Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Parsahummus – tarjoa paahdetusta parsasta surautettu tahna patongin päällä, uunibataatin kaverina tai salaatin kera

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Parsahummuksen valmistus onnistuu ilman turhaa kikkailua, kunhan käytössäsi on uuni ja tehosekoitin. Lisuke sopii leivän päälle, uunibataateille ja -perunoille, salaattiin tai cocktail-palaksi pienten paahdettujen patonkiviipaleiden tai siemennäkkärien päälle sipaistuna.

27.4.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
vihreää parsaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 prk (290/175 g)
kikherneitä suolaliemessä
1 dl
tuoretta minttua
3 rkl
pistaaseja
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
tahinia
1 tl
suolaa
1 tl
juustokuminaa
Lisäksi
ripaus mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

Parsahummus valmistetaan näin:

  1. Pese parsat ja levitä ne leivinpaperin päälle uuninpellille. Valuta päälle öljyä. Paahda parsoja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä.
  2. Anna parsojen jäähtyä. Saksi nuput talteen koristelua varten.
  3. Mittaa kaikki ainekset nuppuja lukuunottamatta monitoimikoneen, tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi.
  4. Tarjoa parsahummusta esimerkiksi leipästen päällä tai uunibataattien kanssa. Koristele annokset parsannupuilla.

Vinkki!

Tee uunibataatit näin: pese bataatit hyvin harjalla ja paahda 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Tee pintaan viillot ja tarjoa hummuksen kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt