


Helppoa ja hyvää! Sitruunainen parsaspagetti on vuokaruoka täynnä kevään raikkaita makuja
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Vihreät parsat, kirsikkatomaatit ja kevätsipulit antavat makua tälle uunissa kypsyvälle pastavuoalle.
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g
vihreää parsaa
2
kevätsipulia
200 g
keltaisia kirsikkatomaatteja
2 rkl
oliiviöljyä
300 g
spagettia
3 dl
vettä
2 dl
kuohukermaa
1
kasvisfondikuutio
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
100 g
parmesaanijuustoa raastettuna
Lisäksi
½
sitruuna
½ rku
basilikaa
Sitruunainen parsaspagetti – ohje:
- Poista parsoista kovat kannat. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Hienonna kevätsipulit. Huuhtele tomaatit. Mittaa öljy ja raaka spagetti uunivuoan pohjalle.
- Kuumenna vesi ja kerma kattilassa kiehuvaksi. Lisää fondi ja sitruunanmehu, hunaja, suola ja pippuri.
- Kaada liemi spagetin päälle vuokaan. Sekoita sen verran, että pasta kostuu kauttaaltaan.
- Ripottele juustoraaste vuokaan, lisää sipulit, parsat ja tomaatit. Viipaloi puolikas sitruuna pinnalle.
- Paista uunispagettia 225 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
- Sekoita ja viimeistele basilikalla.
Vinkki!
Jos haluat pastaan vain hivenen sitruunaista makua, jätä pinnalle tulevat sitruunaviipaleet pois.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat