Maku

Raikas parsasalaatti sinappivinegretillä

35 min
5
0

Raikas parsasalaatti sinappivinegretillä

GL
MA
MU
0
5
Ihana parsasalaatti sopii niin vappujuhliin kuin kevään noutopöytiin. Salaatin juju on pikantti dijoninsinappivinegretti, jota uunissa paahdettu parsa rakastaa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Paahdetut parsat

  • 500 gparsaa (1 nippu vihreää parsaa)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 5 kplperunaa (keitettyä, esim. Rosamunda)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 35 gkapriksia (1 prk, pieniä)
  • 2 kplkeräsalaattia (sydänsalaattikerää, baby gem salad)

Dijonvinegretti

  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 rkldijoninsinappia (karkeaa)
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1 tlsiirappia (vaaleaa)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista parsasalaatti näin:

Aloita parsojen käsittelystä. Kuori paksut parsat kuorimaveitsellä ohuelti (nupun alapuolelta lähtien). Ohuet parsat voi jättää kuorimatta. Leikkaa parsoista kuiva alaosa pois.

Nosta parsat leivinpaperin päälle pellille. Mausta ne öljyllä, suolalla ja pippurilla.

Paahda 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmeitä mutta vielä napakoita. Varo ylikypsentämistä.

Kuori ja lohko kylmät keitetyt perunat. Paista ne rapeiksi pannulla öljyssä. Valuta kaprikset.

Leikkaa kumpikin sydänsalaattikerä neljäksi lohkoksi. Huuhtele salaattilohkot ja valuta ne keittiöpyyhkeen päällä.

Nosta tarjoiluvadille salaattilohkot, paahdetut parsat, paistetut perunat ja kaprikset.

Sekoita vinegretin ainekset yhteen kannellisessa purkissa.

Valuta parsasalaatin päälle dijonvinegrettiä ja tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä