Kotivinkki

Lämminsavulohisalaatti – nopea ja terveellinen arjen pelastaja lainaa makumaailmansa klassiselta caesarilta

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Lämminsavulohisalaatti saa uutta makua, kun lisäät mukaan caesar-kastiketta, parmesaania ja ruisleivästä tehtyjä krutonkeja. Helppo salaatti on lautasilla vain vartissa.
4.1
0


Ainekset (4 annosta)

  • 400 glämminsavulohta
  • 1 dlvalmista caesar-kastiketta
  • 100 glehtikaalia
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1ruukullinen romainesalaattia
  • 50 gparmesaanilastuja (tai raastetta)
  • 1siivu ruisleipää
Tulosta

Lämminsavulohisalaatti valmistetaan näin:

  1. Irrota lohesta nahka ja laita kalapalat kulhoon. Lisää joukkoon caesar-kastike ja sekoita haarukalla mössöksi.
  2. Revi lehtikaalista paksut lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Laita lehtikaalit toiseen kulhoon, ripottele joukkoon suola ja sitruunamehu. Rutistele suikaleita käsin muutaman kerran. 
  3. Revi romainesalaatti lehtikaalin joukkoon ja lisää myös lohimössö. Kääntele ainekset hellästi sekaisin.
  4. Nostele lämminsavulohisalaatti lautasille ja ripottele päälle parmesaanilastut.
  5. Paahda ruisleipäsiivu leivänpaahtimessa rapeaksi ja kuutioi pieneksi. Nauti lämminsavulohisalaatti ruisleipäkrutonkien kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.14
Kommentoi »