0(0)
Parsa-pelmenikeitto – sitruunainen ja valkosipulinen sosesoppa saa ruokaisuutta pelmeneistä
Kasvis
30 min
Paistetut pelmenit ja sitruunaiset parsannuput saavat soseutetun parsakeiton maistumaan entistä paremmalta.
19.5.2023
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
900 gvihreää parsaa
1makea sipuli
2valkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
9–10 dlvettä
1kasvisfondikuutio
70 gpinaattia
1 rkulehtipersiljaa
1 rklsitruunanmehua
1 tl(luomu)sitruunan kuoriraastetta
1 tlsuolaa
½ tlsokeria
½ tlmustapippuria
1 dlkuohukermaa
Lisäksi
1 ps (400 g)kasvispelmenejä (pakaste, Deliciest)
1 rklvoita paistamiseen
basilikaa tai lehtipersiljaa
sitruunan kuoriraastetta

Parsa-pelmenikeitto – ohje:

  1. Huuhtele parsat. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Leikkaa parsat noin 3 osaan. Säästä noin 8 parsannuppua koristeiksi. Keitä ne erikseen vähäisessä vedessä rapsakoiksi ja jäähdytä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja parsapaloja öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi ja fondikuutio, keitä 15 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti ja lehtipersilja ja keitä vielä 2 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta sitruunanmehulla ja sitruunankuorella, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta.
  4. Keitä pelmenit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Paista pelmenit voissa pannulla kauniin ruskeiksi.
  5. Annostele keitto ja pelmenit lautasille. Viimeistele parsannupuilla, yrteillä ja sitruunankuorella.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.