Kotivinkki

Caesarsalaatti savulohella ja avokadolla

25 min
3
0

Caesarsalaatti saa herkullisen makunsa anjoviksella ja parmesaanilla maustetusta kastikkeesta. Tämän version kruunaavat avokado ja savulohi.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 1 ½–2sidesalaattia (esim. cosmopolitan)
  • ½–1kiinankaalia
  • ½kurkkua

Caesar-salaatin kastike

  • 1 dlparmesaaniraastetta
  • 1 dlranskankermaa
  • 1 dlöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1kananmunankeltuainen
  • 1valkosipulinkynsi
  • 7anjovisfileetä
  • 1 tlvalkoviinietikkaa

Lisäksi

  • 2avokadoa
  • 400 gruodotonta savulohta
  • ½ dlpekaanipähkinöitä
  • ½ dlkrutonkeja
  • 1 rklkapriksia
  • parmesaanilastuja

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Huuhtele salaatit ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja paloittele kurkku. Sekoita kasvikset keskenään kulhossa.

Mittaa kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen tai korkeaan kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta. Aja tasaiseksi.

Poista avokadoista siemenet ja kuoret. Paloittele hedelmälihat. Pienennä kala suupaloiksi. Rouhi pähkinöitä veitsellä hiukan pienemmiksi.

Kaada kastike salaattipohjan päälle kulhoon ja pyöräytä sekaisin.

Nosta salaattipohja tarjoiluvadille. Levitä päälle avokadot, kalat, krutongit, pähkinät, kaprikset ja parmesaanilastut. Tarjoa caesar-salaatti heti.

MITÄ PIDIT?
3