Valkoinen parsapizza – täydellinen yhdistelmä juustoa, paahdettua parsaa sekä sitruunan tuomaa raikkautta
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minValkoinen parsapizza kuorrutetaan ihanalla ricotta-parmesaaniseoksella, paahdetulla parsalla ja sitruunaviipaleilla. Tällä kertaa pizza viimeistellään rucolan sijaan höylätyllä parsalla.
KA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.6.2019

Valkoinen parsapizza – täydellinen yhdistelmä juustoa, paahdettua parsaa sekä sitruunan tuomaa raikkautta
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pizzataikina
- ⅓ palatuorehiivaa
- 1 dlvettä
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- ½ tlsuolaa
- 2 rkloliiviöljyä
Täyte
- 250 gricottaa
- 2 dlparmesaanijuustoa raastettuna
- 500 gvihreää parsaa
- 1luomusitruuna
- 1 rklsumakkia
- ½ tlsormisuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Valkoinen parsapizza valmistuu näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa sekaan jauhot, suola ja öljy. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa puoli tuntia.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi.
- Sekoita ricotta ja parmesaani. Levitä seos pizzapohjalle.
- Huuhtele parsat. Ota 4 parsaa sivuun koristelua varten. Halkaise jäljelle jääneet parsat pitkittäin puoliksi. Levitä ne pizzan päälle. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja levitä pizzalle. Lorauta pinnalle lusikallinen öljyä ja ripottele päälle puolet sumakista.
- Paista pizzaa 225 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Höylää jäljelle jääneet parsat ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä. Hiero niihin lusikallinen öljyä. Nosta parsalastut pizzan päälle. Viimeistele pizza lopulla sumakilla, pippurilla ja ripauksella sormisuolaa ja tarjoa heti.

Nopea pizzapohja
Maku

Pizzapannari – uusi suosikkiherkku, jonka täytteet muuntuvat helposti jokaiseen makuun
Kotivinkki

Rukiinen pizza – pala Suomea pizzapohjassa
Maku

Poronkäristyspizza – riistaruokaklassikko koki yllättävän muodonmuutoksen
Maku

Tatti-omenapizza valmistuu helpommin kuin uskotkaan – asettele täytteet rieskan tai perunapohjan päälle, paista ja nauti!
Kotivinkki

Calzone Napolin opein – leivo pizzan täytteet taikinan sisään ja sormetkaan eivät syödessä sottaannu!
Maku

Pizza margherita – kaikkien klassikkopizzojen äiti siten kuin se tehdään Napolissa
Maku

Prosciutto crudo eli kinkkupizza Napolin malliin – lisää osa täytteistä vasta paistamisen jälkeen ja yllätyt
Maku