Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppoa ja hyvää! Sitruunainen parsaspagetti on vuokaruoka täynnä kevään raikkaita makuja

40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min

Vihreät parsat, kirsikkatomaatit ja kevätsipulit antavat makua tälle uunissa kypsyvälle pastavuoalle.

30.3.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g
vihreää parsaa
2
kevätsipulia
200 g
keltaisia kirsikkatomaatteja
2 rkl
oliiviöljyä
300 g
spagettia
3 dl
vettä
2 dl
kuohukermaa
1
kasvisfondikuutio
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
100 g
parmesaanijuustoa raastettuna
Lisäksi
½
sitruuna
½ rku
basilikaa

Sitruunainen parsaspagetti – ohje:

  1. Poista parsoista kovat kannat. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Hienonna kevätsipulit. Huuhtele tomaatit. Mittaa öljy ja raaka spagetti uunivuoan pohjalle.
  2. Kuumenna vesi ja kerma kattilassa kiehuvaksi. Lisää fondi ja sitruunanmehu, hunaja, suola ja pippuri.
  3. Kaada liemi spagetin päälle vuokaan. Sekoita sen verran, että pasta kostuu kauttaaltaan.
  4. Ripottele juustoraaste vuokaan, lisää sipulit, parsat ja tomaatit. Viipaloi puolikas sitruuna pinnalle.
  5. Paista uunispagettia 225 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  6. Sekoita ja viimeistele basilikalla.

Vinkki!

Jos haluat pastaan vain hivenen sitruunaista makua, jätä pinnalle tulevat sitruunaviipaleet pois.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt