Kotivinkki

Kuulostaako pastasalaatti vanhanaikaiselta? Kokeile tätä keväistä versiota

50 min
0
0

Teetkö pastasalaatin aina samalla tavalla? Yhdistä parsa ja aurinkokuivatut tomaatit pastan kanssa. Katso helppo resepti!
Tulosta
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gvihreää parsaa
  • 300 gkuviopastaa
  • 8aurinkokuivattua tomaattia
  • 200 graastettua parmesaania
  • 1 dlhienonnettuja yrttejä (esim. ruohosipulia, lehtipersiljaa tai korianteria)
  • 4 rklrouhittua mantelia tai pinjansiemeniä

Kastike

  • 1punasipuli
  • 2 tlsormisuolaa
  • 1 tlsokeria
  • muutama kierros valkopippuria myllystä
  • 2 rkllimen mehua tai valkoviinietikkaa
  • 1 tlsinappia
  • n. 1 dloliiviöljyä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min
  1. Tee ensin kastike. Kuori punasipuli ja puolita se. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi paloiksi. Pane ne kulhoon. Ripottele päälle suola, sokeri ja pippuri. Lisää limettimehu. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää sinappi ja öljy.
  2. Huuhtaise parsa. Leikkaa kovat tyvet pois. Keitä parsaa suolalla maustetussa vedessä noin 5 min. Laita parsa jäähtymään kylmään veteen. Leikkaa jäähtynyt parsa suupaloiksi.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja lisää joukkoon kastike. Sekoita hyvin. Lisää muut aineet. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi. Maista parsa-pastasalaattia ja lisää tarvittaessa enemmän limettimehua tai öljyä.

Suosittelemme myös näitä

Caesar-salaatti savulohella ja avokadolla

Lämminsavulohisalaatti

Pasta primavera

MITÄ PIDIT?
0