


Caesarsalaatti savulohella ja avokadolla
25 min
Caesarsalaatti saa herkullisen makunsa anjoviksella ja parmesaanilla maustetusta kastikkeesta. Tämän version kruunaavat avokado ja savulohi.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ½–2
sidesalaattia (esim. cosmopolitan)
½–1
kiinankaalia
½
kurkkua
Caesar-salaatin kastike
1 dl
parmesaaniraastetta
1 dl
ranskankermaa
1 dl
öljyä
1 rkl
sitruunamehua
1
kananmunankeltuainen
1
valkosipulinkynsi
7
anjovisfileetä
1 tl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
2
avokadoa
400 g
ruodotonta savulohta
½ dl
pekaanipähkinöitä
½ dl
krutonkeja
1 rkl
kapriksia
parmesaanilastuja
Huuhtele salaatit ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja paloittele kurkku. Sekoita kasvikset keskenään kulhossa.
Mittaa kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen tai korkeaan kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta. Aja tasaiseksi.
Poista avokadoista siemenet ja kuoret. Paloittele hedelmälihat. Pienennä kala suupaloiksi. Rouhi pähkinöitä veitsellä hiukan pienemmiksi.
Kaada kastike salaattipohjan päälle kulhoon ja pyöräytä sekaisin.
Nosta salaattipohja tarjoiluvadille. Levitä päälle avokadot, kalat, krutongit, pähkinät, kaprikset ja parmesaanilastut. Tarjoa caesar-salaatti heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat