Maku

Parsapiirakka

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Superhelppo ja mehevä parsapiirakka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Rapsakka voitaikinapohja saa ylleen täyteläisen piparjuurella maustetun täytteen ja ihanan keväiset parsat.
KA
3.7
0
Julkaistu: 31.5.2009


Ainekset (10 annosta)

  • 500 gvoitaikinaa
  • 450 gparsaa
  • 125 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplmunaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1 dltuoretta basilikaa
Tulosta
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeiden mukaan.
Kuumenna suuressa kattilassa runsaasti vettä ja mausta se suolalla. Keitä parsoja noin 5 minuuttia.
Valuta parsat, leikkaa kannasta noin 1 cm pala pois. Leikkaa parsat puoliksi.
Notkista tuorejuusto ranskankermalla.
Kauli taikina noin 35 × 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy kahteen osaan, jolloin saat kaksi noin 17x 20 cm:n kokoista palaa.
Nosta taikinapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa veitsellä viillot noin 2 cm päähän reunoista, älä paina veistä pohjaan asti.
Voitele taikinalevyt kevyesti munalla.
Levitä tuorejuustoseos taikinapalojen päälle viiltämiesi reunojen sisäpuolelle. Asettele parsat tuorejuuston päälle. Rouhaise pintaan mustapippuria.
Paista piirakoita 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
Koristele parsapiirakka yrttien lehdillä. Tarjoile hieman lämpimänä.
MITÄ PIDIT?
3.73
Kommentoi »