Maku

Parsahummus

30 min
5
0

Parsahummus

Hummuksen ystävälle mukavan keväinen parsainen vaihtoehto. Ihana herkku paahdetun maalaisleivän päälle.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 10 kplparsaa
  • 290 gkikherneitä suolaliemessä
  • 1 kplvalkosipulin kynsi
  • 0,5 kplsitruunanmehua
  • 2-3 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 0,5 dloliiviöljyä

Lisäksi

  • Ripaus mustaapippuria ja tarvittaessa suolaa.

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Paahdetaan parsat uunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Pirskotetaan päälle hiukan suolaa ja oliiviöljyä ennen uuniin laittamista. Muussataan parsat tehosekottimessa ja lisätään joukkoon kikherneet ja tehdään lähes sileää tahnaa. Lisätään puristettu valkosipuli ja kieräytetään pari kertaa. Lisätään tahini sekä sitruunamehu ja kieräytetään tehosekoittimella taas jonkun aikaa. Lopuksi lisätään tarvittava määrä oliiviöljyä ohuena nauhana. Laita vaan sellainen määrä, että tulee mielestäsi sopivan paksua. Säilytetään kylmässä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä