


Kuulostaako pastasalaatti vanhanaikaiselta? Kokeile tätä keväistä versiota
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Teetkö pastasalaatin aina samalla tavalla? Yhdistä parsa ja aurinkokuivatut tomaatit pastan kanssa. Katso helppo resepti!
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
vihreää parsaa
300 g
kuviopastaa
8
aurinkokuivattua tomaattia
200 g
raastettua parmesaania
1 dl
hienonnettuja yrttejä (esim. ruohosipulia, lehtipersiljaa tai korianteria)
4 rkl
rouhittua mantelia tai pinjansiemeniä
Kastike
1
punasipuli
2 tl
sormisuolaa
1 tl
sokeria
muutama kierros valkopippuria myllystä
2 rkl
limen mehua tai valkoviinietikkaa
1 tl
sinappia
n. 1 dl
oliiviöljyä
- Tee ensin kastike. Kuori punasipuli ja puolita se. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi paloiksi. Pane ne kulhoon. Ripottele päälle suola, sokeri ja pippuri. Lisää limettimehu. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää sinappi ja öljy.
- Huuhtaise parsa. Leikkaa kovat tyvet pois. Keitä parsaa suolalla maustetussa vedessä noin 5 min. Laita parsa jäähtymään kylmään veteen. Leikkaa jäähtynyt parsa suupaloiksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja lisää joukkoon kastike. Sekoita hyvin. Lisää muut aineet. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi. Maista parsa-pastasalaattia ja lisää tarvittaessa enemmän limettimehua tai öljyä.
Suosittelemme myös näitä
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat