Filo-parsanyytit

1 h 15 min
5
0

Filo-parsanyytit

KA
0
5
Kääräise kevään ihanat parsat vuohenjuuston kanssa filotaikinaan. Filo-parsanyytit ovat parhaimillaan rapeina ja vastapaistettuina.
Teksti Riikka Kaila, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 24 kplparsaa (vihreää)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 340 gfilotaikinaa (pakaste) (9 arkkia)
  • 225 gvoita
  • 3 rkltuoretta timjamia (lehtiä)
  • 200 gvuohenmaitojuustoa
  • 1 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Huuhdo parsat, poista kuiva tyvi ja kuori vartta kevyesti kuorimaveitsellä.

Pane parsat kulhoon ja sekoita niihin oliiviöljy, suola ja sitruunankuoriraaste. Jätä parsat marinoitumaan noin puoleksi tunniksi.

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi.

Levitä filoarkit auki. Huolehdi nyyttien valmistamisen ajan, että taikina ei kuivu. Suojaa taikinaa rullaamalla se takaisin pakkaukseen, peittämällä kelmulla tai kostealla keittiöpyyhkeellä.

Nosta yksi arkki työlaudalle. Voitele se kauttaaltaan kevyesti voisulalla. Ripottele arkille timjaminlehtiä. Nosta päälle toinen arkki, voitele ja mausta se. Nosta vielä päälle kolmas arkki ja voitele se.

Leikkaa arkkikerros puoliksi pituussuuntaan ja puoliksi leveyssuuntaan, saat neljä pientä suorakaiteen mallista osaa.

Aseta jokaiselle palalle kaksi marinoitua parsan vartta, vuohenjuustoa murusteltuna ja timjaminlehtiä riivittynä. Taita pohja kiinni ja rullaa taikina parsan varren ympärille. Nosta valmiit nyytit leivinpaperin päälle pellille.

Voitele filo-parsanyytit voilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista filo-parsanyyttejä 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes taikina on hieman ruskistunut.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä