Caesarsalaatti savulohella ja avokadolla
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Caesarsalaatti saa herkullisen makunsa anjoviksella ja parmesaanilla maustetusta kastikkeesta. Tämän version kruunaavat avokado ja savulohi.
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.11.2015

Caesarsalaatti savulohella ja avokadolla
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 ½–2sidesalaattia (esim. cosmopolitan)
- ½–1kiinankaalia
- ½kurkkua
Caesar-salaatin kastike
- 1 dlparmesaaniraastetta
- 1 dlranskankermaa
- 1 dlöljyä
- 1 rklsitruunamehua
- 1kananmunankeltuainen
- 1valkosipulinkynsi
- 7anjovisfileetä
- 1 tlvalkoviinietikkaa
Lisäksi
- 2avokadoa
- 400 gruodotonta savulohta
- ½ dlpekaanipähkinöitä
- ½ dlkrutonkeja
- 1 rklkapriksia
- parmesaanilastuja
Huuhtele salaatit ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja paloittele kurkku. Sekoita kasvikset keskenään kulhossa.
Mittaa kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen tai korkeaan kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta. Aja tasaiseksi.
Poista avokadoista siemenet ja kuoret. Paloittele hedelmälihat. Pienennä kala suupaloiksi. Rouhi pähkinöitä veitsellä hiukan pienemmiksi.
Kaada kastike salaattipohjan päälle kulhoon ja pyöräytä sekaisin.
Nosta salaattipohja tarjoiluvadille. Levitä päälle avokadot, kalat, krutongit, pähkinät, kaprikset ja parmesaanilastut. Tarjoa caesar-salaatti heti.