Maku

Parsahummus

30 min
KA
LA
MA
MU
VE
5
0

Hummuksen ystävälle mukavan keväinen parsainen vaihtoehto. Ihana herkku paahdetun maalaisleivän päälle.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (10 annosta)

  • 10 kplparsaa
  • 290 gkikherneitä suolaliemessä
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 0,5 kplsitruunamehua
  • 2-3 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 0,5 dloliiviöljyä

Lisäksi

  • ripaus mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Paahda parsat uunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Pirskota päälle hiukan suolaa ja oliiviöljyä ennen uuniin laittamista.

Muussaa parsat tehosekottimessa ja lisää joukkoon kikherneet ja tee lähes sileää tahnaa. Lisää puristettu valkosipuli ja kieräytä pari kertaa.

Lisää tahini sekä sitruunamehu ja kieräytä tehosekoittimella taas jonkun aikaa.

Lopuksi lisää tarvittava määrä oliiviöljyä ohuena nauhana. Lisää sellainen määrä, että tulee mielestäsi sopivan paksua. Säilytä parsahummus kylmässä.

MITÄ PIDIT?
5