Risotto primavera

25 min
3.5
0

Risotto primavera

MU
GL
0
3.5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlkanalientä
  • 50 gvoita
  • 0,25 gsahramia
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 1 kplsitruunaa (kuoriraaste, mehu)
  • 100 gherneitä (pakaste)
  • 100 gvihreitä papuja (pakaste, paloiteltuina)
  • 100 gparmesaanijuustoa (raasteena)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.

Sulata puolet voista kattilassa ja lisää mukaan sahrami. Kuullota sipulisilppu voissa pehmeäksi.

Lisää kattilaan riisi ja sekoittele, kunnes riisi on muuttunut kuultavaksi. Kaada kattilaan kanalientä kauhallinen kerrallaan ja anna sen melkein kokonaan imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan liemikauhallisen. Keitä risottoa noin 18 minuuttia miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen.

Mausta risotto hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Sekoita mukaan sulatetut herneet ja pavut.

Nosta kattila levyltä. Lisää risottoon loppu voi ja parmesaani. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Tarjoa risotto primavera välittömästi.

•Voit korvata risotto primaverassa herneet ja pavut tuoreilla, keitetyillä vihreillä parsoilla.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä