0(0)
Helppoa ja hyvää! Sitruunainen parsaspagetti on vuokaruoka täynnä kevään raikkaita makuja
kasvis
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Vihreät parsat, kirsikkatomaatit ja kevätsipulit antavat makua tälle uunissa kypsyvälle pastavuoalle.
Julkaistu 30.3.2023
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
250 gvihreää parsaa
2kevätsipulia
200 gkeltaisia kirsikkatomaatteja
2 rkloliiviöljyä
300 gspagettia
3 dlvettä
2 dlkuohukermaa
1kasvisfondikuutio
2 rklsitruunanmehua
1 rklhunajaa
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
100 gparmesaanijuustoa raastettuna
Lisäksi
½sitruuna
½ rkubasilikaa

Sitruunainen parsaspagetti – ohje:

  1. Poista parsoista kovat kannat. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Hienonna kevätsipulit. Huuhtele tomaatit. Mittaa öljy ja raaka spagetti uunivuoan pohjalle.
  2. Kuumenna vesi ja kerma kattilassa kiehuvaksi. Lisää fondi ja sitruunanmehu, hunaja, suola ja pippuri.
  3. Kaada liemi spagetin päälle vuokaan. Sekoita sen verran, että pasta kostuu kauttaaltaan.
  4. Ripottele juustoraaste vuokaan, lisää sipulit, parsat ja tomaatit. Viipaloi puolikas sitruuna pinnalle.
  5. Paista uunispagettia 225 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  6. Sekoita ja viimeistele basilikalla.

Vinkki!

Jos haluat pastaan vain hivenen sitruunaista makua, jätä pinnalle tulevat sitruunaviipaleet pois.

Kommentoi »