Parsahummuksen valmistus onnistuu ilman turhaa kikkailua, kunhan käytössäsi on uuni ja tehosekoitin. Lisuke sopii leivän päälle, uunibataateille ja -perunoille, salaattiin tai cocktail-palaksi pienten paahdettujen patonkiviipaleiden tai siemennäkkärien päälle sipaistuna.
Pese parsat ja levitä ne leivinpaperin päälle uuninpellille. Valuta päälle öljyä. Paahda parsoja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä.
Anna parsojen jäähtyä. Saksi nuput talteen koristelua varten.
Mittaa kaikki ainekset nuppuja lukuunottamatta monitoimikoneen, tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi.
Tarjoa parsahummusta esimerkiksi leipästen päällä tai uunibataattien kanssa. Koristele annokset parsannupuilla.
Vinkki!
Tee uunibataatit näin: pese bataatit hyvin harjalla ja paahda 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Tee pintaan viillot ja tarjoa hummuksen kera.