


Parsahummus – tarjoa paahdetusta parsasta surautettu tahna patongin päällä, uunibataatin kaverina tai salaatin kera
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Parsahummuksen valmistus onnistuu ilman turhaa kikkailua, kunhan käytössäsi on uuni ja tehosekoitin. Lisuke sopii leivän päälle, uunibataateille ja -perunoille, salaattiin tai cocktail-palaksi pienten paahdettujen patonkiviipaleiden tai siemennäkkärien päälle sipaistuna.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
vihreää parsaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 prk (290/175 g)
kikherneitä suolaliemessä
1 dl
tuoretta minttua
3 rkl
pistaaseja
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
tahinia
1 tl
suolaa
1 tl
juustokuminaa
Lisäksi
ripaus mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
Parsahummus valmistetaan näin:
- Pese parsat ja levitä ne leivinpaperin päälle uuninpellille. Valuta päälle öljyä. Paahda parsoja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä.
- Anna parsojen jäähtyä. Saksi nuput talteen koristelua varten.
- Mittaa kaikki ainekset nuppuja lukuunottamatta monitoimikoneen, tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi.
- Tarjoa parsahummusta esimerkiksi leipästen päällä tai uunibataattien kanssa. Koristele annokset parsannupuilla.
Vinkki!
Tee uunibataatit näin: pese bataatit hyvin harjalla ja paahda 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Tee pintaan viillot ja tarjoa hummuksen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat