Maku

Sitruunamarinoidut parsat

2 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen2 h
Pikantisti maustetut parsat sopivat leipien tai vohveleiden kera.
GL
MU
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (6 annosta)

  • 500 gvihreää parsaa

Marinadi

  • 1 ruukkutilliä
  • 50 gkapriksia (1 purkki )
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 250 gkirsikkatomaatteja (1 rasia)
  • 250 gBuffalamozzarellaa (2 x à 125 g)
Tulosta

Poista parsoista kuivat kannat ja kuori parsat tarvittaessa ohuelti.

Leikkaa parsat muutamaan osaan. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, 3–5 minuuttia. Pysäytä kypsyminen huuhtelemalla parsat siivilässä kylmällä vedellä. Valuta hyvin ja kumoa parsat kulhoon.

Hienonna tilli. Valuta kaprikset. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.

Kaada marinadi parsojen päälle.

Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Lisää ne marinadiin ja peitä kelmulla. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Tarjoa marinoidut parsat ja viipaloitu mozzarella vastapaistettujen vohveleiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0