Mehevä parsapiirakka

1 h 10 min
4.2
4

Mehevä parsapiirakka

KA
4
4.2
Juhlien keväisin peltipiirakka syntyy parsasta. Mehevä parsapiirakka saa makua purjosta sekä kermajuustosta. Tämä ihana piirakka valmistuu kätevästi ja leikkaantuu sieviksi annospaloiksi, kokeile sinäkin!
Teksti Susanna Katajisto, Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 palaa)

  • 200 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 2 dlperunahiutaleita
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlvettä

Täyte

  • 900 gparsaa (vihreää)
  • 200 gkermajuustoa (esim. Salaneuvos)
  • 200 gpurjoa
  • 1/2 dllehtipersiljaa
  • 6 kplmunaa
  • 400 gkermaviiliä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää rasva ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipannun (30 × 35 cm) kokoiseksi levyksi.

Kuori parsat kuorimaveitsellä ja leikkaa pois pari senttiä parsojen tyvestä.

Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä paistokasarissa noin minuutti.

Valuta parsat ja anna jäähtyä.

Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna persilja. Vatkaa munien rakenne rikki isossa kulhossa. Lisää kermaviili, mausteet, purjo ja persilja.

Ripottele puolet juustoraasteesta piiraspohjalle. Levitä päälle kermaviili-purjoseos. Asettele päälle parsat vierekkäin tasaisin välein. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste ja halutessasi pinjansiemeniä.

Paista mehevää parsapiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 30 minuuttia.

  • Tee parsapiiras valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä ja säilytä peitettynä jääkaapissa. Kylmä parsapiiras on helppo leikata tasaisiksi pieniksi paloiksi ja nostaa tarjolle.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä