Uusimmat
Luetuimmat
Tilaa lehtiä
Tilaa
Hae sivustolla
Tilaa lehtiä
Kaupat
Uusimmat
Luetuimmat
Etusivu
Joulu
Sisustus
Remontti
Piha
Reseptit
DIY
Ihmiset
Kaupat
Blogit
Lehdet
Kaikki aiheet ja teemat
Yhteystiedot
Käyttöehdot
Tietosuojaseloste
Evästekäytännöt
Evästeasetukset
0
(0)
Helppoa ja hyvää! Sitruunainen parsaspagetti on vuokaruoka täynnä kevään raikkaita makuja
Kasvis
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Vihreät parsat, kirsikkatomaatit ja kevätsipulit antavat makua tälle uunissa kypsyvälle pastavuoalle.
Kommentoi
Teksti
Annika Elomaa
Kuvat
Satu Nyström
30.3.2023
|
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g
vihreää parsaa
2
kevätsipulia
200 g
keltaisia kirsikkatomaatteja
2 rkl
oliiviöljyä
300 g
spagettia
3 dl
vettä
2 dl
kuohukermaa
1
kasvisfondikuutio
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
100 g
parmesaanijuustoa raastettuna
Lisäksi
½
sitruuna
½ rku
basilikaa
Sitruunainen parsaspagetti – ohje:
Poista parsoista kovat kannat. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Hienonna kevätsipulit. Huuhtele tomaatit. Mittaa öljy ja raaka spagetti uunivuoan pohjalle.
Kuumenna vesi ja kerma kattilassa kiehuvaksi. Lisää fondi ja sitruunanmehu, hunaja, suola ja pippuri.
Kaada liemi spagetin päälle vuokaan. Sekoita sen verran, että pasta kostuu kauttaaltaan.
Ripottele juustoraaste vuokaan, lisää sipulit, parsat ja tomaatit. Viipaloi puolikas sitruuna pinnalle.
Paista uunispagettia 225 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
Sekoita ja viimeistele basilikalla.
Vinkki!
Jos haluat pastaan vain hivenen sitruunaista makua, jätä pinnalle tulevat sitruunaviipaleet pois.
Lue lisää
Parsaa, pastaa ja ihana sitruunainen jogurttikastike – keväinen parsa-pastavuoka on vartissa valmis uuniin
Parsa-mantelipasta – superhelppo arkiherkku on lautasilla hetkessä
Kerää kevään parhaat maut lautaselle! Ruokaisa parsasalaatti saa makua balsamivoista ja sitruunasta
Ruoka
Uunifetapasta on arkiruokahitti – Jennin nerokasta reseptiä on kokeiltava: ”Älyttömän hyvää näin helpolla”
Avokadopasta – helppo resepti, jolla valmistat koukuttavan arkipastan käden käänteessä
Sitruspasta tuo sitruunan ja limen raikkauden lautasellesi – kokeile ja ihastu!
Sitruunapasta – tämä resepti todistaa, että yksinkertaiset asiat ovat parhaita!
Pollo limenello on kevään pirtein pasta! Raikkaan jogurttikastikkeen maustavat lime, sitruuna ja persilja
Kommentoi »
Ruoka
Uuniruoat
Pasta
Pääruoat
Mainos: Dr. Oetker
Talven makein joulukalenteri – kurkkaa luukkuun!
Onnea Suomi
3 × kakku itsenäisyyspäiväksi! Sinivalkoinen juustokakku, vaalea glögikakku tai samppanja-suklaakakku kruunaavat juhlan
Mainos: Dr. Oetker
Lasten kanssa ei strösseleitä säästellä – näin innostat perheen pienimmät joululeivonnan pariin
Kolumni
Älä pihtaa pipareita – herkuttelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen joulua
Hauskat ideat
10 × joulukuusen muotoinen herkku – kokosimme reseptit leppoisaan kuusijuhlaan!
Joulun kaunein leipä
Oi kuusipuu! Kuusifocaccia on pikkujoulupöydän ihanin jaettava
Joulumenu
Kahden kesken jouluaattona – suunnittelimme ikimuistoisen juhla-aterian pienelle perheelle
Leipätyö
Kova lihansyöjä luopui lihasta ja kehitti korvikkeita kotikeittiössä – nyt Santun vegaanista joulukinkkua, kebabia ja makkaraa fiilistellään ympäri Suomen
ILO ANTAA JA SAADA
Kääri makupalat lahjasäkkiin! Suklaasipsit, nutellakierteet, puolukkaglögi ja viisi muuta helposti valmistuvaa lahjaherkkua
Mainos
Sateenkaari, vesiputous ja auringonlasku! Ihastu kuivakakkuvuokiin & leivo kauneimmat herkut joulupöytään
Vaihda kotimaiseen
5 × kotimainen vaihtoehto tonnikalalle – mikä tuote sopii pizzaan, mikä pitaleivän väliin?
Mainos: Meillä kotona -kaupat
Ruokatoimittajan vinkeillä leivot kuin ammattilainen – kurkkaa 5 poimintaa
testasimme
Valitsimme parhaan glögin 2023! Raati maisteli 11 uutuutta – joukossa perinteisiä suosikkeja ja yllättäviä makuja
Rakkautta ensipuraisulla
Naimakana – joko olet maistanut? Testasimme maailmankuulun Marry Me Chickenin reseptin: ”Mausteiden yhdistelmä on nerokas”
Leipätyö
Lammastilaa pitävä Maija Suutarinen haluaisi, että liha kuuluisi vain juhlahetkiin: ”Toivoisin, että ihmiset söisivät vähemmän lihaa”
Puikot viuhumaan
Nutella-sydämet, kävyt ja jouluruusut! Houkuttelevimmat joulutortut taitellaan nyt syömäpuikkojen avulla
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
Meillä kotona
Kotivinkki
Maku
Vihreä meili
Kaikkien aikojen Joulukirje
Ihana
A-lehdet saa lähettää minulle ajankohtaista tietoa ja tarjouksia sähköpostiin. Voin poistua listalta missä vaiheessa tahansa.
Tilaa uutiskirjeet
Tilaa lehtiä
Meillä kotona -kaupat
Tietoa meistä
Yhteystiedot
Anna palautetta
Asiakaspalvelu
Tilaa lehtiä
Avotakka
Ihana
Kotivinkki
Maku
Meidän Mökki
Meidän Talo
Unelmien Talo&Koti
Viherpiha
Osta mainontaa
Mediamyynnin yhteystiedot
Seuraa meitä
Facebook
Instagram
Pinterest
TikTok
Uusimmat
Apu360
Ajankohtaiset
Näkökulmat
Podcastit
Apu Terveys
Horoskoopit
Kaikki teemat
Feminismi
Ihmiset
Ihonhoito
Kulttuuri
Treeni
Tyyli
Työelämä
Kaikki teemat
Reseptit
Kaupat
Arkiruoka
Kasvisruoka
DIY
Puutarha
Sisustus
Kaikki teemat
Horoskoopit
Hyvinvointi
Meditaatiot
Mieli
Onnellisuus
Seksi
Terveys
Kaikki teemat
Blogit
Kauneus
Kulttuuri
Muoti
Perhe
Suhteet
Vanhemmuus
Kaikki teemat
© A-lehdet Oy 1933–2023
Käyttöehdot
Tietosuojaseloste
Evästekäytännöt
Evästeasetukset