Maku

Parsagratiini

23 min
5
0

Parsa on parhaimmillaan kevyesti kypsennettynä, jolloin rakenne jää sopivan napakaksi. Tässä reseptissä yhdistyvät herkullinen parmesankastike ja nopea gratinointi grillivastuksilla.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gparsaa

Kastike

  • 50 gvoita
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlkuivaa siideriä
  • 30 gparmesaania
  • suolaa

Päälle

  • sitruunamehua

Tee näin

23 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN8 min

Valmista kastike sulattamalla voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna seoksen poreilla muutama sekunti.

Lisää siideri voimakkaasti vatkaten, jotta kastikkeesta tulee sileää.

Lisää raastettu parmesan ja mausta suolalla.

Puhdista parsat ja katkaise varresta sitkeä osuus. Voit kuoria parsat halutessasi.

Asettele parsat uunivuokaa ja lisää kastike päälle.

Ripottele päälle halutessasi vielä parmesanraastetta.

Paista 275 asteessa grillivastuksella noin 5-8 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5