Kevään ihanin ruoka! Risotto primavera pursuaa parsaa ja aromikkaita yrttejä – katso Teemu Laurellin resepti
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Risotto primavera on yksi tv:stä tutun huippukokin Teemu Laurellin keväisistä bravuureista. ”Käytä aina risottoa valmistaessa puukauhaa tai nuolijaa. Silloin riisin rakenne ei mene rikki ja saat täydellistä risottoa”, Teemu vinkkaa.
GL
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.5.2021

Kevään ihanin ruoka! Risotto primavera pursuaa parsaa ja aromikkaita yrttejä – katso Teemu Laurellin resepti
Reseptin ainekset (4 annosta)
Risotto primavera
- 2salottisipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 250 gvihreää parsaa
- n. 1 lvalmista kasvislientä
- ½ ps sokeri-, pakaste- tai tuoreita herneitä ( (75 g))
- kourallinenrakuunaa
- 1 rku ruohosipulia
- 1 rku lehtipersiljaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 4 dl risottoriisiä
- 1 dlvalkoviiniä (kuivaa)
- 1 dlparmesaania (raastettuna)
- 2 rklmascarponejuustoa
- 2 rkl voita
- ½ sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria
- (herneenversoja)
- (sitruunankuorta) (raastettuna)
Risotto primavera valmistuu näin:
- Kuori ja kuutioi sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista parsojen päistä puinen osa. Kuori parsat kevyesti ja leikkaa parin sentin paloiksi. Laita kasvisliemi kattilaan kuumenemaan.
- Puolita pestyt sokeriherneet. Hienonna yrtit.
- Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa tai korkeareunaisella paistinpannulla.
- Lisää riisi ja kuullota hetki, varo paahtamasta liikaa.
- Lisää valkoviini ja keitä, kunnes viini on haihtunut.
- Lisää kuumaa lientä vähän kerrallaan sitä mukaa kuin edellinen liemi on imeytynyt.
- Kun puolet liemestä on lisätty, lisää parsat ja sokeriherneet. Jatka liemen lisäämistä vähitellen. Sekoita koko ajan.
- Kun risoton rakenne on vielä löysähköä, lisää joukkoon raastettu parmesaani, voi sekä mascarpone. Sekoita voimakkaasti. Jos riisi on raakaa tai risotto liian paksua lisää hieman kasvislientä. Riisiin kuuluu jäädä hieman purutuntumaa.
- Lisää lopuksi hienonnetut yrtit, sitruunanmehu ja pippuri. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele halutessasi herneenversoilla ja raastetulla sitruunankuorella.
Vinkki!
Voit valmistaa kasvisliemen myös itse Teemu Laurellin reseptillä. Se on helppoa, kannattaa kokeilla!

Vuohenjuusto-parsarisotto – tähän sitruunan raikastamaan herkkuun ihastut varmasti!
Kotivinkki

Pasta primavera – raikas italialainen klassikko
Kotivinkki

Parsapizza
Maku

Parsarisotto – Italian ihanat maut ja kauden parhaat raaka-aineet samalla lautasella!
Maku

Parsahummus – tarjoa paahdetusta parsasta surautettu tahna patongin päällä, uunibataatin kaverina tai salaatin kera
Maku

Valkoinen parsapizza – täydellinen yhdistelmä juustoa, paahdettua parsaa sekä sitruunan tuomaa raikkautta
Maku

Kerää kevään parhaat maut lautaselle! Ruokaisa parsasalaatti saa makua balsamivoista ja sitruunasta
Maku

Uunimakkara à la Teemu Laurell – huippukokin arkiruokabravuuri nostaa retroruoan aivan uudelle tasolle
Kotivinkki