Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Parsa-pelmenikeitto – sitruunainen ja valkosipulinen sosesoppa saa ruokaisuutta pelmeneistä

30 min

Paistetut pelmenit ja sitruunaiset parsannuput saavat soseutetun parsakeiton maistumaan entistä paremmalta.

19.5.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
900 g
vihreää parsaa
1
makea sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
9–10 dl
vettä
1
kasvisfondikuutio
70 g
pinaattia
1 rku
lehtipersiljaa
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
(luomu)sitruunan kuoriraastetta
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
½ tl
mustapippuria
1 dl
kuohukermaa
Lisäksi
1 ps (400 g)
kasvispelmenejä (pakaste, Deliciest)
1 rkl
voita paistamiseen
basilikaa tai lehtipersiljaa
sitruunan kuoriraastetta

Parsa-pelmenikeitto – ohje:

  1. Huuhtele parsat. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Leikkaa parsat noin 3 osaan. Säästä noin 8 parsannuppua koristeiksi. Keitä ne erikseen vähäisessä vedessä rapsakoiksi ja jäähdytä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja parsapaloja öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi ja fondikuutio, keitä 15 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti ja lehtipersilja ja keitä vielä 2 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta sitruunanmehulla ja sitruunankuorella, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta.
  4. Keitä pelmenit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Paista pelmenit voissa pannulla kauniin ruskeiksi.
  5. Annostele keitto ja pelmenit lautasille. Viimeistele parsannupuilla, yrteillä ja sitruunankuorella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt