Maku

Parsahummus

30 min
5
0

Parsahummus

KA
LA
MA
MU
VE
0
5
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos
Hummuksen ystävälle mukavan keväinen parsainen vaihtoehto. Ihana herkku paahdetun maalaisleivän päälle.

Ainekset (10 annosta)

  • 10 kplparsaa
  • 290 gkikherneitä suolaliemessä
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 0,5 kplsitruunamehua
  • 2-3 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 0,5 dloliiviöljyä

Lisäksi

  • ripaus mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Paahda parsat uunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Pirskota päälle hiukan suolaa ja oliiviöljyä ennen uuniin laittamista.

Muussaa parsat tehosekottimessa ja lisää joukkoon kikherneet ja tee lähes sileää tahnaa. Lisää puristettu valkosipuli ja kieräytä pari kertaa.

Lisää tahini sekä sitruunamehu ja kieräytä tehosekoittimella taas jonkun aikaa.

Lopuksi lisää tarvittava määrä oliiviöljyä ohuena nauhana. Lisää sellainen määrä, että tulee mielestäsi sopivan paksua. Säilytä parsahummus kylmässä.

MITÄ PIDIT?
5