Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Parsapiirakka

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Parsapiirakka valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Rapsakka voitaikinapohja saa ylleen täyteläisen piparjuurella maustetun täytteen ja ihanan keväiset parsat.

31.5.2009
Reseptin ainekset
10 annosta
Parsapiirakka
500 g
voitaikinaa
450 g
parsaa
125 g
tuorejuustoa (piparjuuri)
150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1
muna
1/4 tl
mustapippuria
Pinnalle
1 dl
tuoretta basilikaa

Parsapiirakka – ohje:

  1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeiden mukaan.
  2. Kuumenna suuressa kattilassa runsaasti vettä ja mausta se suolalla. Keitä parsoja noin 5 minuuttia.
  3. Valuta parsat, leikkaa kannasta noin 1 cm pala pois. Leikkaa parsat puoliksi.
  4. Notkista tuorejuusto ranskankermalla.
  5. Kauli taikina noin 35 × 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy kahteen osaan, jolloin saat kaksi noin 17x 20 cm:n kokoista palaa.
  6. Nosta taikinapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa veitsellä viillot noin 2 cm päähän reunoista, älä paina veistä pohjaan asti.
  7. Voitele taikinalevyt kevyesti munalla.
  8. Levitä tuorejuustoseos taikinapalojen päälle viiltämiesi reunojen sisäpuolelle. Asettele parsat tuorejuuston päälle. Rouhaise pintaan mustapippuria.
  9. Paista piirakoita 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
  10. 10
    Koristele parsapiirakka yrttien lehdillä. Tarjoile hieman lämpimänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt