Caesarsalaatti savulohella ja avokadolla
25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen
Caesarsalaatti saa herkullisen makunsa anjoviksella ja parmesaanilla maustetusta kastikkeesta. Tämän version kruunaavat avokado ja savulohi.

Reseptin ainekset 4 annosta
1 ½–2sidesalaattia (esim. cosmopolitan)
½–1kiinankaalia
½kurkkua
Caesar-salaatin kastike
1 dlparmesaaniraastetta
1 dlranskankermaa
1 dlöljyä
1 rklsitruunamehua
1kananmunankeltuainen
1valkosipulinkynsi
7anjovisfileetä
1 tlvalkoviinietikkaa
Lisäksi
2avokadoa
400 gruodotonta savulohta
½ dlpekaanipähkinöitä
½ dlkrutonkeja
1 rklkapriksia
parmesaanilastuja
Huuhtele salaatit ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja paloittele kurkku. Sekoita kasvikset keskenään kulhossa.
Mittaa kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen tai korkeaan kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta. Aja tasaiseksi.
Poista avokadoista siemenet ja kuoret. Paloittele hedelmälihat. Pienennä kala suupaloiksi. Rouhi pähkinöitä veitsellä hiukan pienemmiksi.
Kaada kastike salaattipohjan päälle kulhoon ja pyöräytä sekaisin.
Nosta salaattipohja tarjoiluvadille. Levitä päälle avokadot, kalat, krutongit, pähkinät, kaprikset ja parmesaanilastut. Tarjoa caesar-salaatti heti.