Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Parsagalette

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Ihana parsagalette saa rennon ulkoasun, kun reunat nostellaan osittain täytteen päälle. Täytteen parsat ja pehmeä vuohenjuusto ovat makoisa pari.

10.5.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
4 dl
spelttijauhoja (täysjyvä)
100 g
voita (kylmää)
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 dl
porkkanaraastetta (hienoa)
Täyte
500 g
parsaa (vihreää, 1 nippu)
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
appelsiininkuoriraastetta (luomu)
2 rkl
appelsiinitäysmehua (vastapuristettua)
1/4 tl
suolaa
150 g
vuohenmaitojuustoa (pehmeää, Chavroux)
1/4 tl
mustapippuria (rouhittuna)
1 dl
tuoreyrttiseosta (lehtipersiljaa, basilikaa, timjamia)
Voiteluun
1 kpl
munaa

Parsagalette valmistuu näin:

Tee pohjataikina. Nypi jauhot, kuutioitu voi, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää porkkanaraaste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa tunnin ajan.

Jos parsat ovat paksuja, kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä nupusta alaspäin. Ohuita parsoja ei tarvitse kuoria. Poista parsoista kuivat alaosat. Leikkaa parsat noin 5 cm:n pätkiksi.

Paahda parsapaloja uunissa 10 minuuttia. Mausta parsapalat oliiviöljyllä, appelsiininkuorella ja -mehulla sekä ripauksella suolaa. Anna parsojen maustua sen aikaa, kun taikina vetäytyy jääkaapissa.

Kauli taikina jauhojen avulla pyöreäksi (Ø 30 cm) levyksi leivinpaperin päälle. Siirrä levy leivinpapereineen pellille.

Levitä pehmeä vuohenjuusto taikinapohjalle, mutta jätä taikinan reunoilta 10–15 cm:n levyinen kaistale täyttämättä.

Nosta juuston päälle parsapaloja (jätä appelsiini-mausteliemi kattilaan, jotta täyte ei vety liikaa). Rouhi päälle mustapippuria.

Taittele galeten reunat rennosti osittain täytteen päälle. Voitele reunat vatkatulla munalla.

Paista parsagalettea 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes galette on saanut kauniin värin.

Ripottele parsapiirakan päälle reilusti yrttejä juuri ennen tarjoamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt