Lämminsavulohisalaatti – nopea ja terveellinen arjen pelastaja lainaa makumaailmansa klassiselta caesarilta
15 min
Lämminsavulohisalaatti saa uutta makua, kun lisäät mukaan caesar-kastiketta, parmesaania ja ruisleivästä tehtyjä krutonkeja. Helppo salaatti on lautasilla vain vartissa.
Irrota lohesta nahka ja laita kalapalat kulhoon. Lisää joukkoon caesar-kastike ja sekoita haarukalla mössöksi.
Revi lehtikaalista paksut lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Laita lehtikaalit toiseen kulhoon, ripottele joukkoon suola ja sitruunamehu. Rutistele suikaleita käsin muutaman kerran.
Revi romainesalaatti lehtikaalin joukkoon ja lisää myös lohimössö. Kääntele ainekset hellästi sekaisin.
Nostele lämminsavulohisalaatti lautasille ja ripottele päälle parmesaanilastut.
Paahda ruisleipäsiivu leivänpaahtimessa rapeaksi ja kuutioi pieneksi. Nauti lämminsavulohisalaatti ruisleipäkrutonkien kanssa.