Parsapiirakka

55 min
4.3
0

Parsapiirakka

KA
0
4.3
Superhelppo ja mehevä parsapiirakka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Rapsakka voitaikinapohja saa ylleen täyteläisen piparjuurella maustetun täytteen ja ihanan keväiset parsat.
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 500 gvoitaikinaa
  • 450 gparsaa
  • 125 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplmunaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata voitaikina pakkauksen ohjeiden mukaan.

Kuumenna suuressa kattilassa runsaasti vettä ja mausta se suolalla. Keitä parsoja noin 5 minuuttia.

Valuta parsat, leikkaa kannasta noin 1 cm pala pois. Leikkaa parsat puoliksi.

Notkista tuorejuusto ranskankermalla.

Kauli taikina noin 35 × 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy kahteen osaan, jolloin saat kaksi noin 17x 20 cm:n kokoista palaa.

Nosta taikinapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa veitsellä viillot noin 2 cm päähän reunoista, älä paina veistä pohjaan asti.

Voitele taikinalevyt kevyesti munalla.

Levitä tuorejuustoseos taikinapalojen päälle viiltämiesi reunojen sisäpuolelle. Asettele parsat tuorejuuston päälle. Rouhaise pintaan mustapippuria.

Paista piirakoita 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Koristele parsapiirakka yrttien lehdillä. Tarjoile hieman lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä