Maku

Valkoinen parsapizza – täydellinen yhdistelmä juustoa, paahdettua parsaa sekä sitruunan tuomaa raikkautta

1 h 15 min
KA
MU
0
0

Valkoinen parsapizza kuorrutetaan ihanalla ricotta-parmesaaniseoksella, paahdetulla parsalla ja sitruunaviipaleilla. Tällä kertaa pizza viimeistellään rucolan sijaan höylätyllä parsalla.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Pizzataikina

  • ⅓ palatuorehiivaa
  • 1 dlvettä
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 250 gricottaa
  • 2 dlparmesaanijuustoa raastettuna
  • 500 gvihreää parsaa
  • 1luomusitruuna
  • 1 rklsumakkia
  • ½ tlsormisuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Valkoinen parsapizza valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa sekaan jauhot, suola ja öljy. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa puoli tuntia.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi.
  3. Sekoita ricotta ja parmesaani. Levitä seos pizzapohjalle.
  4. Huuhtele parsat. Ota 4 parsaa sivuun koristelua varten. Halkaise jäljelle jääneet parsat pitkittäin puoliksi. Levitä ne pizzan päälle. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja levitä pizzalle. Lorauta pinnalle lusikallinen öljyä ja ripottele päälle puolet sumakista.
  5. Paista pizzaa 225 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia.
  6. Höylää jäljelle jääneet parsat ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä. Hiero niihin lusikallinen öljyä. Nosta parsalastut pizzan päälle. Viimeistele pizza lopulla sumakilla, pippurilla ja ripauksella sormisuolaa ja tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
0