Maku

Sitruunamarinoidut parsat

2 h 30 min
0
0

Sitruunamarinoidut parsat

GL
MU
0
0
Pikantisti maustetut parsat sopivat leipien tai vohveleiden kera.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gvihreää parsaa

Marinadi

  • tilliä (1 ruukku)
  • 50 gkapriksia (1 purkki )
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 250 gkirsikkatomaatteja (1 rasia)
  • 250 gBuffalamozzarellaa (2 x à 125 g)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Poista parsoista kuivat kannat ja kuori parsat tarvittaessa ohuelti.

Leikkaa parsat muutamaan osaan. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, 3–5 minuuttia. Pysäytä kypsyminen huuhtelemalla parsat siivilässä kylmällä vedellä. Valuta hyvin ja kumoa parsat kulhoon.

Hienonna tilli. Valuta kaprikset. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.

Kaada marinadi parsojen päälle.

Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Lisää ne marinadiin ja peitä kelmulla. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Tarjoa marinoidut parsat ja viipaloitu mozzarella vastapaistettujen vohveleiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä