3,8(8)
Lämminsavulohisalaatti – nopea ja terveellinen arjen pelastaja lainaa makumaailmansa klassiselta caesarilta
15 min
Lämminsavulohisalaatti saa uutta makua, kun lisäät mukaan caesar-kastiketta, parmesaania ja ruisleivästä tehtyjä krutonkeja. Helppo salaatti on lautasilla vain vartissa.
Julkaistu 19.5.2016
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
400 glämminsavulohta
1 dlvalmista caesar-kastiketta
100 glehtikaalia
¼ tlsuolaa
1 rklsitruunamehua
1ruukullinen romainesalaattia
50 gparmesaanilastuja (tai raastetta)
1siivu ruisleipää

Lämminsavulohisalaatti valmistetaan näin:

  1. Irrota lohesta nahka ja laita kalapalat kulhoon. Lisää joukkoon caesar-kastike ja sekoita haarukalla mössöksi.
  2. Revi lehtikaalista paksut lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Laita lehtikaalit toiseen kulhoon, ripottele joukkoon suola ja sitruunamehu. Rutistele suikaleita käsin muutaman kerran. 
  3. Revi romainesalaatti lehtikaalin joukkoon ja lisää myös lohimössö. Kääntele ainekset hellästi sekaisin.
  4. Nostele lämminsavulohisalaatti lautasille ja ripottele päälle parmesaanilastut.
  5. Paahda ruisleipäsiivu leivänpaahtimessa rapeaksi ja kuutioi pieneksi. Nauti lämminsavulohisalaatti ruisleipäkrutonkien kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.