Maku

Paahdettua pistaasi-parsaa ja fetamuruja

20 min
5
0

Paahdettua pistaasi-parsaa ja fetamuruja

Parsan maku tulee esiin loistavasti kun sen paahtaa uunissa. Kuorruta vihreät parsat rouhituilla pistaaseilla ja fetalla. Tarjoile paistos raikkaan vinaigrettekastikkeen kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gparsaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 dlpistaaseja (kuorittuja)
  • sormisuolaa
  • 100 gfetaa

Vinaigrette

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1 tljuoksevaa hunajaa
  • suolaa ja pippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Huuhtele ja kuivaa parsa. Leikkaa pois parsojen tyvet. Laita parsat uunivuokaan ja pyörittele lorauksessa oliiviöljyä.

Paista parsoja 200 asteisessa uunissa 2 minuuttia. Ota vuoka uunista.

Rouhi kuoritut pistaasit veitsellä tai hienonna tehosekoittimessa rouheeksi. Sekoita rouheeseen suolaa.

Ripottele parsojen pinnalle reilusti pistaasirouhetta. Paahda parsoja uunissa 10 minuuttia.

Sekoita vinaigretteainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota parsat uunista.

Murenna paistoksen päälle fetajuustoa ja lusikoi pinnalle vinaigrettekastiketta. Tarjoile lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä