Parsaleipä uppomunalla

45 min
0
0

Parsaleipä uppomunalla

Herkullista parsaa rapeaksi paahdetulla leivällä. Sisältä löysä uppomuna viimeistelee leivän ja toimii samalla kastikkeena. Raasta päälle vielä parmesanjuustoa ja herkullinen alkupalaleipä on valmis.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplmaalaisleipäviipaletta
  • 1 rkloliiviiöljyä
  • 1 kplvalkosipulin kynsi
  • 1 kplnippu tuoretta parsaa

uppomunat

  • 1 lvettä
  • 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 4 kplkananmunaa
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 2 rklparmesanjuustoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Mittaa vesi, etikka sekä suola kattilaan ja laita levy päälle.

Viipaloi sillä välin leipä ja paista sitä pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Hiero lopuksi leipien pintaan halutessasi valkosipulia. Nosta leivät sivuun odottamaan.

Kuori parsat ja leikkaa kuiva tyvi pois. Paista kevyesti öljyssä kuumalla pannulla. Nosta parsat leipien päälle. 

Valmista uppomunat. Riko kananmuna kuppiin. Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre. Kaada kananmuna pyörteen keskelle läheltä pintaa. Keitä noin 3-5 minuuttia. Nosta pois reikäkauhalla ja valuta hyvin.

Nosta uppomuna parsojen päälle ja lisää parmesanraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä