


Parsa-pelmenikeitto – sitruunainen ja valkosipulinen sosesoppa saa ruokaisuutta pelmeneistä
30 min
Paistetut pelmenit ja sitruunaiset parsannuput saavat soseutetun parsakeiton maistumaan entistä paremmalta.
Reseptin ainekset
4 annosta
900 g
vihreää parsaa
1
makea sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
9–10 dl
vettä
1
kasvisfondikuutio
70 g
pinaattia
1 rku
lehtipersiljaa
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
(luomu)sitruunan kuoriraastetta
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
½ tl
mustapippuria
1 dl
kuohukermaa
Lisäksi
1 ps (400 g)
kasvispelmenejä (pakaste, Deliciest)
1 rkl
voita paistamiseen
basilikaa tai lehtipersiljaa
sitruunan kuoriraastetta
Parsa-pelmenikeitto – ohje:
- Huuhtele parsat. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Leikkaa parsat noin 3 osaan. Säästä noin 8 parsannuppua koristeiksi. Keitä ne erikseen vähäisessä vedessä rapsakoiksi ja jäähdytä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja parsapaloja öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi ja fondikuutio, keitä 15 minuuttia.
- Lisää pinaatti ja lehtipersilja ja keitä vielä 2 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta sitruunanmehulla ja sitruunankuorella, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta.
- Keitä pelmenit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Paista pelmenit voissa pannulla kauniin ruskeiksi.
- Annostele keitto ja pelmenit lautasille. Viimeistele parsannupuilla, yrteillä ja sitruunankuorella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat