4,1(18)
Raikas parsasalaatti sinappivinegretillä
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Ihana parsasalaatti sopii niin vappujuhliin kuin kevään noutopöytiin. Salaatin juju on pikantti dijoninsinappivinegretti, jota uunissa paahdettu parsa rakastaa.
10.5.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Paahdetut parsat
500 gparsaa (1 nippu vihreää parsaa)
1 rkloliiviöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
5 kplperunaa (keitettyä, esim. Rosamunda)
2 rklrypsiöljyä
35 gkapriksia (1 prk, pieniä)
2 kplkeräsalaattia (sydänsalaattikerää, baby gem salad)
Dijonvinegretti
1 dloliiviöljyä
2 rkldijoninsinappia (karkeaa)
1 rklpunaviinietikkaa
1 tlsiirappia (vaaleaa)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)

Valmista parsasalaatti näin:

Aloita parsojen käsittelystä. Kuori paksut parsat kuorimaveitsellä ohuelti (nupun alapuolelta lähtien). Ohuet parsat voi jättää kuorimatta. Leikkaa parsoista kuiva alaosa pois.

Nosta parsat leivinpaperin päälle pellille. Mausta ne öljyllä, suolalla ja pippurilla.

Paahda 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmeitä mutta vielä napakoita. Varo ylikypsentämistä.

Kuori ja lohko kylmät keitetyt perunat. Paista ne rapeiksi pannulla öljyssä. Valuta kaprikset.

Leikkaa kumpikin sydänsalaattikerä neljäksi lohkoksi. Huuhtele salaattilohkot ja valuta ne keittiöpyyhkeen päällä.

Nosta tarjoiluvadille salaattilohkot, paahdetut parsat, paistetut perunat ja kaprikset.

Sekoita vinegretin ainekset yhteen kannellisessa purkissa.

Valuta parsasalaatin päälle dijonvinegrettiä ja tarjoa heti.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.