Helppoa ja hyvää! Sitruunainen parsaspagetti on vuokaruoka täynnä kevään raikkaita makuja
kasvis
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Vihreät parsat, kirsikkatomaatit ja kevätsipulit antavat makua tälle uunissa kypsyvälle pastavuoalle.

Reseptin ainekset 4 annosta
250 gvihreää parsaa
2kevätsipulia
200 gkeltaisia kirsikkatomaatteja
2 rkloliiviöljyä
300 gspagettia
3 dlvettä
2 dlkuohukermaa
1kasvisfondikuutio
2 rklsitruunanmehua
1 rklhunajaa
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
100 gparmesaanijuustoa raastettuna
Lisäksi
½sitruuna
½ rkubasilikaa
Sitruunainen parsaspagetti – ohje:
- Poista parsoista kovat kannat. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Hienonna kevätsipulit. Huuhtele tomaatit. Mittaa öljy ja raaka spagetti uunivuoan pohjalle.
- Kuumenna vesi ja kerma kattilassa kiehuvaksi. Lisää fondi ja sitruunanmehu, hunaja, suola ja pippuri.
- Kaada liemi spagetin päälle vuokaan. Sekoita sen verran, että pasta kostuu kauttaaltaan.
- Ripottele juustoraaste vuokaan, lisää sipulit, parsat ja tomaatit. Viipaloi puolikas sitruuna pinnalle.
- Paista uunispagettia 225 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
- Sekoita ja viimeistele basilikalla.
Vinkki!
Jos haluat pastaan vain hivenen sitruunaista makua, jätä pinnalle tulevat sitruunaviipaleet pois.