Huuhtele parsat. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Leikkaa parsat noin 3 osaan. Säästä noin 8 parsannuppua koristeiksi. Keitä ne erikseen vähäisessä vedessä rapsakoiksi ja jäähdytä.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja parsapaloja öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi ja fondikuutio, keitä 15 minuuttia.
Lisää pinaatti ja lehtipersilja ja keitä vielä 2 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta sitruunanmehulla ja sitruunankuorella, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta.
Keitä pelmenit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Paista pelmenit voissa pannulla kauniin ruskeiksi.
Annostele keitto ja pelmenit lautasille. Viimeistele parsannupuilla, yrteillä ja sitruunankuorella.