
- Poista parsoista puumainen tyvi. Mikäli parsat ovat paksuja, kuori ne kevyesti. Leikkaa parsat kahtia ja laita leivinpaperin päälle pellille. Pese ja viipaloi minisitruunat ja levitä pellille. Pirskota päälle öljyä.
- Paahda parsoja ja sitruunoita 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää pellille varsiparsakaalit ja kahtia leikatut kevätsipulit. Pirskota päälle öljyä. Jatka paahtamista 10 minuuttia.
- Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi molemmin puolin.
- Jaa paahdetut kasvikset ja halloumit lautasille. Valuta päälle kastiketta. Viimeistele mintulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat