Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Filo-parsanyytit

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Kääräise kevään ihanat parsat vuohenjuuston kanssa filotaikinaan. Filo-parsanyytit ovat parhaimillaan rapeina ja vastapaistettuina.

Reseptin ainekset
12 kpl
24 kpl
parsaa (vihreää)
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
2 tl
sitruunankuoriraastetta
340 g
filotaikinaa (pakaste) (9 arkkia)
225 g
voita
3 rkl
tuoretta timjamia (lehtiä)
200 g
vuohenmaitojuustoa
1 rkl
seesaminsiemeniä

Huuhdo parsat, poista kuiva tyvi ja kuori vartta kevyesti kuorimaveitsellä.

Pane parsat kulhoon ja sekoita niihin oliiviöljy, suola ja sitruunankuoriraaste. Jätä parsat marinoitumaan noin puoleksi tunniksi.

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi.

Levitä filoarkit auki. Huolehdi nyyttien valmistamisen ajan, että taikina ei kuivu. Suojaa taikinaa rullaamalla se takaisin pakkaukseen, peittämällä kelmulla tai kostealla keittiöpyyhkeellä.

Nosta yksi arkki työlaudalle. Voitele se kauttaaltaan kevyesti voisulalla. Ripottele arkille timjaminlehtiä. Nosta päälle toinen arkki, voitele ja mausta se. Nosta vielä päälle kolmas arkki ja voitele se.

Leikkaa arkkikerros puoliksi pituussuuntaan ja puoliksi leveyssuuntaan, saat neljä pientä suorakaiteen mallista osaa.

Aseta jokaiselle palalle kaksi marinoitua parsan vartta, vuohenjuustoa murusteltuna ja timjaminlehtiä riivittynä. Taita pohja kiinni ja rullaa taikina parsan varren ympärille. Nosta valmiit nyytit leivinpaperin päälle pellille.

Voitele filo-parsanyytit voilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista filo-parsanyyttejä 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes taikina on hieman ruskistunut.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt