


Parsapiirakka
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Parsapiirakka valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Rapsakka voitaikinapohja saa ylleen täyteläisen piparjuurella maustetun täytteen ja ihanan keväiset parsat.
Reseptin ainekset
10 annosta
Parsapiirakka
500 g
voitaikinaa
450 g
parsaa
125 g
tuorejuustoa (piparjuuri)
150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1
muna
1/4 tl
mustapippuria
Pinnalle
1 dl
tuoretta basilikaa
Parsapiirakka – ohje:
- Sulata voitaikina pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Kuumenna suuressa kattilassa runsaasti vettä ja mausta se suolalla. Keitä parsoja noin 5 minuuttia.
- Valuta parsat, leikkaa kannasta noin 1 cm pala pois. Leikkaa parsat puoliksi.
- Notkista tuorejuusto ranskankermalla.
- Kauli taikina noin 35 × 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy kahteen osaan, jolloin saat kaksi noin 17x 20 cm:n kokoista palaa.
- Nosta taikinapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa veitsellä viillot noin 2 cm päähän reunoista, älä paina veistä pohjaan asti.
- Voitele taikinalevyt kevyesti munalla.
- Levitä tuorejuustoseos taikinapalojen päälle viiltämiesi reunojen sisäpuolelle. Asettele parsat tuorejuuston päälle. Rouhaise pintaan mustapippuria.
- Paista piirakoita 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
- 10Koristele parsapiirakka yrttien lehdillä. Tarjoile hieman lämpimänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat