Valkoinen parsapizza – täydellinen yhdistelmä juustoa, paahdettua parsaa sekä sitruunan tuomaa raikkautta
Kasvis
Munaton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Valkoinen parsapizza kuorrutetaan ihanalla ricotta-parmesaaniseoksella, paahdetulla parsalla ja sitruunaviipaleilla. Tällä kertaa pizza viimeistellään rucolan sijaan höylätyllä parsalla.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa sekaan jauhot, suola ja öljy. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa puoli tuntia.
Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi.
Sekoita ricotta ja parmesaani. Levitä seos pizzapohjalle.
Huuhtele parsat. Ota 4 parsaa sivuun koristelua varten. Halkaise jäljelle jääneet parsat pitkittäin puoliksi. Levitä ne pizzan päälle. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja levitä pizzalle. Lorauta pinnalle lusikallinen öljyä ja ripottele päälle puolet sumakista.
Paista pizzaa 225 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia.
Höylää jäljelle jääneet parsat ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä. Hiero niihin lusikallinen öljyä. Nosta parsalastut pizzan päälle. Viimeistele pizza lopulla sumakilla, pippurilla ja ripauksella sormisuolaa ja tarjoa heti.