0(0)
Paahdettu parsa-halloumisalaatti pursuaa keväisiä makuja! Katso resepti
Gluteeniton
Munaton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Parsa-halloumisalaatissa yhdistyvät ihanasti suolaiset, makeat, paahteiset ja kirpeät maut. Viimeisen silauksen antaa raikas appelsiinikastike. Nappaa ohje!
17.4.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 nippu (500 g)vihreää parsaa
1 rs (250 g)minisitruunoita (Lemon Snack)
150 gvarsiparsakaalia
1 nippupaksuja kevätsipuleita
200 ghalloumijuustoa
½ rkuminttua
Paistaminen
3 rklrypsiöljyä
Appelsiinikastike
1appelsiinin mehu
2 rklriisiviinietikkaa
1 tlkalakastiketta
1 tlinkivääriä raastettuna
¼vihreä chili hienonnettuna
1 rklsokeria
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuri

Paahdettu parsa-halloumisalaatti – ohje:

  1. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa.
  2. Poista parsoista puumainen tyvi. Mikäli parsat ovat paksuja, kuori ne kevyesti. Leikkaa parsat kahtia ja laita leivinpaperin päälle pellille. Pese ja viipaloi minisitruunat ja levitä pellille. Pirskota päälle öljyä.
  3. Paahda parsoja ja sitruunoita 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää pellille varsiparsakaalit ja kahtia leikatut kevätsipulit. Pirskota päälle öljyä. Jatka paahtamista 10 minuuttia.
  4. Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi molemmin puolin.
  5. Jaa paahdetut kasvikset ja halloumit lautasille. Valuta päälle kastiketta. Viimeistele mintulla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.