Maku

Kevään ihanin ruoka! Risotto primavera pursuaa parsaa ja aromikkaita yrttejä – katso Teemu Laurellin resepti

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Risotto primavera on yksi tv:stä tutun huippukokin Teemu Laurellin keväisistä bravuureista. ”Käytä aina risottoa valmistaessa puukauhaa tai nuolijaa. Silloin riisin rakenne ei mene rikki ja saat täydellistä risottoa”, Teemu vinkkaa.
GL
4
0
Julkaistu: 3.5.2021


Ainekset (4 annosta)

Risotto primavera

  • 2salottisipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 250 gvihreää parsaa
  • n. 1 lvalmista kasvislientä
  • ½ ps sokeri-, pakaste- tai tuoreita herneitä ( (75 g))
  • kourallinenrakuunaa
  • 1 rku ruohosipulia
  • 1 rku lehtipersiljaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 4 dl risottoriisiä
  • 1 dlvalkoviiniä (kuivaa)
  • 1 dlparmesaania (raastettuna)
  • 2 rklmascarponejuustoa
  • 2 rkl voita
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (herneenversoja)
  • (sitruunankuorta) (raastettuna)
Tulosta

Risotto primavera valmistuu näin:

  1. Kuori ja kuutioi sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista parsojen päistä puinen osa. Kuori parsat kevyesti ja leikkaa parin sentin paloiksi. Laita kasvisliemi kattilaan kuumenemaan.
  2. Puolita pestyt sokeriherneet. Hienonna yrtit.
  3. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa tai korkeareunaisella paistinpannulla.
  4. Lisää riisi ja kuullota hetki, varo paahtamasta liikaa.
  5. Lisää valkoviini ja keitä, kunnes viini on haihtunut.
  6. Lisää kuumaa lientä vähän kerrallaan sitä mukaa kuin edellinen liemi on imeytynyt.
  7. Kun puolet liemestä on lisätty, lisää parsat ja sokeriherneet. Jatka liemen lisäämistä vähitellen. Sekoita koko ajan.
  8. Kun risoton rakenne on vielä löysähköä, lisää joukkoon raastettu parmesaani, voi sekä mascarpone. Sekoita voimakkaasti. Jos riisi on raakaa tai risotto liian paksua lisää hieman kasvislientä. Riisiin kuuluu jäädä hieman purutuntumaa.
  9. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit, sitruunanmehu ja pippuri. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele halutessasi herneenversoilla ja raastetulla sitruunankuorella.

Vinkki!

Voit valmistaa kasvisliemen myös itse Teemu Laurellin reseptillä. Se on helppoa, kannattaa kokeilla!

Kommentoi »