1 dlhienonnettuja yrttejä (esim. ruohosipulia, lehtipersiljaa tai korianteria)
4 rklrouhittua mantelia tai pinjansiemeniä
Kastike
1punasipuli
2 tlsormisuolaa
1 tlsokeria
muutama kierros valkopippuria myllystä
2 rkllimen mehua tai valkoviinietikkaa
1 tlsinappia
n. 1 dloliiviöljyä
Tee ensin kastike. Kuori punasipuli ja puolita se. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi paloiksi. Pane ne kulhoon. Ripottele päälle suola, sokeri ja pippuri. Lisää limettimehu. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää sinappi ja öljy.
Huuhtaise parsa. Leikkaa kovat tyvet pois. Keitä parsaa suolalla maustetussa vedessä noin 5 min. Laita parsa jäähtymään kylmään veteen. Leikkaa jäähtynyt parsa suupaloiksi.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja lisää joukkoon kastike. Sekoita hyvin. Lisää muut aineet. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi. Maista parsa-pastasalaattia ja lisää tarvittaessa enemmän limettimehua tai öljyä.