Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Huippukokin helppo kasvisliemi on taivaallinen pohja keitoille ja risotoille – hyödynnä kasvisten kuoret ja jämät!

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Huippukokki Teemu Laurell keittää risotoille ja keitoille kasvisliemen esimerkiksi jääkaappiin jääneistä nuupahtaneista kasviksista. Nappaa huippukokin liemen perusresepti ja muut vinkit, joilla onnistut kasvisliemen teossa taatusti!

6.4.2021
Reseptin ainekset
Reilu 1 litra
3–4
porkkanaa
2–3
lehtisellerin vartta
2
sipulia
1
pieni fenkoli
1
kokonainen valkosipuli
noin 2 l
vettä

Teemu Laurellin kasvisliemi keitetään näin:

  1. Pese kasvikset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi ja laita ne kattilaan. Kokonaisen valkosipulin voit halkaista poikittain ja lisätä kuorineen liemeen.
  2. Lisää joukkoon kylmää vettä siten, että kasvikset peittyvät reilusti. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja kuori liemen pinnalle muodostuva vaahto pois kevyesti kauhalla. Keitä lientä hiljalleen 30–45 minuuttia.
  3. Siivilöi liemi huolellisesti ja anna sen jäähtyä, mikäli et käytä sitä ruoanlaittoon heti. Pakkaa kannellisiin rasioihin ja säilytä jääkaapissa tai pakasta.

Teemun vinkit kasvisliemen keittämiseen

  • Liemiä keittäessä on aina hyvä lisätä kylmää vettä ja kuumentaa liemi hitaasti kiehuvaksi. Näin saat kasviksista mahdollisimman paljon makua liemeen.
  • Voit muokata lientä käyttämällä erilaisia kasviksia ja juureksia. Hyödynnä liemeen myös nuupahtaneet kasvikset, kuten palsternakka, purjo ja tomaatit.
  • Voit keittää lientä isomman määrän kerralla ja pakastaa sen rasioissa tulevia tarpeita varten.
  • Liemi säilyy jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa vähintään puoli vuotta.
  • Voit lisätä joukkoon maustekimpun eli bouquet garnin. Laita harsoliinan sisään tuoreita yrttejä, laakerinlehteä sekä pippureita ja siido liina kiinni. Lisää sidottu harsonyytti liemen joukkoon keittovaiheessa. Poista nyytti, kun liemi on valmis.
  • Liemeen ei kannata lisätä suolaa, sillä kun lientä keitetään kasaan, vaarana on, että liemestä tulee liian suolaista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt